Annonse

For english version, click here.

Hola, venner! Selv om vi har mye restriksjoner fortsatt grunnet Covid19, er det flere danseskoler som tilbyr salsa og andre danseklasser: Enten som par om du har fast partner, eller som solo. Solo-klasser kan varmt anbefales. Du møter andre danseglade, og lærer trinn til herlig og livsbejaende musikk og med god stemning i rommet.  Her er 10 grunner til å elske denne sensuelle og livlige dansen. 

  1. Løft humøret: Om du har en grå dag, prøv zumba, salsa eller bachata. Den fengende musikken. Rytmene. Pasjonen. Det går ikke an å være i dårlig humør når du hører Shakira, Pitbull med diverse artister, Ricky Martin – eller som en danseinstruktør sier, sangen over alle sanger, Bailando med Enrique Iglesias.
  2. Sosialt og hyggelig: Jeg har kost meg med zumba på gymmen og testet salsa i Oslo med stort hell. I Barcelona signet jeg opp for spansk og salsa i fire uker. Jeg er veldig glad for at jeg valgte salsa. Dansestedet lå et stykke unna skolen, men vi hadde det gøy der, jeg fikk venner og det var hyggelig å ha noe å gjøre på kveldene. De studentene som også valgte salsa var muy fantastico. Vi tok ofte en drink sammen eller en matbit etterpå.
  3. Du får danse med menn. Det kan være tregt å få med noen ut å danse og de fleste norske menn foretrekker swing. På cubanske dansesteder og salsakvelder er det pakket med latino-menn og de kan danse, o la la. Nesten litt for godt, så prøv med likesinnede først. Skolen jeg gikk på skaffet spanske menn til timene, og alle fikk danse. (Stort sett.) Slik er det ofte på dansesteder i Norge også.
  4. Dans er god trim. I Barcelona hadde jeg ikke bil, jeg gikk mye mer enn hjemme og danset på kveldene. God og morsom trim uten å slite seg ut. Her blir du virkelig svingt rundt, og får utfordret deg selv og hoftene. Det gjelder jo uansett hvor du prøver ut danseføttene.
  5. Du trener på sosiale ferdigheter. Du bytter hele tiden partner, du konverserer og får prøvd deg med mange. En spansk frisør sa at hun var for sjenert til å prøve det, men det er da du virkelig bør gjøre de. Det hjelper på sjenansen. Hun sa også til meg; aldri klipp håret ditt kort igjen, det skal være langt! 😉
  6. Folk beundrer deg. Salsa chicas er populære – å jada. Mye kulerere å si at du danser salsa enn norsk folkedans. Og du trenger ikke være så flink. Start på trinn 1, det holder. Let etter gratis salsa workshops, der kan du danse og ha det gøy samtidig som du lærer mer.
  7. Kan danse hvor som helst: Som en venn av meg i Barcelona sa, han var for øvrig fra USA, behersker du salsa, kan du reise hvor som helst i verden og få salsavenner. Jeg tror det er sant. Selv har jeg lyst til å danse salsa på Cuba, i Mexico – eller Miami South beach hvor du kan ta både engelsk og latinodans.
  8. Det er flere typer salsa: Cubansk salsa regnes av danse-elskere som den beste og mest ekte.Du kan google de ulike salsa-typene, og velge den som fenger deg best.
  9. Du får en grunn til å pynte deg: Du får en grunn til å kjøpe nye dansesko og bruke kjolene dine – eller de fancy skjortene. Det er mye kulere å pynte seg litt enn å danse i shorts.
  10. Ta vare på musikken! Du kan shazame all den herlige musikken og spille den når du kommer hjem. Sik varer ferien og pasjonen lenger.

Forresten elsker jeg denne sangen med salsa timing; uno, dos tres…cinco, seis siete

og ordet og trinnet Exhíbela – som betyr; vis fram den flotte damen din.

Bildene under er fra dansestedet Rakata i Barcelona og fra tak-terrassen til skolen Camino Barcelona.

 

Hva er Salsa?


Salsa betyr saus og er en blanding av mange danseformer.

I dansen og musikken finner vi sterke elementer fra Afrika, Spania, Frankrike – og Karibien, særlig Cuba. Salsa som motedans startet i New York, med utflyttede cubanere og puertoricanere. Siden har salsa spredt seg i hele den spansktalende verden og til den vestlige dansekulturen. Man snakker om mange forskjellige stiler innen salsa – LA-stil, New York stil, cubansk stil. Mange trinn kan spores tilbake til den tradisjonelle måten å danse på, bl.a. i rumba og son. Folkelig dans vandrer og stilene blandes – en riktig saus – altså en ekte salsa!

Jeg er journalist og livsstilsblogger. Trenger du å kontakte meg, så er mailadressen tinecec@gmail.com