Annonse

Unn deg en pause i julestresset og les om en deilig juleferie langt borte fra snø og kulde! Denne er til deg som er reiseglad og drømmer om noe annet enn norsk jul og dårlig skiføre. Prøv en jul i syden neste gang, da vel. Her kommer noen tips.

 

Finn ut om du kan ta fri noen dager før jul.

Da er det mye billigere å reise. Vi sparte 6-7 000 kroner på å reise 18. desember i stedet for 23. desember som først planlagt.  Poden ble meldt fri de siste tre skoledagene før jul – uten problem.

gcsunwing

 

Finn ut hvor det er mest værstabilt.

Egypt var utelukket da alle charterreiser var avlyst ut året. Vi hadde ikke lyst til å reise så langt som til Thailand. Gran Canaria ble da et sikkert valg.

Vi googlet og fant ut hvor på Gran Canaria det er mest solsikkert. Det er ganske store forskjeller selv på denne lille øya. Puerto Rico er det stedet med flest soltimer og varmest vær. Vi valgte «den norske byen» Arguineguin som ligger knappe 10 minutters taxitur fra Puerto Rico. Det er par grader kjøligere her enn i Puerto Rico, men det er mer vind i Puerto Rico, særlig på stranden der, så da blir ikke forskjellen særlig stor likevel, i følge vår guide. Og følt temperatur er uansett en god del varmere enn den som Yr operer med.

gcmidnight

Det var litt overskyet en dag, men vi kunne hver dag sole oss i badetøy og boltre oss i bassenget uten at det føltes kaldt. Vi hadde det så deilig ved hotellet, at vi droppet å dra til Amadores-stranden som vi ble anbefalt. Men den er et absolutt must neste gang! Der får man visstnok norsk juletallerken også, på restaurant Rorbua.

 

gcføtter

 

Velg et hotell med de tilbudene som betyr mest for deg.

Vi valgte Sunwing Arguineguin blant annet fordi vi ønsket et godt treningstilbud.  Dette hotellet har SATS-timer og arrangerer alt fra vanntrim til yoga, styrke og zumba i sal, det finnes et styrkerom hvor man kan booke seg inn, hotellet har oppvarmet, stort basseng og ligger vakkert til rett ved havet. Neste gang velger vi kanskje et hotell med aldersgrense 16 år. Det var koselig her, men veldig mange barnefamilier (og svenske storfamilier.)

gcspa

Det fantes også en spa-avdeling ved hotellet, og jeg er glad jeg booket massasjen i forkant, for her var det ikke mange timene ledig…

gcjuletre

Finn ut om du vil ha litt jul eller ikke noe jul.

Vi valgte syden med litt jul attåt. I og med at vi skulle være på Gran Canaria julaften og ikke hadde gjort dette før, spilte vi safe og bestilte den overdådige julebuffeten på hotellet etterfulgt av familieshow.

 

gcshow

Neste gang vil vi kanskje i stedet melde oss på julemiddag (pinnekjøtt) ved den norske baren i Puerto Rico, den norske klubben i Arguineguin eller besøke den populære restauranten Los Canarios i Arguineguin. Den er veldig populær blant nordmenn og har en rikholdig meny oppdaget vi da var spiste her en av kveldene.

gcloscanariosgcloscanarios2gcloscanarios3

 

Besøk sjømannskirken i den lille fiskelandsbyen Arguineguin som ligger nydelig til ved havet.

Hver lørdag i desember får man kjøpt ekte norsk risgrøt her med rød saft til. Det føltes spesielt å nyte risgrøten utendørs  i solen, med bølgeskvulp som akkompagnement.

gckirken

Ellers får du også norsk kaffe her, og vafler! Om solsengen frister aldri så mye, er det hyggelig med et lite avbrekk. Og vi skrev hilsen i gjesteboka, så klart.

gcjulegrøt

 

 

Dra på marked.

I fjor falt julaften på en tirsdag og det er samme dag som det er marked i Arguineguin. Vi fulgte guiden og det var bra, for markedet var mye lenger unna og lenger inne i byen enn vi hadde trodd, så vi ville kanskje ikke funnet det på egen hånd. Mye å se, mange små, koselige gatecafeer med trubadurer og mye folk.

gcmarkedgcmarked2

All inclusive eller ikke?

Vi valgte bort all inclusivetilbudet på vårt hotell. Grunnen er at tenåringen ikke er så glad i buffeter, og vi ville være fri til å utforske andre spisesteder. Det var et godt valg denne gangen. Poden forelsket seg i hotellets grill and steak a la carte-restaurant, og dette ble en lunsjfavoritt. Her unngikk vi også småbarnsfamiliene som i stedet boltret seg i all inclusive-restauranten.

gccollage

Shopping.

Vi brukte to kvelder på shopping-senteret i Puerto Rico og la inn middag og barbesøk samtidig. Det finnes ikke så mye merkevarer her, så vi ble anbefalt shopping i Las Palmas (hvor vi ikke dro grunnet mitt dårlige shoppinggen), men vi brukte istedet en kveld i Meloneras, der er det mange merkebutikker samt restauranter lang strandpromenaden. Veldig hyggelig sted,  men vindfullt. Mulig vi var uheldige den kvelden, men vi er glad vi bodde i vindstille Arguineguin i stedet. Det kryr ellers av  shoppingsentre på Gran Canaria, hotellene og guidene har god oversikt.

gcshoppinggcmeloneras1gcmeloneras

Godta at familien har forskjellige ønsker og forskjellig døgnrytme.

Jeg vil opp i 9-tiden og finne kaffekoppen, boken og solsengen, og trene vannaerobic før lunsj, mens poden vil sove til 12. Da gikk han for å trene  i styrkerommet,  og  vi møttes til felles lunsj og soling etterpå. Dette fungerte utmerket, og vi unngikk de store gnisningene. Så mye  uteliv ble det ikke, da måtte han hatt med seg en kamerat. Det gikk bra allikevel, mye takket være Ipaden. Hotellet hadde særdeles god internettdekning.

gckaffekopp

Frister det til gjentagelse, så reis kanskje enda lenger vekk neste år og sett av mer enn en uke.

gchappychristmascollage

Feliz Navidad! 🙂

Slik feirer spanjolene jul

De fleste spanjoler er katolikker. Julaften er ingen helligdag i Spania, men restaurantene stenger tidlig. Sent på kvelden spiser spanjolene julemiddag sammen med familien. 1. juledag er fridag, men 2. juledag er det arbeid som kaller igjen.

Hva er din drømmeferie i julen?

Juleklem