Annonse

Gift ved første blikk-Naoual er preget etter at detaljer om Richards fortid har kommet frem. Til Helsetine sier Naoual at «det er forferdelig» og at hun har sendt opplysningene videre til TV-produksjonen.
Naoual ble matchet med Richard i TV-serien Gift ved første blikk. Det gikk hett for seg, og de kranglet om det meste. I etterkant har Richard uttalt til flere medier at han ble forelsket i en annen mot slutten av TV-innspillingen. Naoual syntes «forholdet» ble så belastende at hun ville dra hjem. Hun følte tidlig at Richard ikke var helt ærlig og at han var usikker. Senere har hun uttalt at han sa veldig mye rart.
Oppsiktsvekkende nyheter om Gift ved første blikk-Richard
I en tråd i en av Naouals innlegg om serien på Facebook, røper advokat Iris Margareta Binder triste og oppsiktsvekkende nyheter om Richard. Helsetine har fått lov til å gjengi innlegget hennes, som du kan lese under. Helsetine har også stilt Naoual noen spørsmål om hvordan hun reagerer på de nye opplysningene. Hun svarer:
«Det er forferdelig.» 
«Jeg har fått en del alvorlige meldinger om historie bak Richard, noe jeg sendte videre til produksjon. Dette var veldig tøft for meg å møte. Det er rett og slett skadelig å bli matchet på denne måten. Du har mange nyttig spørsmål, vil helst ikke gå i detaljer akkurat nå. Vil vente å se hvordan dette utvikler seg. Vi deltakere og produksjon skal møtes i midten av juni. Så skal se hva de har å si,» avslutter Naoual i  e-mailen.  
Les jurist Binders Fb-innlegg om Richard her:
Ble forelsket i en annen – er det sant? 
«At Richard nå forteller at han ble forelsket i ei annen under innspillingen av GVFB, fremstår ikke som noen stor sak i mine øyne. Om det i det hele tatt er sant er jeg usikker på, skriver jurist Binders som en kommentar under Naouals Fb-innlegg. Hun fortsetter: At han derimot året før innspillingen mistet jobben sin i Forsvaret grunnet overgrep, deling av nakenbilder til kollegaer, underslag med mer, er langt mer alvorlig. Blant annet var han utro mot kona og innledet et forhold til ei 20 år yngre kollega. Han fikk senere besøksforbud overfor henne – kort tid før innspillingen av GVFB. Det tyder på en mann med manglende moralsk kompass, som utnytter sin maktposisjon til å tilfredsstille egne behov og er villig til å trå over andres grenser. Jeg undrer meg over hvor mye av dette produksjonen kjente til da de ba Richard om å delta i programmet og flytte inn sammen med deg, Naoual, skriver Iris Margareta i FB-tråden.
Må ta ansvar for sine handlinger 
«Vi lever i et samfunn hvor 20% av kvinner opplever seksuelle overgrep i løpet av livet, og jeg tenker at vi må gjøre det vi kan for å beskytte hverandre. Hadde Richard tatt ansvar for sine handlinger som førte til varslingssak og tap av jobben i Forsvaret, og lært av sine feil, så hadde det vært en ting. Når han nå derimot går ut i media og sier at ekskjæresten var emosjonelt ustabil og truende, til tross for at det var han som mistet jobben og fikk besøksforbud, så sier det mye. Videre bruker han sin kjendisstatus til å fortsette å utnytte kvinner.»
Kjører et ego-løp
«Om Richard har kjæreste nå, så kan det ikke være en relasjon som betyr mye for ham, siden han er utro mot henne med flere. Ved konfrontasjon er svaret fra ham at han nå kjører et ego løp for å få maks ut av livet. Altså ikke noe anger eller skam å spore.»
Strever
«At Richard selv mener han har skjønt mer enn folk flest når det kommer til kjønnsroller og kjærlighetsrelasjoner, og dermed ble med i programmet for å belære andre, er helt utrolig for meg, når en kjenner til hvordan han egentlig strever. Han liker å fremstå reflektert og klok, men dette gjenspeiles virkelig ikke i handlingene hans.»
Har mye å jobbe med
«Min overbevisning er at menn som tillater seg å behandle kvinner vondt, er menn som har det vondt selv. Richard har klare narsissistiske personlighetstrekk, og har åpenbart mye å jobbe med i seg selv før han vil klare å bli en stødig, kjærlig, nær og god partner for en kvinne. Jeg tror hverken han selv, eller kvinner rundt ham, har det godt med det løpet han kjører nå,» avslutter Iris Margareta Binder.
God bakgrunnssjekk viktig 
På spørsmål lenger nede i tråden skriver hun videre: » Når konseptet i programmet er at en kvinne skal bo alene med en mann, så er det jo utrolig viktig å utføre en god bakgrunnssjekk. En bør jo så langt det går forsikre seg om at mannen er empatisk og villig til å respektere en kvinnes grenser.»
Ingen kvinner ville møte ham igjen
«I en podcast med Helge Lurås forteller Richard at han ble plukket ut etter å ha vært med på speeddating. Der hadde han vist en oppførsel som han selv også forteller ikke var bra, hvilket resulterte i at ingen av kvinnene som var der ønsket å møte ham igjen. Til tross for dette ble det trumfet igjennom at han skulle få bli med i GVFB»
Viftet med røde flagg
.
«Richard har selv vært åpen om at han er i en livskrise. I første episode av programmet sier han jo også at han i prosessen har funnet ut at han kanskje ikke er så bra mann som han tidligere har tenkt, og at han har utviklet en personlighet som er vanskelig for andre å forholde seg til. Han viftet nærmest med røde flagg, så produksjonen må ha knepet øynene hardt igjen om de ikke så dem, skriver Iris Margareta Binder, som altså selv jobber som jurist.
Håper han tar det konstruktivt
Som redaktør av Helsetine tar jeg et forbehold om at Binders uttalelser medfører riktighet. Jeg ønsker Richard velkommen med et tilsvar og håper han tar det konstruktivt og som en mulighet til å ta bedre vare på seg selv og jobbe videre med ting han strever med.
Jeg har sammen med jurist Binder vurdert om vi kan trykke innlegget, som jo inneholder en del sensitive opplysninger om en deltager i TV-serien Gift ved første blikk. Jeg har kommet til at det er viktig å bidra til å opplyse saken, som blant annet gjelder deltakeres sikkerhet i en stor TV-produksjon. Binder nevner selv de mange varslingssakene i Forsvaret og at mange kvinner blir utsatt for overgrep. Hun har endel informasjon fra ekskjæresten og ser ingen grunn til å tvile på det hun har fortalt.