Annonse

Sommer i Norge! I dag tok jeg med meg en som er ny i Norge rundt i Follo, nærmere bestemt i min hjemkommune Oppegård. Vi tok et bad på en privat strand i det varme sommerværet og testet ut vaflene og kanelbollene på Svartskog kolonial. Noe skjedde med stresshodet: Jeg er fullstendig relaxed. Det er viktig med noen små timeouts i hverdagen, ikke sant?

Vanskelig med kaffe på mandag i Oppegård

Dagen startet på Hvervenbukta, hvor vi tok et bad i 22 grader og sol og lette etter en åpen café. Men det viste seg vanskelig å finne en åpen café i nærområdet på en mandag formiddag! På Hvervenbukta holdt Anne på Landet stengt og på Ingierstrand fikk vi negativt svar fra eieren av restauranten: Der satt en enslig mann med laptop og sa at kaffe kunne vi kun få lørdag og søndag.

«Stedet badet i sol og ledige caféplasser med knallutsikt over sjøen  – men altså ingen kaffe og kake å spore på en mandag!»

Idyll på Svartskog Kolonial

Sommerdagen i Norge fortsatte: Veen gikk  videre til en perle midt in the middle of nowhere – Svartskog kolonial –  og der var det heldigvis åpent. Jeg valgte fersk vaffel med brunost, og min venn en gedigen kanelbolle. Store doble cappucino smakte også godt til.

Les mer om landcafeen Svartskog kolonial i denne artikkelen her. 

Etter besøket på Follos kuleste café hvor de både serverer mat  og drikke og selger klær og alskens annet,  var vi varme igjen – og vi testet ut en mindre strand på Svartskog på hjemveien. Faktisk er det lenge siden jeg har badet på Svartskog.

«Jeg var usikker på om vi badet lovlig eller ikke – var det en privat eller offentlig strand..? Kunne vi bli arrestert? «

Sandbukta var det iallfall ikke som jeg først hadde siktet meg inn på, den lå til høyre for badeplassen, mens jeg så stupetårnet til Ingierstrand til venstre da jeg var ute på en svømmetur i det herlige vannet.

Og hvor har nudiststranden på Svartskog blitt av? Jeg har hørt rykter om at den er lagt ned!?

Les mer om badeplasser i Follo i denne artikkelen her. 

Liker ikke naturgriser

Den eller de som har lagt fra seg en stor søppelsekk på plassen, ber snarest komme å hente den, det er ikke bra å grise til naturen – det liker jeg ikke!  Hva er greia liksom, dumpe avfall som plast, minigriller og annet på en idyllisk badeplass? Det hadde jeg aldri gjort… Den stinket også.

Les om hvor lang tid det tar før plast og annet du kaster i naturen brytes ned i denne artikkelen her. 

Timeout er bra for helsen

Ellers en trivelig dag i solen. Oppegård og Follo er ikke så verst og sommer i Norge er bedre enn sitt rykte. Samtidig så er det tiden for å få et tilskudd av solvitaminer og det viktige D-vitaminet.

Det er også utrolig hvor mye et par timer off the record kan gjøre med hodet: Jeg hadde mye å tenke på i dag, men nå føler jeg meg helt relaxed.

 

«Hva slags små timeout unner du deg i hverdagen?»

Les mer om Sandbukta og andre bademuligheter her.