Annonse

Tine anklages for å være arrogant, treg og drive uheldig rolleblanding. Det er lillesøster Synnøve Finden som sier det. Derfor tar jeg det med en klype salt.

 

Alle vet jo hvordan lillesøstre kan være. Masete, irriterende og alltid ute etter å kritisere deg for noe… De kan virke små, søte og sjarmerende på papiret,  jada, men så fort det oppstår et problem er det du som får skylda. Storesøsteren.

De fleste storesøstre er ansvarlige og gjør sitt beste for å rydde opp.. Som storesøster vil jeg derfor presentere løsningen.

Du trenger ikke å sitte og grine fordi ungene dine ikke får smørøye på grøten denne julen. Du lager bare ditt eget smør.

Alle vi fornuftige storesøstre som fulgte med i heimkunnkapstimene på skolen og særlig vi som heter Tine vet hvordan det gjøres. Det er jo så enkelt.

Det er bare å piske kremfløte litt for lenge.

Vi vet det også av erfaring, fordi vi noen ganger kom til å piske fløten litt for lenge uten at vi hadde ment det …og oooobs, den deilige kremen vi skulle ha i bløtkaka var forvandlet til noe helt annet grumsete gult noe som i beste fall kunne brukes på brødskiva.

Et par ganger moret vi oss også med å imponere småsøsken som Synnøve med at vi kunne lage smør.

De trodde ikke noe på det, helt til vi sto der med kremfløten i bollen, mixmasteren på full styrke og kunne trylle frem beviset.

Da ble de imponert da.

Og nå må vi bevise det igjen!

Ikke bare vi, storesøstrene, men alle de andre ansvarlige i landet vår også.

Aftenposten benytter hele forsiden på å advare om at vi har flere smørkriser i vente. Å skremme småsøsken er gøy, men man skal gi seg i tide før de tar til tårene og går og sladrer.

Det er derfor det er så fint at de også skriver ”Se hvordan du lager ditt eget smør ”–– med svære bokstaver på den samme forsiden.

Saken har fått langt større plass enn skudd-dramaet i Belgia, som bare nevnes i en liten rubrikk oppe i venstre hjørne.

Men hør da – det er jul – vi trenger smør – det er krise – og vi har simpelthen ikke tid til å høre om kriser i andre land!

Takket være storesøster  Aftenposten – tidligere tanta i Akersgata-  har jeg den store gleden å presentere redningen her.

Så lett er det faktisk!

http://www.aftenposten.no/webtv/S-lett-lager-du-smr-6714056.html

Tineogsvein2_001

Storesøster tar styringen…