Annonse

Bor det en gamer i deg? Spiller du poker som Petter Northug eller bare har veldig stillesittende hobbyer? Her er kostholdet som gjør at du holder deg sunn, til tross for at du holder deg i sofakroken.

PROMOTERT INNHOLD

Jeg har uker hvor jeg trener mye og spiser sunt, men jeg har også dager hvor jeg sitter på rompa hele dagen foran skjermen, spiller musikk, chatter og jobber med artikler eller bloggen. De dagene hender det at jeg slurver med kostholdet og nesten ikke husker å spise og drikke ordentlig. Når jeg da kommer på at jeg trenger næring og kosttilskudd, er det nesten for sent, hodepinen eller sløvheten har lagt seg som et slør rundt meg allerede.  Nesten alle har vel slike stillesittende dager – noen flere enn andre. Her er alle kostholdsrådene for deg som ikke kommer deg opp av sofaen, enten fordi du gamer, spiller kort eller er opptatt med andre ting. :))

Kosthold

Bilde1

Det kommer vel neppe som en overraskelse at et sunt kosthold anbefales, men det er mange kortspillere som ikke tenker stort over kostholdet sitt og da går de kanskje glipp av gevinster som følge av et slitent hode. Derfor har vi samlet noen enkle kostholdstips som gjør deg klar for å vinne i et utfordrende kortsspill som for eksempel blackjack.

Bilde2

Unngå tungfordøyd mat

Hvis man skal sitte stille lenge, men samtidig ha et våkent sinn og være på vakt hele tiden, så kan faktisk det man spiser utgjøre stor forskjell i spillerens form. Et dårlig måltid som sørger for dårlig mage kan ødelegge mye.

Det er viktig å spise mat man er vant til og vet at man tåler godt, og denne maten ikke bør være for tung å fordøye slik at man blir slapp og trøtt. Men med noen enkle forholdsregler kan man forberede kroppen og hjernen sin maksimalt før man setter seg ned for å spille blackjack.

Det er svært viktig å starte dagen med en god frokost før man starter å spille blackjack. Når man spiller dette spillet på nett er det enkelt å sørge for å tilgang til riktig mat i forkant, samt at man kan småspise litt under spillet for å holde energien oppe – men husk å drikke rikelig med vann, eventuelt sportsdrikk eller vann tilsatt elektrolytter.

Mange glemmer å drikke mens de spiller, men dette er et viktig tips som mange hopper over. Både under frokosten og måltidene ut over dagen er det viktig å fokusere på å få i seg de riktige typene karbohydrater og proteiner, disse finner du i mat som grønnsaker, sjømat, gryn, ris og hvitt kjøtt som inneholder lite fett.

Bilde3

Kosttilskudd

Når vi ser på kosttilskudd som er spesielt fordelaktige for konsentrasjonskrevende aktiviteter er det først og fremst tilskudd som sørger for å holde hjernen kvikk vi ser etter. Her har Omega 3 gjentatte ganger bevist gjennom forskning at det hjelper både for utvikling av hjernen, samt å holde hjernen i god form. For å forbedre hukommelsen er det mange som bruker Ginko Biloba som mange mener hjelper til å huske bedre, noe som så absolutt er en fordel i blackjack og i resten av livet.

Bilde4

Farlige feller

Mange drikker sukkerholdige drikker eller kaffeindrikker for økt energinivå, men mange sukkerholdige drikker har negativ innvirkning på hydreringen i kroppen. Det er bevist at når man er dehydrert tar man urasjonelle avgjørelser, og i kortspill kan det være en ren oppskrift på tap. En annen klassiker er å ha vært ute på byen og drukket alkohol før du drar hjem og setter deg foran PCen for å spille. I kortspill som krever ferdigheter og analyser av spillet for å vinne er dette en særs dårlig kombinasjon, selv om du under påvirkning av alkohol innbiller seg at du er smartere enn noensinne.

Bilde5

Bevisstgjøring

Disse punktene inneholder ingen revolusjonerende nyheter, men mange tenker ikke på kostholdet når de planlegger å spille krevende kortspill. Noe som ikke har med kosthold å gjøre, men som er like viktig, er søvn. Hjernen din trenger minst syv-åtte timers søvn natten før du spiller for å fungere optimalt.

Mange leser en bok om strategi og forbereder seg på andre måter, men glemmer at det er hjernen som skal sette alt dette ut i livet. Det er minst like viktig å forberede hjernen på det som skal finne sted, slik at du er optimalt forberedt til å satse dine egne penger på ulike spill.

Så sørg for å få i deg nok søvn og bra mat, enten du heter Petter Northug eller bare er en alminnelig gamer med håp om å vinne den store gevinsten.

Nok søvn og godt kosthold er bra for alle.