Annonse

Scale

Engleskolen nå igjen? Det gidder du ikke å lese mer om? Sannheten er at jeg ikke har noe annet å skrive om. Jeg må oppdatere bloggen!

Jeg har sjelden skrivesperre, men den siste tiden er det ikke noe jeg har hatt lyst til å skrive om.

Märtha må få tro på hva hun vil

Men prinsesse Märtha hjalp meg ut av skrivetørken. Jeg er så sykt lei av all pepperen hun får.  I likhet med forfatter Unni Lindell mener jeg at det er mer mellom himmel og jord og at Märtha må få tro på det hun tror på.

Trodde vi kom til helvete

Selv er jeg en søkende sjel som både tror på engler og værtegn.  Da jeg var liten trodde jeg på  Gud også, og jeg gråt meg i søvn fordi foreldrene mine var ateister: Nabojenta hadde fortalt meg at det var farlig å ikke tro på Gud og at vi da ville ende opp i helvete.

Djevelen og helvete  er ting å være redd for. Dommedag også. Og heksejakt.

Ikke engler eller en passiar med døde slektninger.

Mormor

Selv skulle jeg gjerne hatt en prat med min avdøde forfatter-mormor som jeg elsket. Hun sa mens hun levde at hun var så nysgjerrig at etter sin død ville hun kikke ned fra en sky for å se hvordan det gikk med menneskeheten. Det tror jeg hun gjør også.

img_4431-scaled1000

 

Hadde jeg hatt Märthas evner og kunnet nå mormor der oppe i skyene, så ville jeg reist umiddelbart.

Livet blir himla kjedelig om alle skal være A4-mennesker.

Bør være glade for Märtha

Vi burde være glade for folk som Märtha som våger å være annerledes. At ett av seminarene hennes koster  1500 kroner å delta på, vel det er dyrt, men jeg har vært med på trend-seminarer med en dansk guru som kostet adskillig mer enn 1500 kroner. Det koster å arrangere seminarer. Sånn er det bare. Det er frivillig om man vil gå eller la det være.

Slitsomt med kritikk

Ellers så kan jeg skrive under på at man blir sliten av kritikk. Jeg leste akkurat at Guri Solberg tar seg en pause fra TV-skjermen på grunn av all kritikken som kom mot Sommer-åpent. Hun ble sliten av det. Hun hadde seilt i medvind til nå. Så  en dag hagler det med kjeft. Det kan være hardt å ta.

Urettferdig

Jeg har selv et veldig godt forhold til de fleste jeg har intervjuet. Nesten alle har vært tilfredse. Så plutselig, var det to damer som klaget over et intervju jeg hadde gjort med dem. Jeg syntes jeg hadde strukket meg svært lang for å gjøre de fornøyd, men de var så misfornøyd at de ringte redaktøren og sa at jeg hadde vært vanskelig å forholde meg til og at mye jeg hadde skrevet var feil.

Smertelig erfaring

Det ble et veldig oppstyr. Det føltes ekstremt urettferdig. Jeg ble sliten og lei meg og trengte en skrivepause. Jeg  vil gjerne at alle skal like meg. Men sånn er ikke livet.

Det har nok både Märtha, Guri Solberg og mange andre som stikker nesen frem også smertelig erfart.

Bildet av Märtha er lånt fra www.kongehuset.no