Annonse

Bedrifter dropper årets julebord på grunn av fyll og fanteri. Julebordet er på vei ut!  Jeg synes julebord er en hyggelig tradisjon. Hva synes du?

Mange firmaer dropper julebord i år, og de ansatte synes det er like greit, i følge NRK. Det blir for mye fyll og spetakkel.

Selv er jeg frilanser og synes julebord er en kjærkommen anledning til å møte kolleger. Tidligere har jeg vært ansatt i store forlag. Av og til hadde jeg lyst til å styre unna de store firmajulebordene:

Det ble så formelt, så mange stive taler – og så mye alkohol.

Nå som #MeToo- debatten har tatt helt av i Norge, kommer mange til å være ekstra varsomme med å invitere til julefester der folk velter seg i alkohol.

Julebordet er beryktet for å innebære klåing og klining i krokene –  ofte med feil partner. Det vil jeg tro passer dårlig nå for eksempel i TV2 – der mange har stått frem og sagt de er blitt seksuelt trakassert på jobben.

Andre steder sier ledelsen at de er lei av det tradisjonelle julebordet. Det er gammeldags og det er dyrt med åpen bar! De vil heller invitere på en hyggelig julelunsj eller en tur. Noen firmaer gir pengene til et veldedig formål eller gir de ansatte en julegave.

Julebordet – det norskeste av det norske – er på vei ut! Hva synes du om det? Nå vil jeg høre din mening.

Dropper du julebordet i år – hvorfor eller hvorfor ikke?

 

Bildet med leopardkjolen er tatt på fest med Frilansjournalistene for noen år siden og kjolen er fra Goelia. I år blir det ny kjole og enkel julemiddag som jeg betaler selv med en forening på Aker Brygge.

Ha en fin førjul. Hilsen Helse-Tine.

Jeg er journalist og blogger.

Kontakt meg på tinecec@gmail.com.