Annonse

Kvinne-diskriminerende og homo-fiendtlig, javel! Det hindrer meg ikke i å tilbringe drømmeferien min i Dubai. Jeg kommer med mine gode holdninger, og er hyggelig mot alle, også damer i nikab.

VG trykket nettopp et innlegg av Morten Hegseth der han påstår at norske kjendiser og bloggere reiser på sponsede ferier til Dubai og gjør alt for å skape inntrykk av at Dubai er et likestilt luksusparadis – uten at det stemmer. Selv har jeg vært her flere ganger, jeg betaler mine ferier selv og koser meg her helt uten dårlig samvittighet. 

Ille med diskriminering

Selvsagt er det ille at kvinner og homofile diskrimineres her, og at fremmedarbeidere jobber lange økter for dårlig betaling, men det hjelper verken emiratet eller folk i Norge at jeg holder meg hjemme! Uansett hvor jeg reiser, er målet mitt å møte folk med respekt og være et godt medmenneske! Jeg møter de hyggelige og servicemindede fremmedarbeiderne med et smil og er vennlige mot alle – også damer i nikab og homofile.

Vis vanlig folkeskikk

Forresten er det overdrevet at du ikke kan vise følelser her: Under en tur på et av verdens største kjøpesentre i går, Dubai Mall, så jeg unge par holde hender og gi hverandre et kyss helt uten problem. Så lenge du viser god folkeskikk, klarer du deg helt fint.

Det er heller ingen som løfter et øyebryn om du kommer i kort shorts og ermeløs topp på stranden eller shoppingsenteret: Dubai trenger turistene og folk her er overbærende og tolerante. Turister fra hele verden nyter ferien i Dubai. Du må ta ferieparadiset som det det er – akkurat som turister må tåle sære norske regler når de ferierer i Norge.

Jeg er glad for at jeg valgte å tilbringe familiejulen i Dubai i år, og angrer ikke et sekund på at jeg reiste.

Ville du feriert i Dubai? Hvorfor – hvorfor ikke?

Vi ses!

Les også min tidligere Dubai-blogg med reisetips.