Annonse

Det er ikke fem om dagen eller å stumpe røyken som hjelper deg å ikke få brystkreft. Det er å svette en halvtime hver dag. Kjedelig, men sant.

Frukt og grønt og null røyk er bra for så mye annet – så ikke slutt å leve sunt! Men ifølge forskning er det bare trening som hjelper for å forebygge mot brystkreft.  Det virker bedre jo eldre vi blir. Og jo eldre vi blir, jo viktigere blir det også å ikke drikke for mye. For mye rødvin – eller annen alkohol – kan også utløse brystkreft, ulykksalig nok – ifølge forskning.

Jeg møtte  kreftrammede Hilde, som fikk hjelp av spydess Trine Hattestad til å trene seg til nye krefter… Bra damer – begge to. 🙂

Hilde sa fra seg plassen i køen for å få nytt bryst, hun gjennomgikk nemlig en brystbevarende operasjon som fungerte så bra at man nesten ikke kan se at hun mangler noe.  For andre som virkelig trenger et nytt bryst er det hjerteskjærende at kvinner i Norge i dag må vente opptil ti år for å få nytt bryst.

En flott, ung dame på 41 er, ifølge Aftenposten for gammel til å få nytt bryst. For gammel? Her har myndighetene en oppgave å løse raskt.

Tenker at jeg vil skrive om dette temaet neste gang. 🙂

 

Bildet er fra Trines treningsstudio, lånt fra Facebook.