Annonse

På solsengen lengst borte ligger en ung kvinne og sover  i fosterstilling. På sengen ved siden av meg prøver en ung mann å lese avisen, men gir opp, legger avisen og mobilen på bordet ved siden av seg, kryper godt opp i solsengen og sovner. Jeg er på sovespa.

Spagjestene på Holmen fjordhotell er trøtte denne fredags ettermiddagen i juni. Bortsett fra et forelsket par i ett av boblebadene som kysser, er det søvnige tilstander. De fleste rundt meg sover eller glipper med øynene…

Kanskje er det stjernene i taket og den dunkle belysningen, kanskje er det slutten på uken, endelig muligheter for å slappe av. Selv  prøver jeg febrilsk å komme inn i en roman, men må gi opp. Øynene er tunge, de glipper. Jeg tar meg selv i å gli inn i drømmeland, gang på gang.

sovespa2

Det er bare å joine resten av gjengen og unne  seg en høneblund mellom øktene i boblebadet og badstuen.

Mannen ved siden av meg våkner en kort stund, stunden er lang nok til at han klarer å komme seg inn i steambadstuen. Jeg møter ham der. Vi er begge for trøtte til å si hei.

Etterpå segner han om på sengen igjen, denne gangen klarer han å bla litt i en avis før han sovner.

En dame ser ut til å være våken, men idet mannen hennes kommer tilbake med et kaffekrus i hver hånd, er hun også borte.  – Hun sovnet hun! sier han henvendt til meg – Mm, mumler jeg og forsvinner..

Jeg tenker at mennesker er ganske like katter. Kattene mine benytter også enhver anledning til å sove og gjerne i hyggelige omgivelser..

 

kattersove

Men hvor lenge var Eva i soveparadis? Et par skravleglade venninner dukker opp i bassenget og jeg lurer på om noen kan skru av bryteren.

Det er stillesone her. Kan de ikke se at vi sover, dupper av, hviler, lugner, chiller..

Slutt med den chææætingen,  a!

Godnatt.

ZZZZZ

 

holmenfjordhotell2

 

Priser:

Badekåpe, håndkle og tøfler (kr 110)
Entrè kr 200 (hotell- og behandlingsgjester kr 50).
Dagpakke kr 385 inkluderer entre i SPA, leie av badekåpe, håndkle og tøfler, salatbuffet, juice og kaffe.
Søvn? HELT GRATIS! 😉