Annonse

Det var en gang en jente som fikk med seg feil uggs hjem fra festen. Les hvordan historien endte. I denne artikkelen finner du også noen gode hverdagstips for kjærligheten. <3

Da han møtte henne på en fest med felles venner, skjedde det noe som endret livet for alltid.

Tilfeldighetene ville det slik at begge hadde på seg uggs denne vinternatten for fire år siden. Hun var 17 år og så sliten at hun sovnet på en sofa på festen. Da hun dro hjem, fikk hun med seg feil uggs i forbifarten. Thomas, 19, som dro hjem fra festen senere på natten, slet med å få føttene inn i et par uggs som sto igjen i gangen. De var minst 5 nummer for små.

Via en venninne fikk Cathrine beskjed om at det trolig var Thomas sine uggs hun hadde stukket av med. Hun sendte en melding til ham. Thomas lånte mammas bil og dro av gårde noen kilometer innover i bygda for å få igjen skoene sine og levere tilbake miniatyruggsene.

En stund etter spurte Cathrine om han hadde lyst til å komme på besøk. Noen måneder etterpå ble de sammen. De tok sjansen på å flytte sammen i Oslo etter et halvt år, og svigermødrene var spente og urolige: Det var for tidlig! De var for unge! Kunne dette forholdet vare?

Nå, snart fire år etter, bor paret i sin andre leide leilighet i Oslo. Begge studerer og har deltidsjobb. Hverdagen er travel – men de er flinke til å ta vare på hverandre – også i perioder der en av dem har vært syke. Eventyret fortsetter.

Her er deres hverdagstips for kjærligheten:

”Det viktigste er å ha oppvaskmaskin og tørketrommel,” spøker Thomas. Han mener forholdet kunne røket i den første leiligheten der de måtte vaske opp alt for hånd. Cathrine sier felles humor er viktig – å kunne le av de samme tingene.

  1. Våg å satse! Det verste som kan skje er at det ikke går, og da har du iallfall prøvd.
  2. Gi hverandre rom og frihet. Det er viktig å tillate den andre å ha egne venner og hobbyer.
  3. Gjør hyggelige ting sammen. Thomas og Cathrine liker å kokkelere og lage mat, de pleier venner, familie og har hobbyaktiviteter.
  4. Respekter at dere er uenige. Hver dag er ikke en dans på roser, men så lenge dere kan snakke om alt, går det bra.
  5. Ha det gøy sammen, lek og le. Vær fleksible. Om middagen inntas kl 17 eller 24 på natten, who cares? Finn på noen eventyr. De er begge flinke til å overraske den andre med små gaver eller opplevelser, selv om de av og til har dårlig råd.

Les også: Forskning viser at snillhet og generøsitet får forholdet til å vare.  

Mesterne søker etter ting de kan sette pris på og si «takk» for. De bygger målrettet en kultur med respekt og takknemlighet. Katastrofene søker etter partnerens feil, ifølge forskeren Gottman. Gjett hvilke forhold som varer?

PS: Dette er ikke reklame for uggs – jeg hater dem, de ødelegger føttene. Thomas er min sønn og Cathrine hans kjæreste – og jeg er en av to svigermødre som var glad for og samtidig bekymret over at de satset så unge. Said er fotograf og har tatt bilder av meg til bloggen før. Denne gangen overrasket jeg Cathrine og Thomas med en fotosession i nydelige Vinter-Norge. Nå er de også bedre skodd for vinteren, tro meg, jeg insisterer! 😉

Bildene er tatt en skarp og klar lørdag i Drøbak og Ås.

Er du interessert i bilder – ta kontakt, jeg kan videreformidle beskjed til fotografen.

Hva er dine hverdagstips for kjærligheten? 🙂

Klem fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

Mail meg på tinecec@gmail.com