Annonse

Det er mye jeg lurer på når det gjelder trening.

 

1. Jeg lurer på hvorfor folk får mer lyst til å trene hvis det kalles fysisk aktivitet, for det gjør de visst. Det høres mindre anstrengende ut enn trening.

2. Jeg lurer også på hvorfor det skjer at når jeg endelig har lært meg alle trinnene, så har instruktøren gjort om programmet sitt neste gang jeg kommer slik at jeg ikke får til noenting! Det skjer gang på gang og er rimelig slitsomt da.

3. Så lurer jeg på hvorfor når jeg tror jeg er trendy som danser zumba, får spørsmålet: – Har du prøvd burlesque? Og det har jeg ennå ikke fått prøvd, og er dermed for tiden utdatert.

4. Jeg lurer også på hvordan noen over 40 tør å ikke drive styrketrening, når det stadig blir nevnt at vi mister kolossalt mye muskelmasse etter fylte 40 og at styrketrening er noe av det eneste som kan motvirke det. Styrketrening gjør at vi står bedre rustet mot ryggplager og betennelser, gir et bedre og yngre utseende, gir bedre balanse og holdning og motvirker benskjørhet som Norge er på toppen av.

5. Jeg lurer også på mindre viktige ting som hvorfor noen av de som jobber i resepsjonen alltid møter deg med et smil mens noen alltid ser sure ut. Og hvis den sure endelig smiler, så lurer jeg på om vedkommende bare har en god dag eller har vært på smilekurs.

6. Jeg lurer også på hva slags trening hun utfører, den damen som alltid trener naken i badstuen. Trener du i badstuen?! Spurte jeg første gang jeg oppdaget  det, og hun svarte et kort: Ja. Er det bikramyoga eller damp-aerobics. Jeg tør ikke spørre igjen, og får sikkert aldri svar på det.

7. En annen ting jeg lurer på er hvordan noen kan svette så mye under spinningtimen at det ligger dammer igjen etter dem på gulvet. Hvor kommer all denne væsken fra? Selv klarer jeg ikke å svette så mye som en dråpe og vet ikke om jeg skal være misunnelig eller irritert.

8. Jeg lurer også på om det er uhygiensk at alle bruker samme massasjestol uten å tørke den etter seg, men massasjestolen er så deilig i seg selv, at jeg blåser i å tenke mer på det.

9. Jeg lurer i tillegg på hvorfor noen legger igjen masse hår og sånn i dusjen. Er det ikke greit å barbere seg hjemme? Uansett, må de tømme hele såpeflasken sin utover gulvet der?

10.Noe jeg lurer enda mer på er  hvorfor vi må gå med trekk på skoene på treningssenteret selv om det ikke regner ute. Jeg hater de blåe skotrekkene. En titt inn i herregarderoben viste at alle herrene gjør det samme. Jeg så ikke ett par sko i garderoben der med trekk på. Så er det sagt.

11. En kan også lure på hvordan de nette, kvikke instruktørene holder seg i så god form og alltid ser så freshe ut om morgenen. Jeg lurte enda mer da jeg traff en av de på kino og så at hun stappet i seg smågodt fra en diger pose! Er det mulig a??

12. Og alt dette er jeg blitt helt avhengig av å oppleve, dag etter dag, uke etter uke. Det er sånt man kan lure seg i senk over!