Annonse

En halvtime i frisk luft og dagslys gjør deg kvikkere, gladere, motvirker høstdepresjon og gir deg helsebringende D-vitaminer. Så kom deg ut! 🙂

Jeg tok meg en tur i naturen for å nyte de vakre høstfargene. Jeg er mest glad i sommeren, men liker også roen som høsten fører med seg. Ikke minst liker jeg å vasse i høstløv. Disse bildene er  tatt i Ås, vi bare stoppet bilen ved en passende location og tok noen bilder på en gård der.

Den beste medisinen mot nedstemthet er å sørge for litt aktivitet hver dag, ifølge SATS.  Trening og aktivitet kan ha god effekt på lette depresjoner. Det er viktig å gjøre noe du synes er gøy, som å vasse i viltert høstløv!

 

.

 

Da min datter var liten, og vi var på vei hjem fra barnehagen en høstdag, blåste det friskt og blader virvlet opp fra asfalten. Glad og ivrig ropte hun; se mamma, bladene danser! Jeg har alltid trodd på magi og hverdagsmirakler og hun hadde rett, akkurat den dagen danset bladene. I dag er det stille og bladene ligger på bakken og er kalde og våte.

På morgenen var det; som fotografen uttrykte det, en vakker tåke. Jeg er mer glad i solen, og den kom. Vi trenger solvitaminer (vitamin D)  og dagslys i dette kalde landet. En leser har gjort meg oppmerksom på at vi får lite vitamin D av sollyset vinterstid og at vi trenger tilskudd av vitamin D  som kosttilskudd eller aller helst 1 spiseskje tran daglig i alle måneder med R i. Det er jeg helt enig i. I tillegg kan du ta en multivitamintablett, da er du fullsikret. Særlig innvandrere bør ta D-vitamin-tilskudd og aller helst tran hele året,  da mørk hud ikke tar i seg D-vitamin fra solen så lett. Kvinnene er i tillegg ofte tildekket og går dermed glipp av viktige solvitaminer.

Kan du ta deg en tur sydover, så får du enda mer D-vitaminer som ruster kroppen mot forkjølelser i vintersesongen. Små doser solarium kan også være sunt – men her gjelder det å ikke overdrive.

Bildene: Den grønne skinnjakken er kjøpt på flyplassen i Barcelona på vei hjem fra høstferie og er fra Desigual.  Stretchjeansen er en av de få jeansene jeg har som jeg faktisk bruker. De brune skoene med frynser er fra Ecco. Det hvite skjerfet er fra 4 Women. Det rosa skjerfet er fra HM og ble kjøpt på veien.

Ha en fin helg, og kom deg ut i lunsjen! Ut på tur, aldri sur, som det heter.

Ut på tur, aldri sur er forresten tittelen på kunstalmanakken til Bjørg Thorhallsdotttir for 2018; jeg elsker den og den er allerede i hus.

Klem fra helse-Tine

Jeg er journalist og blogger.

Trenger du å kontakte meg? Mail til tinecec@gmail.com

Foto: Said