Annonse

 

Splitoversiktny

Tre dagers luksus på spahotell i Split, Kroatia var det vi unnet oss før høststormene satte inn…

– Alt er mulig her, smiler hotellconciergen og blunker til oss.

Vi er tre venninner på langweekend i Kroatia og blir ikke skuffet over det 5-stjerners hotellet Le Méridien Lav i Split hvor vi skal boltre oss i 3 dager.

Beliggenheten er majestetisk og utsikten upåklagelig. Hotellet har moderne design og atmosfæren er avslappet og vennligsinnet. De ansatte smiler og vet ikke det beste de skal gjøre for oss. Kvaliteten på maten i restauranten er god.

Splitflrt

Hotellet har egen strandsone og et gedigent utendørs basseng som ser ut som om det ender rett i havet.  Spa-avdelingen er moderne og massørene dyktige. Etter boblebad, svømmetur og en times aroma-massasje som vi har bestilt i forkant av oppholdet, er vi klare for en kveld i gamlebyen i Split.

Splitbass

Grunnet en plutselig tordenstorm, blir det ingen sightseeing, men noen drinker på bar mens vi søker ly for regnet. Senere, en middag på restaurant. Gamlebyen får vi ikke sett, og det tar litt tid å få taxi hjem.

Neste gang vi entrer gamlebyen er været bra og vi ankommer tidligere. En tidlig ettermiddag her kan anbefales, rusle rundt i de vakre omgivelsene, shoppe litt klær – eller sko – det vrimler av skobutikker. Det er bare å velge og vrake i barer og restauranter.

Splitgamleby

Denne gangen får vi taxi med en gang, sjåføren er en mann rundt 50 bosatt i gamlebyen, furet og værbitt i ansitet, men så glad, så glad. Han spiller Hvar-musikk på full guffe mens han synger med, ååå som han synger med, høyt og høyere hele veien hjem…. Han får sjarmpoeng og litt driks på kjøpet.

 Vi har også tenkt oss på uflukt til den berømte øya Hvar, men siden ferja tar en time frem og over to timer hjem (med bilferje fra et annet sted på øya)

– velger vi i stedet å dra en tur til naboøya Brac.

Hit tar det rundt 45 minutter med ferje og båten går hver time, iallfall ut august. 

Splithavn

Småbyen Supetar på øya Brac viser seg å være en søvnig havneby og etter et bad i krystallklart adriaterhav, en rusletur i havnen , en iskrem og en bedre lunsj, setter vi kursen tilbake til Split igjen.

Splitbursdag

Tilbake på hotellet venter bursdagsfeiring for Johanne og en tur i champagnebaren. Det er uteservering både i baren og i restauranten og vi slikker etterlengtet sol og føler at vi tøyer sommeren litt ekstra.

Til frokost blir vi møtt av en blid kelner som lager omeletter etter ønske og smak. Klarer du ikke å bestemme deg er det bare å si – mixed, please og ja til cheese og du får det alt sammen.

En hotellansatt kommer uanmeldt bort ved frokostbordet og spør galant om vi har fått IPhonen til å virke med Wifi. Det er for øvrig noe av det eneste vi sliter med på denne resorten.. Vi vil, vi vil, men får det ikke til. På rommet kommer man uansett på nett – med PC.

 Kan anbefales på det varmeste. Ha med fordel mer enn tre døgn til rådighet.

 

Splitsunsetnice
Splitinstasunset
Splitsunset

Tekst: Tine

Foto: Johanne, Wenche og Tine.

 

Jeg bestilte turen på restplass.no og reiste med SAS direkte til Split. Retur tilbake med Norwegian. Selve flyturen tok tre timer og hotellet lå bare 20 minutter unna flyplassen.

Billettene kostet rundt 5000 og  totalt betalte jeg i overkant av 9000 kroner for fly, oppgradert dobbeltrom og frokost. På kjøpet fikk jeg en kupong på 10 Euro som kunne brukes på restaurant eller massasje. Litt dyrt – men verdt pengene. Neste gang vil jeg bli lenger og kanskje overnatte et døgn i Hvar for å få tid til å utforske den berømte øya.

Apollo har forresten ukesturer til dette hotellet.

Min sidepassasjer på flyet skulle være en uke i Hvar og en uke på båt med egen skipper. Det er  heller ingen dum ide… J 

 Hotellet: http://www.lemeridienlavsplit.com/ 

 En slik høstreise er å anbefale.

For deg som ikke kan reise, les her.

 http://www.zuna.no/2010/09/14/slik-unngar-du-hostdepresjon/