Annonse

Kronprinsesse Mette Marit og Kronprins Haakon ble rasende da Se og Hør skrev at Mette Marits sønn Marius Borg Høiby (21) er kjæreste med playboymodell. Men kan de kreve at Marius får være i fred, all den tid han er sønn av Kronprinsessen og lever et glamourliv i London som trendredaktør?

English? Watch video here. 

Nylig ble det kjent at Marius Borg Høiby, sønnen til kronprinsesse Marit er sammen med eks- playboymodell Juliane Snekkestad. Paret bor sammen i London.

At Se og Hør brukte nettopp ordet playboymodell, gjorde Mette Marit og Haakon rasende. Hadde det ikke holdt med supermodell eller stjernemodell? Juliane var fortvilet  over å få ryktet som klesmodell ødelagt og kronprinsparet gikk ut og forsvarte henne. De skrev at hun var en hardtarbeidende, seriøs modell og at hun ikke fortjente å bli fremstilt på skandalebladets forside på denne måten.

Faksimile fra Daily Mail

«Måten vi gjorde det på kan diskuteres, men hun var lei seg og vi ville vise vår støtte,» uttrykte en noe mutt kronprins Haakon etterpå. Les mer om Haakons forklaring og hvorfor de valgte å støtte Juliane på nrk.no

Karriere i London – skyhøy kjendis- og glamourfaktor

Siden denne feiden med Kongehuset har Marius og Juliane blitt fotografert av kjendis-magasiner og aviser i London, hvor de begge bor og jobber.  Her må de vente seg mye oppmerksomhet, i følge Se og Hør:

Begge er over 20 år og de satser begge på en internasjonal og høyt profilert karriere i motehovedstaden London, med skyhøy kjendis- og glamourfaktor. 

Faksimile fra Daily Mail

Marius var tidligere sammen med rikmannsjenta Linn Helena Nilsen (219  fra Drammen i studietiden i California  (bildene under), men forholdet tok slutt i juni 2017. Etter sigende avsluttet de som gode venner. Les om bruddet her. 

Faksimile fra googlesøk

Fikk ikke være prins Marius

Nå er det altså London som gjelder. Nylig ble det kjent at Marius har begynt i ny jobb i London – som trendredaktør i et luksus-magasin! Han er fotografert på rød løper i en jetsetfest arrangert av bladet og ble henvist til som «prince Marius.» Etter at Se og Hør skrev om dette, ble prinse-tittelen fjernet. Trolig er det Slottet som har bedt trendmagasinet Tempus Magazine om å  fjerne det.

Faksimile fra TV2 og Se og Hør

Marius søker selv offentligheten

Kronprinsesse Mette Marit har flere ganger gått ut og bedt pressen la sønnen hennes være i fred: Han ønsker ikke medieoppmerksomhet, har hun uttalt.

Jeg har stor forståelse for at Mette Marit ønsker å beskytte sønnen, men han ser ikke akkurat ut til å søke til skyggefylte områder for å være i fred. Tvertimot er han der det skjer, og må tåle oppmerksomhet, mener jeg. Samtidig har Dagbladets avslørt at Borg Høiby flere ganger har deltatt på offisielle, betalte  besøk og oppdrag for kongehuset de siste årene. Han er altså alt annet enn privatperson.

Det blir også litt rart at Mette Marit den ene dagen refser pressen og sier at Marius må få være i fred og at han neste dag fremstår som prins og redaktør i et fasjonabelt London-magasin.

«Han har selvfølgelig rett til privatliv, vi er først og fremst glad for den nye jobben hans. Det er et lite tidsskrift i England. Han som alle andre får bestemme om han vil være i offentlig søkelys eller ikke, og der har vi alle forskjellige behov,» var Kronprinsessens svar til Dagsrevyen.

I følge medie-eksperter han nå Marius selv valgt et liv i offentligheten. Man kan ikke få både i pose og sekk – fullt privatliv og samtidig alle goder som sønn av den norske Kronprinsessen, sies det.

Faksimile fra Aftenposten

Norsk presse er likevel ikke det største problemet: Nå bor Marius i London med modellkjæresten og fra utenlandsk presse kan de ikke vente samme diskresjon, hevder medie-eksperter. Både nettaviser og andre skriver fritt om affæren:  Juliane beskrives som en modell det går mange rykter om og som liker å trykke dristige bilder av seg selv på Instagram. Hun er svært populær og har mange følgere.

Faksimile fra Julianes Instagram-side

Kjæresten har ben i nesa

Juliane er kjent for friske uttalelser på Instagram, skriver det britisk nettstedet Mailonline:

«She’s also known for her feisty Instagram posts, dishing out advice to followers such as: ‘Do yourself a favor and stop f****** with half-ass people with half-ass communication and half-ass promises.»  

And on International Women’s Day, she told fans: «Don’t let them f*****s bring you down.»

Dette er vel en moderne måte å be folk om å drite i Janteloven på ..? Å være toppmodell er beintøft, bransjen er kynisk, og det hjelper nok at hun kan bite fra seg…

Hva Marius synes om disse uttalelsene vites ikke. Han uttaler seg mer forsiktig på sin Insta-side – men ser ellers ut til å kose seg  med ny kjæreste og ny glamorøs redaktørjobb. På Instagram kaller Marius seg for pirate – hvilket tyder på at han synes det er kult å fremstå litt rebelsk han også.

Jeg ønsker det unge paret masse lykke til både i offentligheten og utenfor. 🙂

«Bør Marius nå få fred, eller er det fritt frem for pressen å følge hans liv i  London?»

Marius is dating ex-Playboy model: Read more in Dailymail. 
Marius and ex-Playboy-model-girlfriend pictured together: Read more in Dailymail:

Mette Marit: Leave my son alone! Read more in thelocal.no

Crown princess protesting against article about Marius and playboy-model. Read more in Hello Magazine.