Annonse

Ny melkeblogg! Bare ved å velge produkter med litt mindre sukker og fett, kan du gå ned flere kilo i vekt før jul. Jeg besøkte Tine meierer for å bli sunnere og klokere. Få de sunne tipsene ved å lese min blogg.

 

«Mitt første møte med Tine var som tenåring. Jeg klaget på en dårlig yoghurt, og fikk et helt brett kjørt hjem med bil.»

Jeg er på pressemøte for å være med inn i de dypeste laboratorier hos Tine. Her hvor vidunderyoghurten med mindre sukker og sjokomelk med null sukker og lav fettprodusent produseres.

Nylig leste jeg at Tine lettmelk er den eneste melken som øker i salg, dette fordi folk vil ha magrere melkeprodukter. Mange er sinte over at en av kjedene har fjernet den fra butikkene. Les grunnen her.

Mitt første møte med melke-produsenten var allerede som tenåring:

«Jeg skrev brev til Norske Meierier, som firmaet da het, og klaget på en tynn kirsebær-yoghurt med feil konsistens.»

Jeg ble imponert da en svær Norske Meierier-bil svingte inn på tunet i den lille blindveien der jeg bodde – med et helt brett med kirsebæryoghurt til klageren. Maken til service!

 

Jeg prøvde det samme med brunost, Gudbrandsdalsost G35. Jeg klaget fordi den var tørr, og hentet en ny stor forpakning på postkontoret – gratis, som brunost på såret.

Tre år etter at jeg fikk min datter i 1989, skiftet melkegiganten navn til TINE. Det føltes merkelig. De stjal navnet mitt uten å spørre meg først.

«Svære biler fra meieret passerte på veien, men nå sto det ikke lenger Norske Meierer, men TINE med gigantbokstaver.»

 

«Jeg fleipet med min datter og sa at det var jeg som eide melken og yoghurten.»

Det jeg ikke hadde tatt med i beregningen var at hun trodde på det, og begynte å gråte da de ansatte i barnehagen forsynte seg av TINE-produkter uten å spørre meg først. Jeg ble innkalt på teppet i barnehagen og måtte innrømme overfor datter at jeg hadde overdrevet en smule. Moro var det likevel.

Da jeg klaget på kirsebæryoghurt en gang på 70-tallet var det ikke i min eller noen andres tanker at yoghurten inneholdt for mye sukker.

«Vi spiste yoghurt fordi det var godt og sunt.»

Det som var viktig var konsistensen, den måtte være tykk nok. Nå lanserer TINE fyldig yoghurt, så de har lyttet til meg, flere tiår etterpå.

 

I dag handler mye om sukker og fettprosent. Det er det de snakker om på pressemøtet. Sukkeravhengigheten i Norge er voksende og Tine lanserer nye og sunnere produkter.

En av de, yoghurt JA, var så sunn at ingen likte den, den ble til yoghurt NEI og  forsvant fra markedet.

Men yoghurt med mindre sukker vil mange ha. Vi får smake på jordbæryoghurt slik de laget den for 20 år siden sammenlignet med den som selges i dag. Begge smaker godt; den gamle  med mer sukker er mer fruktig, men jeg ville lett ha valgt den sunneste og nyeste varianten.

Selv har jeg byttet ut den fete yoghurten med magre og velsmakende yoplait kirsebær .

«Jeg liker STYRK melk, bruker den på havregrøten hver morgen og føler meg litt sterkere og sunnere.»

Den smaker mer enn den gamle skummetmelken og er tilsatt vitaminer og mineraler.

Selv blir jeg fort lei av det søte, og tester sjokomelk Litago helt uten sukker, som vi får smake i laboratoriet: Nydelig!

«Da føler man seg sunn da, og kan gå rett på trening etterpå.»

Men hva skal jeg klage på i dag? Jeg har godtatt at Tine stjal navnet mitt, faktisk gir det fordeler – alle som før har kalt meg Tina eller Trine vet nå at jeg er Tine melk.  Når jeg underviser, er det en enkel måte å få elevene til å huske navnet mitt på. Og ellers, ren markedsføring, helt gratis. 😉

«Våre nye landsmenn ler alltid når jeg presenterer meg som Tine lettmelk. De synes det er morsomt.»

Og kanskje bidrar det til at de kutter ut helmelken som mange av dem sverger til.

 

Men selv om jeg nå er positiv, føl dere likevel ikke for trygge der inne i melkelabyrinten på Kalbakken. Jeg følger fortsatt med på konsistensen! 🙂

Hva slags melkeprodukter foretrekker du?

Klem fra helse-Tine alias Tine lettmelk. 😉

Trenger du å kontakte meg? Jeg er helsejournalist og blogger. Mail tinecec@gmail.com og tlf 92222406.

Velg bort fettbombene: Velg sunn matpakke og gå ned 4 kilo per år: Les min artikkel som har stått i Norsk ukeblad 17_no_nu_23_de_skjulte_fettbombene_122845

Velg bort sukkerbombene: Visste du at enkelte typer sursøt saus inneholder enormt mye sukker og at det er forskjell på sukkerinnhold i brunost? Les om de beste valgene i min artikkel som har stått i Norsk ukeblad.  17_no_nu_16_nu_16_de_skjulte_sukkerbombene_110519