Annonse

Bli med og prøv en interaktiv quiz! Du kan spille på smarttelefon, nettbrett eller på PCen din. Perfekt for lærere og andre som vil engasjere, enten det er i klassen eller i bursdagsselskapet. Lag selv eller bruk en ferdiglagd kahoot.

Kahoot betyr å ha det gøy

Jeg har lært meg Kahoot! Kahoot! er engelsk slang for å ha det gøy sammen. Men det er også navnet på en spillplattform som er utviklet for å brukes i klasserommet. Spillet ble først brukt i datafag ved NTNU høsten 2012, men brer seg nå som en farsott over hele landet.

kahoot_meta_og_image

Ifølge Alf Inge Wang, Norges første professor i spillteknologi og en av hovedarkitektene bak Kahoot!, er dette en sosial lek med kunnskap. Leken engasjerer og motiverer studentene og det fremmer læring.

Trenger bra internett

Disse to quizene du finner link til under, laget jeg da jeg var praksiselev ved voksenopplæring.  Den første gangen vi prøvde, fikk ikke alle elevene det til – ikke alle hadde internett på telefonen og det var en krevende prosess å få logget på skolens nettverk. Neste gang spilte vi på skole-pcene, der internett allerede var koblet til, da gikk det bra og alle fikk deltatt. Stor jubel og mye moro! 🙂

Chrome eller firefox virket best

Bare ikke prøv å bruke gammel versjon av internet explorer. Vi måtte på google chrome eller mozilla firefox for å få spillet til å virke.

Lag en gratis bruker

Alt du trenger å gjøre er å lage deg en gratis bruker på https://getkahoot.com/

Legg inn bilder og musikk

Deretter er det bare å skrive inn spørsmål med alternativer. Du kan legge inn bilder og musikk etter eget ønske og du kan velge om spillerne skal  svare på hver spørsmål i løpet av 30 sekunder, 1 minutt eller mer.

Enkelt og gøy

Studentene kan logge seg på skolens nettverk og spille med smarttelefonen – eller enda enklere, de kan logge seg på skole-pcen og spille med pcen. Alt de trenger å gjøre er å gå til kahoot.it og skrive inn en gamepin på 4 siffer.

Ferdiglagde Kahoot

På kahoot.com kan du gratis bruke ferdiglagde Kahoot i alle sjangre. Jeg har til stor glede funnet enkle grammatikk-Kahoot og Kahoot som passer for taktekkere i bygningsbransjen. Bare prøv med noen søkeord, og du finner det utroligste. Sjekk svarene og se om de passer til din gruppe før du bruker den.

Selv har jeg jeg disse ferdiglagde Kahoots som du bare må bruke så mye du vil. 

Jeg brukte musikk fra YLVIS, da mine elever er svært begeistret for denne gruppen. Lykke til med å lage dine egne Kahoots.! :

)kahoot2

Nyhetsquiz

https://play.kahoot.it/#/k/bf51c572-6b5e-4666-bb2e-3c35da340aae

Helse og livsstil

https://play.kahoot.it/#/k/1c71fb33-28ca-4ace-8692-2224a63f804b

A1 norsk quiz nybegynner lett – På vei

https://play.kahoot.it/v2/?quizId=d47e3c91-af77-4167-a5f4-b8e6e92fe357

Hva vet du om voksenopplæring? 

https://play.kahoot.it/v2/?quizId=6346fac2-aba8-4742-ab0a-589e8ef08ad7

Norsk sakprosa: Kan du analysere og tolke tekster? 

https://play.kahoot.it/v2/?quizId=ff4b3a0a-820c-437b-af1b-f21cf5c2574f

Bildene er lånt fra og tilhører Kahoot! Læringsplattformen Kahoot! er utviklet av Mobitroll, et samarbeidsprosjekt mellom NTNU og det britiske selskapet We Are Human.

Joggebildet i helsequizen er lånt fra http://www.livemans.com/

Bildet i nyhetsquizen er lånt fra Tv-programmet Nytt på Nytt.