Annonse

pasta retter tips

Pasta i alle varianter! Det er enkel middag for deg som vil ha noe raskt og velsmakende i en fei. Fra mitt lille studio i Barcelona tester jeg ut pasta-retter for enhver smak i høst.

Det som kjennetegner disse tipsene er at alle rettene inneholder tomat; sunt, godt og kalorifattig.

Pasta? Hjemme lager jeg pasta en sjelden gang, når jeg har det travelt eller er matlei.

Nå er jeg ikke hjemme lenger. Jeg har et lite studio med hybelkomfyr og mikrobølgeovn ved Barceloneta, bystranden i Barcelona. Stekeovn mangler. Som student med små matsjapper i nærheten, gjelder det å tenke kreativt og det blir myeee mer spaghetti enn hjemme. Det inspirerte meg til å skrive denne pasta-bloggen. Jeg er opptatt av å lage sunne pastaretter med mye grønt som metter og ikke gir fedme. Hva synes du?

  1. Hjemme-favoritten er grov, fin spaghetti kokt i vann med litt salt, pepper og olje. Tilbehør er brokkolibukketter kokt på samme måte: Gjerne med en dæsj smør, da smaker de ekstra godt. Jeg fyller rikt på med tomatsaus på boks; favoritten er Napoletana – eller den noe sterkere Arrabiata; en italiensk tomatsaus med krutt. Tips: Riv gjerne litt ost over og pynt med basilikum.
  2. Man tager det man haver: Pastaretten under med pastarør er rene festmåltidet for en student i Spania. Mine retter er ofte vegetarianske, Her har jeg woket rød paprika stappfull av antioksidanter + avocado og tilsatt oliven og mais på boks. Enkel Napoletana-saus som tilbehør. 

3. Pasta med biff og zuzzhini. Denne pastaretten er helt konge. Her har jeg kokt pastarør med tomat og spinat-smak, woket zucchini og brukt rester av biff fra en entrecote-middag. Tomatsausen  på boks er katalansk og merket med middelhavsdietten. 

4. Grillede grønnsaker er en favoritt. Kutt opp grønnsaker du liker, gjerne søtpotet eller vanlig potet også,  og wok bitene i pannen med olje, salt og pepper. Kok pasta i en variant du liker, f.eks grove skruer.  Varm en god tomatsaus og bland alt i skålen.

5. Pasta con tomate. Lag din egen tomatsaus av solmodne tomater, eller bruk tomater på boks til å lage en knallgod saus Du vet vel at tomatsaus beskytter mot kreft og mye mer? Her har jeg stjålet oppskriftene til Dagens Næringsliv, her har de mange kreative tips til hvordan trylle med tomatsaus..Server med selvvalgt pasta; husk å variere nå da…

6. Pasta med tomat og pesto. Pesto på boks er faktisk knallgodt til pastaretten. Her har jeg brukt friske tomater som jeg har skjært opp i biter, sammen med andre grønnsaker jeg hadde i skapet. Jeg varmet grønnsakene i mikroen. Denne dagen var jeg sulten, og jeg hakket opp litt skinke og ost fra pålegg-skuffen og tilsatte i retten. Mais smaker også godt til.

Send meg gjerne dine pasta-tips eller andre enkle retter du kan lage i en fei.