Annonse

Jeg elsket musikken til Lene Marlin: Sitting down here, Unforgivable Sinner, Disguise.

Det var noe helt spesielt med den tandre, vakre Tromsø-jenta som skrev all musikken sin selv fra svært ung alder.

En dag var den sky jenta borte, og det gikk rykter om at hun var blitt for høy på pæra til å møte opp å motta en pris. Men Lene var syk. Det tok lang tid før det kom frem. Alt vi så var jenta som gjorde musikk-suksess over hele verden; som var hyllet og berømt og tjente masse penger.

Man kan vel ikke slite psykisk når man har det så bra? Slik var det. Lene var utslitt. Hun slet med så dystre tanker og så mye indre tomhet at hun ville dø. Lene prøvde å ta livet sitt flere ganger. Hun var overbevist over at hun ikke ville leve til hun ble 30.

I dag er Lene (37) frisk og samboer med skuespiller Kåre Conradi. Han hyller kjæresten for åpenheten.

Mer om dette kan du lese i Her og Nå, der jeg har skrevet storyen. Jeg snakket også med organisasjonen for etterlatte etter selvmord,  LEVE som sa at Lene gir håp til andre.

Last ned PDF av saken her: 17_no_hn_46_lene_marlin_151191

Mange du ikke ville tro at sliter, gjør det. Det er virkelig noe å tenke på. En vekker.  Og når vi leser om Lene så blir mange også minnet om sin egen skjøre ungdomstid og sine egne  sår.

Sliter du, så oppsøk for all del hjelp: Som Lene sier, ting endrer seg og det er verdt å vente på. 🙂

Du kan ringe disse numrene om du er fortvilet:

Akutt hjelp: 113

Kirkens sos: 22 40 00 40

Lene var for noen år siden med i TV-serien Hver gang vi møtes og begynte å gråte da vår folkekjære artist Ole Paus sang en av hennes mest følsomme og personlige låter. Han oversatte Lene Marlins låt Disguise til norsk og kalte den Masken. Lytt her:

Ole Paus sa også at låten var skrevet av et barn for begavet for sin tid, og at det kanskje var derfor hun skrev den på engelsk og kalte den disguise. Originalen med engelsk tekst ble skrevet av Lene i tenårene. Lytt her. 

Klem og god søndag.

Helse-Tine

Jeg er helse-journalist og blogger

Kontakt meg på tinecec@gmail.com