Annonse

Nordmenn hamstret øl, brus og potetgull som gale. YS avblåste streiken etter få dager. Nå kommer vi  til å bli tjukke. For drikken må  inntas og maten spises. Når neste storstreik kommer, hamstrer jeg ingenting og blir syltynn. Det er bedre før bikinisesongen.

YS-streik hele sommeren?

Jeg synes hamstring er dumt. Jeg hamstret aldri toalettpapir, for eksempel, under kovid. Men denne uken var jeg redd for å gå tom for cola uten sukker og bare øl. Jeg kikket inn i kjøleskapet og så til min fortvilelse at den siste cola-boksen var drukket opp. En venn hadde tatt for seg av ølen og jeg hadde kun to ølbokser igjen. Det kunne bli stramt om YS streiket hele våren og sommeren.

Gjemte meg i butikken.

Så jeg kom meg til Rema 1000 og hamstret jeg også: To billigposer med potetgull, en 6 pack med øl, og en pakke cola uten sukker. Jeg følte meg beskjemmet og håpet at ingen så meg. Jeg måtte jo handle noe mer, ellers var det altfor obvious at jeg panikk-hamstret grunnet YS-streiken. Noe så flaut. Jeg lette i hyllene uten å finne noe jeg ville ha. Fillern. Og jeg måtte på WC, og orket ikke bli der så lenge: Valget falt på en pakke mandler. Jeg grep den nærmest i panikk. Det er det sunneste kjøpet jeg gjorde.

Ernæringseksperter advarer mot usunn hamstring

Nå gjelder det bare å ikke kaste seg over ølen og potetgullet i helgen. Ernæringseksperter rister på hodet og sier vi tvertimot må legge om matvanene, spise mindre sukker, sjokolade, potetgull og drikke mindre alkohol.

Slipper å gå i kjelleren

Jeg har kjeller, men ser at jeg hamstret så lite at det får plass i kjøleskapet. Så jeg slipper å gå ned der. Det er jo så slitsomt. Nå feirer jeg at YS-streiken er over med kun en øl. Resten er til min venn. Potetgullet sparer jeg til mine tynnere venner, eller etter at jeg har trent noen uker og føler at det er fortjent.

Hvordan feirer du slutten på Y-streiken? Skål.

Flere råd og advarsler fra ernærings-ekspert i saken her.