Annonse

zumbadameneOR

Zumba ved havet. Latinamerikanske rytmer, en flink instruktør og morgenfriske kelnere som svinger feiekosten og danser med. Kan man ha det bedre?

Jeg er egentlig ikke så danseglad. Jeg kan styre meg både for svenskeband og for dårlige dansepartnere. Kanskje derfor jeg er så glad i zumba.

Jeg kan danse i et svalt rom – eller utendørs – til akkurat den musikken jeg elsker, og uten at noen tråkker meg på tærne.

Denne gangen gikk turen til Kemer i Tyrkia. Zumbatur med Tyrkiareiser, rett og slett.

Jeg har danset zumba i flere år, og å danse ved havet hørtes forlokkende ut – særlig etter et halvt år med treningsnekt grunnet stiv skulder.

 

tinedanse0001

 

Vi bodde på Hotell Viking Star i Kemer. Det er et firestjerners all inclusive-hotell med hyggelig betjening og velassortert buffetbord. Hotellet ligger i byen med  gåavstand til stranden, og gratis strandbuss for de som synes det blir for langt å gå.  Det finnes også  en flott spaavdeling med rikholdig meny.

kemerbassengetkemerhotellfestkemermat

 

Det er mange turmuligheter her, og fristende utflukter som båtturer, jeep safari, riding og fjellturer.

 

Kemer er et hyggelig sted å være og ligger idyllisk til ved havet med Taurus-fjellene  som vakker innramming.

 

 

kemerbryggekemerstrandkemerstrand2

Byen er passe stor, tyrkerne er  vennlige, og det er naturskjønt – et vell av trær, busker og blomster.  Det  skyldes den gode tilgangen på vann fra fjellene, og at grunnvannet står høyt.  Alt dette gjør at mange nordmenn har kjøpt leilighet  i området.

Selv hadde jeg ikke leilighet i tankene denne gangen.

Her var det  zumba for alle pengene..

Hotell all inclusive 4 stjerners og flytur fikk jeg for i overkant av 4000 samt et pristillegg på rundt 1000 for å ha dobbeltrommet alene. Jeg bestilte en pakke på 3  spabehandlinger til kr 1200.

For 900 kroner fikk jeg 12 dansetimer.

Vi var rundt 20 damer som danset klokken åtte om morgenen på Kemer Moonlight Beach og  klokken seks om kvelden i hotellets diskotek.

Instruktør var Charlotte Garreth (helt til høyre foran) som er en av Norges beste zumbainstruktører og jobber ved Elixia Kalbakken. Her er også vår trofaste buss-sjåfør i Kemer med på bildet:

 

kemerbuss

 

Se zumba i Kemer her:

http://www.youtube.com/watch?v=gA9hMRwxgNs

https://www.youtube.com/watch?v=VYfVsPYmMN4&feature=player_detailpage#t=75s

Den fineste sangen, Promise (fra Kalbakken) http://www.youtube.com/watch?v=pjXFrBELBSk

Vi var heldige med været denne juniuken, regnet slo ikke til og det var overskyet kun den første dagen, ellers varmt og sol og med en liten bris på stranden.

Oppholdet var også sosialt utover dansetimene da vi spiste middag sammen hver kveld.

En herlig tur som gjerne gjentas og trygt kan anbefales enten du vil danse eller gjøre noe annet. 🙂

Kemer  er en relativt ny badeby langs den tyrkiske turkise kysten, ved foten av de mektige Taurusfjellene. Langs hovedgaten Atatürk Caddesi og gågaten Liman Caddesi er det nok av butikker og her finnes det mange velholdte parker, slik som Moonlight Park. På kvelden forvandles dette til et slags knutepunkt for utelivet med barer, diskotek og annet. Gå ikke glipp av markedet ved Kugulu Park, en gyllen mulighet for litt spontan shopping. Den elegante marinaen, med sine flotte båter er også vel verdt et besøk.

Mer om Kemer: http://www.kemerturist.info/

Foto:

Bekir Kızılay og Tine Holm