Annonse

Unni-parga

Dette er Unni Belseth (55) fra Drammen, reiseleder for single familier OG nyutnevnt leder av den frivillige organisasjonen SingelSammen.

Det er slik du ofte ser henne, fartende rundt på moped i den lille fiskerlandsbyen Parga i Hellas, nøttebrun, fresh og nyfrisert – selv med det lyse håret delvis gjemt under hjelmen.

Unni har ofte mye utstyr å dra på, gjestene er mange og bor på forskjellige familiehoteller, og moped er derfor praktisk som fremkomstmiddel.

Når hun ikke tar seg av gjester, kan hun ofte sees nytende en kopp kaffe i havnen en tidlig morgenstund i ivrig samtale med en av båtgutta.

I en årrekke har denne energiske damen arrangert turer og treff for aleneforeldre og barn.

Det som startet som et famlende forsøk med aktivitetsferie på Oset på Gol, er nå en helårsbusiness der turer til Parga i Hellas er hovedgeskjeften. Her har hun opptil 150 gjester av gangen, med stort og smått. Single mødre og fedre med barn i alle aldre – fra 0-20 sånn ca.

Hit har også enkelte bestemødre funnet veien med barnebarna, og enkelte fraskilte foreldre har vært snille nok til å ta med det nye barnet til eksen!

Alle trives på Unnis ferier. Når familiene drar hjem etter 14 dager, kommer en ny gruppe gjester, like forventningsfulle som de første.

 

Grotter2

Spør du henne om råd om turer eller annet, kan du regne med å få lange svar, for Unni er sosial og snakker både på inn- og utpust. Dessuten kan hun alt om Parga, og de fleste i Parga kjenner Unni. Hun har eget skilt på stranden og er på hei med de fleste.

En beskrivende episode er da en del av barna i gruppen var innom en nærbutikk og kjøpte et uvisst antall Redbull for å kose seg med om kvelden. Da gikk butikksjefen til Unni og fortalte med bekymring at han ikke visste hvor bra det var for barna å drikke all denne Redbullen. Samme kveld fortalte Unni barna i gruppen at hun fikk vite om alt som skjedde i Parga. Dette tok barna med en klype salt, helt til hun sa at hun kjente til Redbull-utflukten.

Etter dette tviler de aldri mer på at Unni vet alt som skjer i den lille ferieidyllen.

Ideen om å lage reisebyrå for single fikk hun da hun selv ble alene med to jenter, og oppdaget hvor ensom hun følte seg på ferie – omgitt av par og familier.

Konseptet Unnis aktivitetsferie ble til. For noen år siden startet hun også singelnettverket www.singelpluss.no – og er nå også leder for den frivillige organisasjonen SingelSammen som jobber for ensliges rettigheter.

I år har Unni for første gang en tur til Sardinia, og dit reiser 11. juli en stor gjeng enestående familier.

Jeg er i år en av de heldige som har fått utdelt et reisestipend fra NJ, og skal bruke pengene på denne turen til Sardinia. Målet er å blogge om turen samt å skape mer blest om denne type turer og treff for single foreldre.

To be continued.J

Kilde: www.unnis-aktivitetsferie.no

Bildeparga6