Annonse

Nesten alle jeg kjenner, digger å ha bursdag på Facebook. Selv folk som er på Facebook uten egentlig å like å være på Facebook, skriver på statusen sin at de er takknemlige over all oppmerksomheten de fikk på bursdagen sin. De bruker ord som overveldet, takknemlig, glad, de skriver at det varmet å bli husket av så mange.

Selv skrev jeg noe sånt som at det gjorde dagen, og det gjorde det virkelig også, for her strømmet det inn med gratulasjoner både fra venner og fjerne bekjente.

Hvordan går det an å ikke sette pris på det?

Jo eldre du blir, jo færre gaver får du og jo mindre blir du feiret og husket. Om du ikke feirer rundt tall da, og inviterer til en durabelig fest. Bursdag er noe for unger – og de får til gjengjeld gaver og oppmerksomhet i fleng.

Så for deg som ikke fikk nok oppmerksomhet som barn og opplevde å ikke bli sett, vær for all del på Facebook i voksen alder. Her blir du feiret som du var barn igjen.

Det lønner seg på andre måter også å ha bursdag på Facebook. Selv om det striregner og du ikke har tid eller ork til  noe selskap: På Facebook skinner solen og du kan sende oppegående svar til alle som gratulerer deg. Slik blir det nesten en fest også – i fare for å høres ut som Ninette Karlsen fra torsdag kveld fra Nydalen: Hun har en topp dag på Face, uansett hvor jævlig livet ellers måtte være. 🙂

Busdag på Face er  noe annet enn trøtte selskaper med svigers og oldemor. På Facebook er det bare å logge inn rett etter midnatt før dagen din. Allerede da er  det kanskje noen som er våkne, og som sender den første meldingen: ”Gratulerer med dagen, unge dame!” Alt du trenger å gjøre er å like statusen, og legge deg litt gladere.

Med det samme du våkner neste morgen, før du henger ut flagget og tar den første koppen med kaffe, lyser Iphonen opp i ditt søvnige mørke: 4-5 nye bursdagsmeldinger popper opp på Facebook-appen: » Grattis! Nyt dagen! Spis masse kake! Håper alle dine drømmer blir virkelighet…»

kakeface Det er som en rus, og den er gratis. Det krever riktignok at du har vært flink til å samle en del venner på listen før bursdagen. Er du fink til å gratulere andre med dagen også (jeg gjør det alltid når jeg er på PCen, på Iphonen er det ikke alltid at bursdagene kommer opp), er du sikret flere meldinger.

Du kan gjøre mer ut av det om du vil. Med det samme bursdagsmeldingene strømmer inn, kan du poste bilder av hva du faktisk gjør på dagen, rose alle som feirer deg og få enda flere likes.

Jeg er ikke så glad i stive bursdager, og jeg har ofte mange gjøremål. Denne gangen ble det lunsj på Fridays. Det ga meg nye bursdagsmotiver å legge ut.  Særlig da den portugisiske kelneren, Igor, sang burdsdagssangen for meg med ballongstemme. (Barna syntes det var usedvanlig kleint, men det var min dag nå. 😉 ) ballongstemme Denne collagen la jeg på Instagram også. Husk, det er ikke bare Face som gjelder nå, men også Insta! Og Snapchat, men det skjønner jeg ikke så mye av.instabursdag Selve dagen gadd jeg ikke gjøre så mye annet enn å slappe av og blåse såpebobler. Jeg var sliten etter en studieperiode og koste meg på terrassen. Mye moro man kan ha for 10 kroner. Det koster nemlig såpebobler på Nille.  Og veldig moro å legge ut bilder av.tinesåpesåpeboblersåpebobler2 Jeg fikk 143 bursdagsmeldinger på Facebook samt noen hilsener dagen før og etter. Tusen takk, alle sammen. tineboble   Den beste var fra en gammel studievenninne. Vi studerte sammen i Kristiansand og delte gleder, sorger og kollektiv. Denne venninnen husket en annen bursdag hvor jeg ble vekket av orkester og frokost på sengen. Det vil si, jeg fikk servert frokosten inn av vinduet i bakgården der vi bodde. Så mange år og erfaringer senere, hadde jeg nesten glemt det. Men hun hadde minnet og bildene. tinedruenblæsen Liker ikke bursdag på Facebook, sier du? Du vet ikke hva du snakker om!