Annonse

Jeg svarer Sophie Elise og Skam-Ulrikke som har havnet i krangel på grunn av en bloggpris.

Vixen Influencer Awards: Skam-skuespiller Ulrikke Falck trakk seg fra finale-nominasjonen til bloggpris. Hun vil ikke være del av en kynisk business der tomme stemmer får oppmerksomhet om rumpeløft, tannbleking og rynkekrem. Sterke stemmer med viktige meninger, blir fullstendig oversett, sier hun, Sophie Elise føler seg angrepet og skriver at hun føler hun ikke har lov til ytre seg. Men kjære Ulrikke og Sophie Elise – vi trenger dere begge!

Les også: Skam-Ulrikke sier nei takk til bloggpris.

Les også: Sophie Elise føler seg angrepet

I en klasse på videregående skole finner vi hele spekteret av jenter – fra de som sitter åpent og sminker seg i timen og er skolelei  til  jenter som blir kalt nerder fordi de ikke sminker seg og/eller skriver gode oppgaver som blir lest opp av læreren.

Det er ikke slik at vi kun trenger like stemmer i klasserommet eller i mediaverden. Det er mangfoldet som er spennende og som gjør det gøy og meningsfullt å være lærer – eller leser.

Følte meg mislykket

Som 15-åring følte jeg meg like mislykket som dere til tross for gode karakterer. Jeg kjenner meg igjen i det Ulrikke skriver om å ikke føle seg pen og tynn nok og lette som henne etter en kur på noe som kunne gjøre meg mer vellykket.

Jeg drømte om å bli sangstjerne eller modell og skrev dype stiler om samfunnet. Sånn sett var jeg tiltrukket av det ytre selv om jeg levde meg inn i det indre. Det er ikke alltid enten-eller. Sophie-Elise for eksempel skriver klokt til tross for plastiske operasjoner.

Deler Skam-Ulrikkes bekymring

Jeg deler Skam-Ulrikkes bekymring om at unge superbloggere utnyttes av skjønnhets-giganter og at det er ille at en 17-åring bruker rynkekrem eller botox. Jentene vet ikke omfanget at det de driver med, og leserne som er like unge, kan få komplekser.

Samtidig synes jeg Sophie Elise har rett i at vi må tåle at hun kommer i den innpakningen hun har – og at mange kan finne glede og nytte – og et fristed – i det overfladiske. Helt korrekt!

Slitne direktører slapper av med Snapchat

Slitne direktører slapper av med Snapchat, Donald eller en såpe på TV. Vi er stressede mennesker med overload både av det ene og det andre: Adspredelse og avslapning kan komme ved å lese et ukeblad, en bli ny-story, en morsom blogg eller snap-story. At det er overfladisk betyr ikke at vi ikke også setter pris på og bryr oss om et dypere innlegg om integrering eller mobbing. Ingen orker å være i det tunge, politisk korrekte hele tiden!

«Dere har begge slitt med selvfølelsen og vært deprimert, og det gir seg forskjellige uttrykk. Jeg tenker at det ikke gjør noe. Mennesker er forskjellige, også unge jenter.»

Så får unge trendsettere og blogg-ikoner fortsatt være seg sitt ansvar bevisst når de blogger, og det vet jeg dere begge gjør.

Dere er gode forbilder og bloggere

Virker ikke fotballfrues tips eller det gjøre dere syke, så les en annen blogg, følg andre forbilder. Jeg intervjuet en jente som fikk spiseforstyrrelsen ortoreksi etter å ha fulgt tynne modeller på Instagram. Sånn sett er det viktig å tenke på hvilke forbilder vi følger og kjenne ordentlig etter om de gjør oss godt –  eller tvertimot. Hun ble friskere da hun sluttet å følge dem.

Les også: Hvordan bli kvitt spiseforstyrrelser

Ellers synes jeg dere er to flotte jenter som vi begge har plass og behov for som forbilder.

Blir oppkvikket av overfladiske tekster

Selv har jeg et hode som tenker mye og kan leve meg for mye inn i tunge ting  – da hjelper det å koble ut med noe helt annet og mer lettvint, som træsj-Tv eller popmusikk på Spotify,  Jeg blir ikke dummere. Tvertimot blir jeg oppkvikket og får energien tilbake.

Jeg er interessert i leppestift, vippeextensions og rynkekrem og koser meg når jeg får freshe krøller hos frisøren. Samtidig er jeg en rimelig smart dame.

Men dere – rumpeløft- er bare dumt. Jeg trener styrke på Elixia og er fornøyd med den jeg har.

Jeg husker jeg var lei meg i ungdommen fordi jeg ikke hadde store nok pupper. EN kommentar i russetiden var nok til å slå meg ut. Men det gikk over – jeg ble mer fornøyd med meg selv med tiden. Det får være dagens trøst til unge jenter!

«Og det er utrolig hva en god pushup-BH kan fikse.»

En god klem til dere begge fra Helsetine.

Les også: Kjære ungdomstid

Les også: Mener Falch bommer med Vixen-kritikken

Les også: Martine Halvorsen om Sophie Elise og bla bla bla