Annonse

I disse coronatider har mange tid til å ta en opprydning i klesskapet. Å sortere klær etter farger er en god ting. Men du kan også sortere kjolene sammen og buksene et annet sted. For ikke å snakke om å kaste elle gi bort klær du ikke bruker. Nå prøver jeg kjolene mine på nytt for å se hvilke jeg vil beholde.

Orden i hodet –  kaos i klesskapet

Jeg har ikke noe ordentlig orden eller system i klesskapet. Uken etter at jeg har hivd alt ut og sortert etter farger, har det rotet seg til igjen. Plutselig ligger halvparten av klærne på gulvet. Å være sammen med en som systematisk sorterer alle CDene sine etter alfabetetet, ville derfor vært vanskelig for meg. Jeg var på date en gang med en sånn type, og han konstaterte raskt at vi var veldig forskjellige.

Drar noe tøy på meg

Jeg har struktur i hodet og husker stort sett alle mine avtaler. Men klær er håpløst. Jeg har hundre strandkjoler i alle mønstre og fasonger og få dressjakker og stivpyntede antrekk. Merkelig nok klarer jeg å se bra ut likevel. Jeg drar noe ut av skapet eller finner noe hengende over en stol, og tar det på.

Elsk-hat-forhold til kjolene

Hver gang jeg rydder, prøver jeg å kaste noe. Det går like dårlig hver gang. Jeg har et elsk-hat-forhold til alle de fine, gamle kjolene og klarer ikke kvitte meg med dem.

Ble bedt om å slutte med mønster

Legg merke til at mange av antrekkene har farger og mønstre. Bli ny-damen som en gang skulle gi meg klestips, sa jeg kledde best ensfarget tøy. Da alle de fargerike gevantene mine rant ut av bagen, skjønte hun at hun tok feil. Dessuten kranglet hun og frisøren om håret mitt: Hun ville klippe meg kort og gi meg mørkere hår. Frisøren nektet: Hun sto bastant på at jeg måtte beholde mine lange, lyse lokker. Det ble som frisøren sa, og jeg lyttet ikke til alle rådene til designeren. For eksempel blir man aldri for gammel til korte skjørt! Kle deg slik du føler for – alltid.

Her er kjolene jeg prøvde i helgen: Hvilket antrekk likte du best?

  1. Glitter og stas: Stuen min er treningsrom om dagen, det er derfor litt rotete her. Jeg har treningstøy og badetøy i en stor bag midt på gulvet. Denne glitterkjolen fra H&M collection og øyemasken fra Nille brukte jeg i et Facebook-stunt: Over hele verden tar folk i i corona-isolasjon på seg penklærne og danser med søppelcontaineren. Jeg fikk bra respons på videoen jeg la ut i FB-gruppen Bin Isolation Outing. Liker du antrekket? Kjolen er superkort, derfor tightsen På det nederste bildet har jeg en tøff, kort rød skinnjakke over. Den er fra Pull&Bear og kjøpt i Barcelona.

.

2. Blomsterkjole fra Tyrkia: Fra rødt og sort til blomstrende sommer. Denne rimelige sommerkjolen ble jeg prakket på i Alanya, Tyrkia og den har hengt godt i skapet. Men nå føltes den vårlig og skjønn. Tror jeg beholder den en stund til…

2

3. Kjolen jeg aldri har brukt: Denne partykjolen kjøpte jeg etter en spanskleksjon i Miami south Beach. Den er trang og åpen bak og jeg har aldri funnet noen anledning til å bruke den. Om det blir lov å reise ut av Norge igjen noen gang, så kanskje den passer på beach party i Tyrkia eller på Hawaii-fest? Solhatt har jeg blitt glad i og kjøper en ny hver sommer. Den beskytter ansiktet mitt så jeg ikke får mere rynker.

3.

4. Lilla kimono. Denne lilla kjolen syntes jeg var fantastastisk helt til en dame på fest kalte den for kimono. Og designeren som skulle gjøre meg ny, sa at jeg kledde best ensfarget tøy. Da hun så hvor forelsket jeg var i denne, resignerte hun og sa; bruk den så mye som mulig. Det har jeg ikke gjort. Men nå som jeg fikk den på meg igjen, ser jeg at den er en ekte skatt. Den skal ikke kastes. Kjolen er fra Be Young.

4. 

5. Sort og fancy. Dette er samme type kjole som den lilla mønstrete over, bare i sort og hvitt i. Den er også fra Be Young. Merkelig nok er kjolen lite brukt og har vansmektet lenge i skapet. Men å kaste den, blir ikke aktuelt. Den var jo råfin.

5.

6. Urban romantikk: Det siste antrekket er ganske chic, synes jeg selv. Den rosa blusen fra Mango er romantisk og sexy og jeg har fått mange komplimenter for den. Skjørtet er fra Urban Outfitters. Begge deler er kjøpt på en av mine mange turer til Barcelona.

Da skjedde det som det ofte gjør – jeg klarte ikke å kvitte meg med noe. Kanskje neste gang jeg prøver kjoler? Fortsettelse følger. Jeg har sikkert 30 til hengende…  Så er det shorts, jakker etc. hehe. 😉