Annonse

 

Det er lenge siden Finnskogtoppen serverte kun vegetarmat, holdt kurs i tarmskylling og var mot servering av alkohol. I dag har stedet alt en moderne spa-gjest kan ønske seg.

Finnskogtoppen velværehotell i Grue, to timers kjøretur fra Oslo er virkelig ett av mine yndlingssteder.

Jeg havnet her nærmest tilfeldig sommeren 2005. Jeg hadde barnefri en uke, trengte å lade batteriene og kom over et godt tilbud.

Oppholdet ga så stor mersmak at jeg siden har reist hit en gang i året, minst. Jeg har et par (mannlige)  turkamerater som også liker seg her, og når de reiser, hender det at jeg henger meg på.

Ikke for det, dette er sted du trygt kan reise alene også.

Rgden

Det er litt som å komme på hytta og litt som å komme hjem. Finnskogtoppen velværehotell ligger midt i naturen, midt i skogen, er moderne og har samtidig den hjemmekoselige atmosfæren som gjør at du kan senke skuldrene å bare være…

Jeg unner meg alltid en massasje eller to når jeg først er her. Det er deilig å myke opp muskulaturen i svømmebassenget og boblebadet først. Deretter legger jeg meg på benken og nyter en  klassisk massasje eller en aromaterapi.

Finnskoghotstone

Spamenyen er rikelig, og du kan få alt fra antistressmassasje og hotstone til ansiktsbehandlinger, fotpleie og kiropraktikk.

Etter en behandling, går turen innom den døgnåpne frukt- og te-baren . Kaffe fåes også – og det er slutt på den tiden hvor stedet var alkoholfritt og helvegetarisk.

Einar Korbøl, kjent for sine personlig krydrede kostholdsseminarer, har vært på stedet siden starten i 1991.

Han forteller humoristisk om hvordan han kurset gjestene i tarmskylling.

På den tiden nektet folk i bygda å komme opp og smake på maten – det gikk gjetord om at gjestene ble som kaniner etter å ha tilbrakt noen dager der. Dette var ikke noe for innbarka finnskoginger.

I dag kommer de i flokk fra begge sider av grensen og nyter både lunsj, badstu og boblebad og noen runder i bassenget.

Finnskogute

– Tenk – i dag fikk dere servert SVINESTEK til lunsj, sier Einar  for å illustrere forskjellen fra vegetarepoken til nå.

Dette er stedet hvor alle gjør som de selv vil. Jeg liker å starte morgenen med vanntrim i bassenget klokken åtte etterfulgt av Finnskoggrøt med bær, yoghurt, frukt og nøtter.

Finnskogfrok

Lunsjen Einar nevner er dagens største måltid og nærmest som en middag å regne. Du kan fortsatt nyte velsmakende salater fra et innholdsrik salat og grøntbord. Men du  får også kraftige kjøtt og fiskeretter og det finnes både fløte og melk i sausen.

Finnskoglunsj

Døgnprisen inkluderer kveldsmat fra klokken 1830 som består av suppe, salater, ost, kjeks og brødmat.

For et par år siden startet også Finnskogtoppen med vinservering – og lørdagsmiddagen er oppdatert til et større måltid.

Ellers er det bare å kose seg foran peisen med en god bok, ta massasje, spinning, pilates eller legge på svøm i det store bassenget. Mens noen nyter en luksus ansiksbehandling,  foretrekker andre en skitur på egen hånd i nypreparerte løyper.

Alt er lov på Finnskogen, du kan innta måltidene iført shorts, badekåpe eller pent skjørt. Stedet har mange stamgjester, de trives så godt at de kommer igjen og igjen.

De som jobber her er stort sett blide og serviceminded, og både behandlinger og maten har høy kvalitet.

Finnskogkake

Enkelte dager serveres også dessert eller kake.

 Finnskogen fortsetter i år sitt gode tilbud med  990 kroner døgnet. Du får mye for pengene – inkludert ny energi i hverdagen.

Stedet anbefales på det varmeste. J

Tinefinnskog

 

Finnskogski

Linker: www.finnskogtoppen.no 

Omega 3-produkt anbefalt av Finnskogtoppen: www.olivita.com 

God matolje anbefalt av Finnskogtoppen: www.odelia.no 

Når vi er sultne etter trening eller jobb, er det lett å hive innpå en pølse elle sjokolade. Ha i stedet en neve nøtter klar i bilen, det demper søtsuget,  og holder deg gående til lunsj eller middag.

Mellommåltider anbefalt av Finnskogtoppen:

Yoplait, 0,1 % yoghurt

En neve rå nøtter

En frukt

Rå gulrot

Hardkokt egg

Knekkebrød med pålegg

Cottage cheese med kanel + søtning

Kyllinglår, karbonade, fiskepålegg

Foto: Finnskogtoppen og Tine Holm

Dette innlegget er sponset.