Annonse

En mørk høstkveld ble jeg invitert på mat og vin i en privat leilighet i Gyldenløves gate på Frogner i Oslo. Både journalister og bloggere deltok på dette eventet. (Kveldens meny og vinliste helt nederst i teksten.)

Australsk Aften Lindemans7

Sommellier Heidi Iren Hansen fortalte om australske viner.

godeviner

Vi fikk servert velsmakende asiatiske småretter mens Heidi opplyste om hvilke viner som passet til de ulike rettene.

Australsk Aften Lindemans11

Ikke lett å vente med maten til den riktige vinen blir servert: – Neii, de pølsene er til den neste vinen! utbryter vinkelneren; litt for sent. De er allerede spist opp.

Lindemans event N 291014-Heidi Iren Hansen forteller om vin

Den gode vinen finnes også som bag in box. Vinboks er faktisk en australsk oppfinnelse, informerer Heidi: Høyest på listen over bag-in-box fra Australia er Lindeman’s Shiraz Cabernet, fortsetter hun mens vi spiser, tester vin og sjekker bilder på iphonen. 😉

australskmat

Og det var mer mat på kjøkkenet… Til dessert fikk vi smake på deilige makroner og sur, søt og krydret lakris.

Lakrids_gull

 

Før vi avsluttet, serverte Heidi Iren en nydelig gløgg, som du finner oppskrift på her!

gløgg2

Farfars julegløgg

1 flaske Lindeman’s Bin45 Cabernet Sauvignon 10 cl portvin
6 cl konjakk
2 dl sukker, gjerne brunt

2 kanelstenger
1 liten bit fersk ingefær
20 stk nellikspiker
1 krydderpose med pomerans (Kan erstattes med klementin og lime.)

Slik gjør du:

Ha sukkeret i en kjele sammen med 5 dl av vinen. La det koke til sukkeret har smeltet, hell over resten av vinen og konjakk og varm opp til maks 60 grader (ellers forsvinner alkoholen). Tilsett krydder og la gløggen kjølne. Nyt!
Mer sukker gir søtere gløgg, mer konjakk sterkere.

Så koselig var kvelden at enkelte hadde problemer med å rekke siste buss og trikk hjem. Men hva gjør vel det når man har hatt en trivelig aften? Det er mye helse i god mat, god drikke og godt samvær, det er helt sikkert!

God førjul! 🙂

sunshine

Her er kveldens meny:

Meny 
Australsk Aften – Asian Fusion

Po pia sod (Lindeman ́s bin 25)
Myke vårruller med kamchatkakrabbe, minte og peanøtter

Miang kam goong (Lindeman ́s bin 65)
”Betelblad” med grønnlandsreke, lime ingefær pomelo og søt galangal-nøttesaus

Gai satay (Lindeman ́s bin 65 og 99) Grillede kyllingspyd med peanøttsaus og agurkrelish

Sai kok Chiang Mai (Lindeman ́s bin 99 og 45) Hjemmelagd pølse med svin og peanøtter, servert med syltet ingefær og kål

Muu yang (Lindeman ́s bin 45) Sterke spareribs med soya og chilliglace

Hjemmelagde makroner med jasmin (Lindeman ́s bin 25)

Gløgg (Lindeman ́s bin 45)

Takk til Ingalill Sandal som stilte leiligheten sin til disposisjon og som var hyggelig vertskap denne kvelden. 🙂