Annonse

Hva pokker er Dab? Jeg trodde det var en ny dippedutt fra Biltema, men det er noe idioti politikerne har innført som gjør at vi må skrote flere millioner radioer og mister FM-nettet. Ingen vil ha det!

IKT-Norge og mange kloke hoder har advart mot å  slukke FM-nettet og innføre en ny teknologi som heter DAB. Men regjeringens fikse idé er det ingen som har klart å stoppe – og om få dager kan pensjonister ikke høre nyheter på den gode gammeldagse radioen lenger. Yrkessjåfører vil ikke lenger få inn viktige trafikkmeldinger. Nei, for FM-nettet stenges. Dum og dummere har bestemt det!

I mye av landet er FM allerede stengt og i Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus – «slukkeregion 5» skjer det til uken!

«Make til idioti! Nå blir det å høre musikk på Spotify i bilen. Vi gidder ikke betale for ny Dab-adapter eller ny bilradio,» raser yrkessjåfører jeg snakket med i dag.

Norge er det eneste landet i verden som har vedtatt å stenge FM-nettet.

Ødelegger miljøet

20 millioner FM-radioer må skrotes og norske forbrukere må investere over 10 milliarder kroner i nye DAB-radioer. Prisnivået på DAB-radioer ligger skyhøyt over nivået på FM-radioer, og yrkessjåfører forteller meg at kvaliteten er dårligere enn FM og at det ofte skurrer.

Dab, dab, dette er rene galskapen.

Les også: Dette nye utstyret trenger du for å høre radio hjemme og i bilen. Adapter ligger på rundt tusenlappen, radio er dyrere.

«Mange mener at Norge er et land for spesielt interesserte, og i dag får de rett. DAB har floppet i alle land, og Sverige og Finland har sagt nei.»

Mens resten av verden har innsett at DAB er en utdatert teknologi, skal Norge innføre teknologien med tvang. IKT-Norge er redd for at DAB får en svært kort levetid og dermed blir prosjektet svært kostbart.

I dag må jeg bare si duste-Norge. Hva synes du om DAB? Har du et eneste positivt ord om det, så skrik ut!

Dabbelido-hilsen fra Helse-Tine.

 Artikkelen over er fra Dagbladet. Les den her.

 

Jeg er journalist og blogger

 

Kontakt meg på tinecec@gmail.com