Annonse

No more bad hair day! Her er 10 gode tips fra frisør Michelle og meg. Slik får du ny dreis på håret i vinterkulda.

Jeg har alltid noen hyggelige timer når jeg unner meg litt hårstell hos Michelle hos Be You på Kolbotn Torg. Michelle er søsteren til Leslie; han har drevet flere kjente salonger. Michelle har som oftest tid når jeg dropper innom, hun jobber raskt og er proff og vennlig. Vi finner lett noe å snakke om og kjemien er der. Michelle har så mange søsken, fettere og kusiner at jeg går surr i antallet, mens jeg har liten familie. Vi snakker om fordeler og ulemper – hun må melde seg litt ut når det blir for mye, og det er utrolig hvor mange de klarer å samle til middag på julaften inne i en liten leilighet. Selv kan jeg av og til savne en større familie ved høytider og vi har spøkt om at jeg kan låne noen av henne. Sønnen til Michelle er også frisør og han er noen ganger der og hjelper mamma. Han er veldig søt og åpen og betror meg ting som selv ikke Michelle vet om. Da blir det en god latter.

I dag trengte jeg litt fornying og fikk sjokk da jeg så meg selv i speilet hos Michelle. Håret var knusktørt og grått i bunnen, skrekk og gru. Så da ble det full pakke, klipp, farge, kur og krøller.

«Godt med alt som er unnagjort før jul,» sa Michelle.

Jeg gikk på Bik Bok etterpå og kikket på salget, og følte meg som en diva i prøverommet i forhold til den grå skikkelsen jeg så i speilet før på dagen.

For Michelle går det i ett, og hun er så travel at hun skulle ønske hun hadde en tvilling slik at hun kunne være to steder på en gang. Disse tipsene fikk jeg mens hun krøllet håret mitt og mens neste kunde var på vei ned i frisørstolen.

Håret betyr mye for hvordan vi føler oss og blir oppfattet. Her er tipsene:

  1. Prøv skillen på den andre siden og du vil få en ny look.
  2. Prøv glitterspray – og dagen blir lysere og litt morsommere. Bruker du ofte hårspray så be om spray som ikke tørker  ut håret. Kjøp en liten spray som passer i vesken.
  3. Prøv noen striper, det kan gjøre stor forskjell.
  4. Vær forsiktig med å farge håret grått selv om det er en trend; det sliter på håret og fargen går fort ut igjen.
  5. Klipp håret i en frisyre som er lett å holde fin. Be om tips fra frisøren.
  6. Ta hårkur innimellom; det gjør  farget og tørt hår sunnere.
  7. Ta hodebunnsmassasje for velværens skyld.  Massasjen og det varme vannet gjør underverker for dagsformen og du kan bli kvitt hodepine.
  8. Invester i hår-produkter som gir håret god glans. Jeg kjøpte noen nye produkter fra Wella som var på juletilbud.
  9. Har du glatt hår, prøv krøller. Har du krøller, prøv å rette det ut. Forandring fryder. Og klipp tuppene litt oftere enn en gang hvert halvår.
  10. Hjelper ingenting av dette, så bytt frisør og du vil garantert få ny look og nye impulser. Spør og grav og be aktivt om tips!

Hva er dine beste hårtips?

Klem og ha en god hårdag fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

kontakt meg på tinecec@gmail.com

Klær fra Bik Bok