Annonse

Hvor viktig er det med riktig nappede øyenbryn på en skala fra 1 til 10? Det er mye som er langt mer  viktig. Men det føles likevel noe majestetisk å bli behandlet av en stjernestylist.

Jeg har vært hos Fred Hamelten en gang før, for 14 måneder siden. Nå har det lyktes meg å få en time igjen. Det er godt gjort, for listene hans er nesten fulle helt frem til 2016 eller der omkring. Og han har kjendiser i fleng på listene sine. Tone Damli, Karita Bekkemellem, Ylvis-brødrene, Vendela Kirsebom…

Fred holder fortsatt hus i sitt eget lille lønnkammer i Jan Thomas studio på Frogner i Oslo, og han er like blid og uhøytidelig som sist.

Forrige gang jeg var her snakket Fred om alle feilene vi gjør når vi napper brynene våre. De fleste kvinner napper for mye, de lager brynene for tynne og former brynene i  en rund bue i stedet for i den riktige f a s o n g e n …

Og det var det da. Jeg er håpløs. Jeg tar av og til massasje og da hender det av og til at hudpleieren forbarmer seg over meg med et – jeg skal ikke nappe og farge brynene dine også da, det ser ut som det er en stund siden???? (Det er  alltid mye lenger enn enn stund siden.)

— Mmmm, mumler jeg på benken, du  kan ta brun på brynene, men napp ikke så mye (det har jeg lært nå) og blåsort på vippene, slik at det faktisk ser ut som jeg har vipper (de er korte og nærmest fargeløse.)

Nå som jeg sitter hos Fred, angrer jeg på at jeg ikke ventet med å nappe brynene, for han kommer helt sikkert til å si at alt er feil.

Men Fred sier ingenting om dette i dag, han napper blidt og energisk i vei med tråder – det heter threading og skal visstnok gjøre så vondt at han har fått flere kjente personer til å hyle av smerte.

 

therading

 

Men vondt er det langt ifra. Det napper litt, og huden blir en smule rød, men verre er det ikke.

Og resultatet blir mer enn bra. 🙂

Ifølge Fred kan riktig nappede øyenbryn få oss til å se yngre og freshere ut, så nå kan jeg bare glede meg til å gå på byen til helgen. 😉

Tidligere har jeg skrevet om hans gullpinsett på bloggen, nå er det  de nye produktene hans som jeg har lyst til å fortelle om.

Like før jul kom Fred nemlig med sin egen øyenbrynsmakeup som han nå tester på meg.

Makeupen består av to produkter: High brow – en higlighter til bruk rett under øyenbrynene som skal gi et inntrykk av løftede bryn. Den kommer i en lys farge som passer for alle.

Og Fred shadow; en  øyenbrynsskygge i pudderform  med applikator og pulver i en og samme beholder.  Den kan jeg fylle ut brynene med, for som hos mange nordiske kvinner er det ikke for mye hår som er problemet, men for lite…

Jeg er lys og velger derfor en light blond farge  i stedet for ash grey.

– Nå gjør jeg deg, dateklar, spøker Fred mens han tryller med finishen.

– Oh yes! For hvem kan vel motstå en dame med perfekt formede øyenbryn? 😉

 

tinebryn144

 

De verste feilene

 

Fred Hamelten har laget en liste med de fem vanligste feilene kvinner gjør når de napper øyenbrynene sine.

1. De napper for mye nedenfra for å løfte, og lager dermed en bue som ser ut som et spørsmålstegn.

2. De lager for stort mellomrom mellom brynene.

3. De runder buen for tidlig, i starten av øyenbrynet.

4. De napper bort hår istedenfor å klippe.

5. De lager en veldig tynn og for kort avslutning på brynet.