Annonse

 

 

fuertaalle

Hva gjør du når du trenger sol og varme og ny inspirasjon? Drar til Fuerteventura med en gjeng hyggelige damer og karriereveileder Mette Manus…

Vi var heldige. Det hadde vært tordenstorm, flyplasser hadde vært stengt. Men den tirsdagen vi ankom Fuerteventua på Kanariøyene var uværet over og det var over 20 grader og sol. Ingen selvfølge i mars måned.

– Sol, varme og litt påfyll i hverdagen var det gjengse ønsket til oss som var der. Hotellet ved stranden noen få kilometer fra flyplassen skuffet ikke. Servicen var på topp og smilene aldri langt unna.

 

fuertehotell

 

Hotellet Elba Carlota 4* ligger rett ved tettstedet Caleta del Fuste rett ved stranden, har store grøntarealer, et nydelig spa i nærheten og herlig trening og aktiviteter som vanntrim, dans og golf.

Sjekk ut hotellet her:

http://www.hoteleselba.com/en/hotel-elba-carlota/

 

Bare en av damene var modig nok til å bade i sjøen. Vi andre sverget til vanntrim i bassenget og boblebad.

Vi startet dagen med et par timer veiledning og coaching med Mette Manus som har lang erfaring som livs- og karriereveileder. Blant annet er hun kjent fra jobbsidene til Aftenposten og har full oversikt over veivalg, karrieretips og livskvalitet.

Vi kom med ulike ønsker og mål og kunne delta som vi selv ville- sammen, hver for oss, løse alle oppgaver eller bare noen få. Resten av dagen kunne vi disponere etter eget ønske.

 

anntove

 

Jeg er glad for at Mette klarte å overtale oss alle til en rundtur på øya med britisk guide med selskapet «Last minute travel.» . Det var helt supert å få oppleve litt mer av denne store og innholdsrike Kanariøya som jeg visste lite om fra før.

fuertestatue

 

fuerteblomst

Å gå barbent i ørkensand, klatre oppover fjellklipper med utsikt til stormende hav og nyte en deilig tre retter lunsj i en landsby for 10 euro pr hode, var mer enn deilig og bidro til å utvide horisonten.

 

fuerteørken

 

fuertemat

 

fuertebuss

tineøl2

En øl i solen på en liten taverna hadde sjelden smakt bedre etter lange, kalde vintermåneder…

Hjemme på hotellet fikk vi  feiret kvinnedagen med cava i sol og sterk vind, og klorte oss fast til hjørnet i strandrestauranten så lenge at servitørene kom og presenterte seg og bød på en flaske gratis cava. Sånn sett var vi fornøyd med DEN lunsjen der…

fuertecava

Værgudene sviktet oss egentlig aldri. Bortsett fra litt dis og vind på morgenen, kom solen og varmet bikinikledte, vinterbleke kropper en hel uke til ende.

Summa summarum noe alle burde unne seg i kalde mars måned…

fuertestrand

Foto: Tine, Ann-Tove og Mette.

 

Kostnader: Turen kostet rundt kr 10 000 for fly, kurs, hotell med frokost og middag og enkeltromstillegg. Arrangør var Jomfrureiser.

Nyttige lenker: http://www.jomfrureiser.no/og http://manusmotivasjon.no/

FAKTA: Fuerteventura er i areal den nest største kanariske øya, beliggende bare 97 km fra Afrikas kyst. Vinden har dessuten fraktet store mengder hvit ørkensand fra Sahara, noe som har ført til at øya som helhet har mer preg av ørken enn noen av de andre kanariske øyene. Klimaet er tørrere og varmere enn på noen av de andre øyene og er kjent for sine lange sandstrender og klare vann.  Fuerteventura er en populær destinasjon for blant annet vindsurfing, surfing, fisking, vannski, og snorkling. Det er mer enn 150 strender på øya samt klipper og bortgjemte Grotter.