Annonse

Disse ordene tilhører Sophie Elise. Hun har fått mer dritt enn de fleste. Svaret er at du kan ikke være snill og glad hele tiden. Ingen kan det. Ingen som er ekte, hele mennesker. Selv ikke bloggere og influencere.

Netthets og coronatroll:  Når jeg nå har engasjert meg i coronakrisen, møter jeg flere sinte mennesker enn noen gang. Tante Sofie av begge kjønn vet så inderlig godt hva jeg bør, skal og må mene: Man må støtte Erna og regjeringen og for all del ikke ha noen egne meninger.

Har ingen agenda

Noen sier rett ut: Hold kjeft! Ikke del det! Det er farlig! Hva vil du frem til! Hva er din agenda!

Jeg har ingen agenda, Herr Vettskremt og Fru Ikke-Nådig. Jeg prøver å holde motet oppe hos meg selv og andre og er glad for forskere som ser lyspunkter i krisen. Kun 50 er døde i Norge så langt. De har snitt på 80 år og 40% døde på sykehjemmet. Det betyr ikke at jeg unner eldre eller syke å dø. Jeg bare ser på omfanget og ser at viruset er smittsomt men at få her blir syke og dør av det.

Har ikke lov å vise følelser

I tillegg har jeg ikke lov til å ha en dårlig dag og være lei meg når jeg sitter i corona-isolasjon. Hva er det for noe pisspreik? Da kommer kommentarer som»nei nå trenger vi å høre noe positivt.» Javel – hvor er dine positive innspill, da, Fru Indignert? Ikke det, nei!»

Eller den klassiske: «Du gjør deg selv til offer!» Gud bedre. Se deg sjøl i speilet, fru Bitterwisser. Blitt lite sex på deg i det siste? 

Tantene er skumle og komiske

Alle disse tantene gjør nettet skummelt og komisk på en gang, som flere har pekt på, blant andre Linn Stalsberg og Henriette Lien.

Sofiene blir like sinna om jeg deler artikler fra dagspressen der forskere uttaler seg positivt om det å dra på hytta:

«Du får ta VG, Dagsavisen og NRK og da sier jeg. Stopp alle aviser fra å skrive noe annet enn at alt er kjempefarlig og at alle bør sone med fotlenke! 

Lærer å takle netthets av Sophie Elise

Når jeg leser Sophie Elises blogg, ser jeg at hun også synes det er  spesielt at hun ikke får være et helt menneske. Hun kan velge å igorerere eller svare nøytralt selv om folk er slemme. Men noen ganger svarer Sophie Elise like frekt tilbake for å ta igjen. Og det kan jeg forstå. Det er menneskelig – selv om en helst som blogger skal tie og snu det andre kinnet til.

Disse svarene til Sophie Elise liker jeg godt:

«I dag så du egentlig ganske feit ut, det ser ut som om du er gravid.»
Jeg vet selv at jeg ikke er feit, jeg ikke engang lubben, men omså jeg hadde veid 20 kg ekstra – kan jeg ikke bare få lov til det? Vedder på at du er ganske ensom. Blitt mye ligg i det siste, eller?

«Slutt å push fram puppene så mye på bilder. Det ser latterlig og fake ut….»
Åh, jeg er veldig lei meg for at jeg har store pupper som faktisk stikker ut fra kroppen. Skal absolutt fjerne silikonen for din skyld! Føles det bedre nå?

«Bloggere som deg er så patetiske.. det eneste dere gjør er å kjøpe klær og nye ting hele tiden, reise osv.. Dere tenker aldri på å gi penger til de som trenger det mer.»
Okei, men du får mitt bankkort, så får jeg ditt? Så kan jeg også få bestemme hva du skal bruke dine penger på. Det er jo en bra deal? Du har dessuten ingen peiling på hva jeg gjør med pengene mine og hva jeg bruker dem på.

«Slutt å synes så synd på deg selv. Du konsentrerer deg alt for mye om de dårlige kommentarene du får. Det må man jo bare tåle når man har en kjent blogg.»
Bare fordi jeg har så stor blogg så kan folk skrive akkurat hva de vil til meg og jeg må tåle all dritt i verden uten å noen sinne kunne få kommentere det eller bry meg. Man skal bare si takk og ta imot alt. Logisk. Jeg glemte det.

Nettmobbere har dårlig fantasi

Selv opplever jeg det samme som Sophie Elise, bare i mindre målestokk. De har ikke så stor fantasi, nettmobberne. Det er det samme som går igjen.

Her er noen kommentarer jeg selv ble utsatt for: 

Ble mobbet fordi jeg ikke smilte med lukket munn

«Siden du er direkte selv, skal jeg si hva jeg mener. Jeg tror du ligner på pandaen i den testen fordi du gaper så mye på bildene dine. Sjekk bildene dine da. Du gaper på alle bildene dine. Det blir for mye. Du skal ikke smile så mye. Det passer seg ikke.»

What the fuck! Jeg delte at jeg lignet på en søt katt også, og en tiger matchet meg 100 prosent. Men du var kun opptatt av bildet jeg delte for moro skyld: En søt panda som smilte med åpen munn? Hva er greia?:Jeg trodde du var en venn som ville ønske meg god påske. Går det dårlig på hjemmebane? Prøv med et litt mer åpent smil, selv du og pass på valkene. (Hun smilte med lukket munn på FB-bildet. )

Ble mobbet fordi jeg kjøpte en stemorsplante på hagesenter

«Tine, du skal ikke være ute nå. Du skriver at du har vært i plantesenter og butikken! Det har du ikke lov til. Du har karantene og skal holde deg hjemme og ikke gå ut. Karantene er karantene! Sånt skriver man ikke på FB.»

Kjære tante Sofie! Det er så mange av dere så jeg vet ikke helt hvem jeg snakker til. Pass på deg selv du, så skal jeg passe på meg. Jeg har lest reglene og hvis du hadde giddet å lese bloggen, så står de der. Kjipt at du ikke unner meg det ene brettet med migrenetabletter som jeg kjøpte på apoteket og planten jeg kjøpte på 2 minutter etter å ha dynket meg i Antibac. For ikke å snakke om pakken med havregryn fra Rema. Jeg deler gjerne. Ta en tur innom, så skal jeg dynke deg i havregryn.

Beskyldt for å gjøre meg selv til offer

«Nå er jeg så jævla inderlig lei av at du gjør deg selv til offer i nett-debatter!»

Du er det, ja! Interessant, fru BitterWisser. Der var du igjen, ja! Du som var så rasende når jeg skrev om pels. Da svarte jeg på din krasse kommentar. Nå er du fly forbanna fordi jeg ikke har svart på et innlegg jeg slettet fordi jeg var lei meg, sliten og ikke orket sure kommentarer. Det er klart at hele verden raser sammen for deg da! Pass på hormonene. Få deg et ligg eller noe. Jeg har  blogget mest om online training og isbad de siste 14 dagene. Det fikk du ikke med deg, eller? Jeg skal ta deg med på isbad jeg og tvangsbade deg til du lærer deg folkeskikk. Vel møtt!

Du skal støtte Erna og regjeringen

«Ærlig talt, Tine, det er ikke krise at ikke alle er enige med deg. Mange støtter regjeringen. Hvordan kan du støtte hytta når du ikke har hytte? Du skal støtte Erna og regjeringen. Det er de vi støtter nå, ikke egoistene som vil på hytta, gå på cafe og bare tenker på seg selv. Slik adferd er vi helt imot.»

Jezzes, den dugnaden må falle deg tungt for brystet. Hvorfor ellers langer du ut mot meg? Har ikke du nok med å vaske huset ditt med klor og ringe inn og anmelde alle du ser som ikke holder 2 meters avstand? Ta deg en Corona eller en bolle!

Du klarer ingenting. Hilsen en lege

«Hahaha. Du skrev at Fedon anbefalte spesiell kost mot coronasmitte. Dette har Fedon aldri ment. Du har misforstått ham. Det er helt generelle råd. Hvis du ikke klarer å skrive om helse, så bør du la være. Hilsen en lege.»

Hilsen en lege, faktisk. Godt du ikke er fastlegen min! Fastlegen anbefaler nemlig også sunn kost mot for høy kolesterol og andre ting. Det å si at noen ikke klare å skrive om noe, er et gammelt, skittent triks. Jeg siterte Fedon ordrett. Mens du påstår at du ga meg saklig kritikk på innlegget: Er det sånn du nedvurderer pasientene dine også? «Er  du syk i dag? Haha. Her har du misforstått. Du er ikke syk. Klarer du ikke å uttrykke deg bedre, så må jeg kaste deg ut av kontoret mitt.»

Skyldes sjalusi og misunnelse

Det er noen som mener at man tar best kontroll ved å ikke la slike kommentarer gå inn på seg. Men vet du hva? Enten du heter Sophie Elise eller noe helt annet. Noen ganger er det bedre å bare be folk ryke og reise.

Vet du hva jeg tror ligger bak?

Misunnelse. Jantelov. Sjalusi.  

Og det kan du og jeg, Sophie Elise og alle som tør å bruke stemmen til å si noe heve oss over.

Ha en fin dag.

Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.
Isbad mot virus: Derfor virker det. Hold hodet kaldt og hjertet varmt.