Annonse

Forsiktig med tunge, hengende øredobber, jenter.  Min øreflipp revnet, og på et helt år har jeg ikke kunnet bruke noen av de flotte øresmykkene mine. Men nå har problemet løst seg, og denne uken skjøt jeg nytt hull i det ødelagte øret.

Les hele historien her! 

Møtet med plastisk kirurg

Plutselig revnet øreflippen. Det jeg ikke trodde var mulig, skjedde: Etter år med tunge og lang, hengende øredobber  orket ikke øret mer. Fastlegen sa jeg fikk slutte å bruke ørepynt. Det var ikke aktuelt og jeg kom meg til plastisk kirurg.

Den opplevelsen kan du lese om  her: Nye hull i ørene: Plastisk kirurg sydde igjen øreflippen. 

Måtte vente tre måneder med nye hull i ørene

Jeg fikk beskjed av kirurgen om at jeg kunne ta nytt hull i øret etter tre måneder. Jeg ventet fem, for å være på den sikre siden.

Redd for smerter

Av en eller annen grunn trodde jeg det skulle gjøre vondt. Jeg entret derfor frisørsalongen på Kolbotn etter å ha inntatt noen smertestillende tabletter. Frisøren smilte da jeg dukket opp med lettere likblekt fjes. – Du gruer du deg vel nå, sa hun.

– Jaa, sa jeg.

Hun lo og sa at selv 3-åringene pleide å ta det ganske fint. Det kunne svi litt etterpå, det var alt.

Heldigvis var det ingen 3- eller 5-åringer i salongen denne dagen. Da hadde jeg følt meg enda dummere. Nå var det bare meg der. Frisøren valgte ut noen små, enkle diamantøredobber for ikke å irritere det sydde øret unødvendig. Så spurte hun om hun bare skulle skyte eller telle til fem først.

Et lite stikk

– Tell til fem sa jeg, skjelvende i stemmen, og kløp meg i armen for at det ikke skulle gjøre så vondt. Jeg kjente knapt et lite stikk,så var det gjort. Ikke sved det heller. Jeg ble nesten litt skuffet. Hadde jeg visst at det var så harmløst å skyte nye hull i ørene hadde jeg gjort det hver eneste dag. Jeg var så lettet at jeg gjerne hadde betalt det dobbelte at den latterlige lille summen det kostet.

Seks ukers ventetid

Men nå er det altså gjort. Seks uker med disse små kulene i øret, så kan jeg begynne å bruke min vanlige ørepynt igjen. Men det blir nok lenge til jeg tør å bruke tunge, dinglende øresmykker. 🙂

Forsiktig med store øredobber

Vær obs, det kan skje deg – eller din datter – så vær mer forsiktig enn meg, ikke ta helt av med kolossøreringene. :/

 

øreførsvhv

 

Mitt tidligere blogginnlegg om øremarerittet:

http://helsetine.no/mitt-mote-med-plastisk-kirurg/