Annonse

Gro Isachsen, sexolog og forfatter: – Tillat deg selv mer nytelse!

Gro Isachsen har mange pasienter som sliter med liten lyst. Men noen positive sider har det også å bli en moden kvinne…

Gro_Isachsen_portrett_HO

  1. Nyt: Sex i moden alder kan også bli en nytelse! Du slipper mensplager og trenger ikke lenger å bekymre deg for å bli uønsket gravid. Mange synes det er befriende å være ferdig med prevensjon som ofte går ut over lysten fordi det kan gi ubalanse i hormonnivået. Samtidig er du voksen og kan tillate deg å være mindre flink og perfekt. Dermed kan du også få et mer avslappet forhold til å dele kroppen med partneren.
  1. Ha god sex: Vond sex etter menopausen pga. lavt østrogennivå er en vanlig plage for godt voksne kvinner. For mange hjelper det med å tilføre østrogen lokalt i skjeden. I tillegg er det mange kvinner som får mer lyst når de bruker en vibrator på klitoris. Det sikrer at kvinner får lystfremmende stimulering. Det er viktig å ha god sex for å få mer lyst. De fleste kvinner foretrekker nytelsesorientert sex, der de bruker tid  for å tenne og tid i selve spenningsfasen. Menn er vanligvis mer direkte, der er målet ofte en orgasme så raskt som mulig.
  1. Skaff en vibrator: Ikke glem å masturbere selv om du er i et parforhold. De fleste kvinner må ha kontinuerlig klitorisstimulering for å få den ultimate nytelsen. De fleste norske kvinner i dag har funnet ut at den beste klitorisstimuleringen sørger de for selv, også under samleiet.
  2. Lær erotisk språk: Erotisk litteratur kan sprite opp sexlivet og føre til ekstra lyst. Litteratur som treffer eller tangerer tenningsmønsteret gir den ekstra pirringen som folk ofte mangler i hverdagen, og bidrar dermed til større variasjon i sexlivet, lyst og kåthet. En annen fordel med å lese andres erotiske beskrivelser er at leseren får med seg et erotisk språk. Det er absolutt nødvendig for å klare å uttrykke egne ønsker og behov.
  1. Tren bekkenbunnen: Mange er ikke klar over hvor viktig bekkenbunnsmusklene er for lyst og orgasme.  Det er nettopp disse musklene som trekker seg sammen og slapper av når orgasmen kommer. Er disse musklene for slappe, blir også orgasmen slapp. God muskulatur her gir også bedre kontakt mellom kjønn og hjerne. Uten tenning og velfungerende bekkenbunnsmuskulatur blir skjeden ofte for kort og hun kan få støtsmerter. Er musklene dårlig trent, kan det også føre til smerter på grunn av at  livmoren, skjedeveggene eller urinblæren ikke holdes på plass. Godt trent muskulatur gir større blodgjennomstrømming, noe som også gjør skjeden våtere. Dårlig trente bekkenbunnsmuskler gjør dessuten at svært mange kvinner lekker urin. Det bremser mange kvinners ønske om å ha sex. For å finne en sikrere og mer effektiv måte å trene disse musklene, har Gro Isachsen vært med på å utvikle bekkenbunnstreneren VagiFlex. Bruker av treneren avslører også om du trener riktig.

parmiddag

  1. Dyrk parforholdet: Etter at barna har forlatt redet får mange mer tid til paret. De får økonomi til å bygge opp under romantikken, til å reise mer. Det gir færre kjedelige hverdager, spleiser paret og gjør det enklere å finne fortroligheten som jo er grunnlaget for god sex. Det er også vanlig å bli tryggere på partneren sin, seg selv og kroppen sin. Det gjør det enklere å fortelle om egne seksuelle behov og finne sexen som gir mest nytelse. Mange får ikke til å ha sex når de kan overhøres av familiemedlemmer. Når barna flytter ut, blir det enklere å være nakne sammen og utnytte hele huset til elskovsarena, til å flørte uhemmet, lage lyder, leke og le.
  1. Er du alene? Fryd deg over solosexen. Fyll hodet med erotiske tanker. Søk inspirasjon i dine egne fantasier, filmer eller erotisk lesestoff mens du kjæler med deg selv. Bruk leketøy som gjør nytelsen større. De fleste kvinner må lete seg fram til den vibratoren som fungerer og gjør en del feilkjøp før de finner en som fungerer.

dameseng

Kilder: www.sexolog.no og http://www.vagiflex.com/

Denne artikkelen er skrevet av Tine Holm (copyright) og deler av den har stått i Norsk ukeblad. Intervjuene med fagpersonene er gjort i denne forbindelse. Illustrasjonsbildene er kjøpt fra photos.com

Gi sexlivet en opptur