Annonse

Jeg skulle ikke fjerne hverken rynker eller overflødig fett. Så hva skyldtes da mitt besøk hos plastisk kirurg i Oslo?

 

tinetak2

 

Elsker stor ørepynt

Jeg har alltid vært glad i store, hengende øredobber.  (Se bildene over).  Slik så jeg ut på ferie på Sardinia en sommer.

Men lidenskapen fikk en brå slutt da jeg våknet en morgen etter ferien og oppdaget at jeg ikke fikk på meg ørepynten lenger.

En tur bort i speilet åpenbarte et syn jeg ikke trodde var mulig:

Sjokket: Øreflippen revnet

Venstre øreflipp hadde revnet helt ned. Ikke rart jeg slet med å få de nye øredobbene til å sitte. Det fantes ikke noe feste .

Hvordan hadde det skjedd? Jeg hadde ikke hatt vondt, det var ikke noe sår, det var bare det at øret ikke hang sammen nederst lenger.

Barna lo

Jeg fortalte stotrende til barna mine at øreflippen hadde revnet, og barna mine, som ikke visste hvordan de skulle ta det, begynte å le. De sa LOL og fikk LÆTTIS og det som var.

Selv var jeg langt fra lættis. Jeg var lei meg og flau.

Må kaste ørepynten

Jeg hadde ødelagt øret mitt ved bruk av tung ørepynt, og måtte legge alle de fine øredobbene i en skuff FOR EVER og alltid.

øredobber2

Skjulte øreflippen bak håret

Den avrevne øreflippen skjulte jeg bak håret.

Men det var da for tidlig å slutte med all type øresmykker? Jeg spurte en lege og han kunne ikke hjelpe meg. Kunne jeg ikke bare slutte med ørepynt? Da jeg ropte nei, tok han seg i det og sa at en god plastisk kirurg nok kunne hjelpe meg å sy øret sammen igjen.

Plastisk kirurg? tenkte jeg med gru. Det var da voldsomt…

Jeg ringte og sjekket det, men så tok legeskrekken meg og utover høsten fikk jeg mye annet å tenke på.

Tok mot til meg etter åtte måneder

I april, hele åtte måneder senere var jeg likevel klar for å legge meg under kniven ved  http://www.terescolosseum.no/.

Jeg kom i god tid, slukte en valium og en stor vaffel med brunost for å roe meg ned, og la meg på benken med bange anelser. Når legene sier det ikke gjør vondt, lyver de nesten alltid,  er min erfaring.

En ørelege som stakk opp øret mitt uten bedøvelse og uten å si fra, har gjort meg skeptisk.

ørereddsvhv

Fikk smertefri hjelp hos plastisk kirurg

Men denne gangen gikk alt som en drøm. Legen satt to små skudd i øret med smertestillende som kjentes så vidt. Deretter hørtes det ut som han klippet i øret, men jeg kjente ingenting. Heller ikke mens han sydde igjen såret han hadde laget.

15 minutter senere ba han meg sitte opp og det hele var over.

Ikke sov med øredobber!

– De lager hullene for langt ned på øreflippen, var legens forklaring på at øreflippen røk. Han hadde også en annen teori: Det hender damer glemmer å ta øredobbene av etter et festlig lag og da kan ulykken skje i løpet av natten…

Jeg var ikke redd lenger. Jeg begynte å le.

Slapp å dra tilbake til kirurgen

Legen fikk meg til å se meg selv i speilet, og forklarte at tråden han sydde med løser seg opp av seg selv. Det vil si at jeg slipper å dra tilbake for å ta stingene, jeg kan dusje allerede etter et døgn og etter tre måneder kan jeg ta nye hull – høyere oppe – og begynne å bruke ørepynt igjen. SMIL! 🙂

øreetter

3000 kroner for ny øreflipp

Gudene skal vite at det da er små, nette perleøredobber det kommer til å gå i. Jeg gidder ikke å oppleve dette en gang til.

Hva fornøyelsen kostet? 3000 kroner. Men så ble jeg også kvitt litt av legeskrekken etter åtte måneders selvpining. Har du opplevd noe like rart, så del det gjerne i kommentarfeltet under!

PS: FØR OG ETTER BILDER NEDERST FOR DE SOM TØR.

øreførsvhv øreetter2svhv