Annonse

At sønnen min ikke ville lese bøker, var en stor sorg. Han fikk det ikke til. I dag har jeg bokklubb og koser meg med venninner som også liker å lese.

5 grunner til å elske bøker – se nederst i artikkelen.

Folk er forskjellige. Det er det jeg trenger å lære meg. Barna er ofte helt annerledes enn du tenker at de vil være – og venner og kjærester har ofte andre interesser og annet syn på livet enn deg selv.

Men bøkene er der. De er fulle av gullkorn og skatter og kan fungere som ren terapi. Jeg har ofte søkt trøst i bøker når livet har vært utfordrende.  Jeg vokste opp i et hjem med mye bøker og arvet interessen for å skrive og lese fra mormor som var forfatter.

Før hadde jeg en diger bokhylle i stua og alle stilte det samme spørsmålet: «Har du lest alle de bøkene?» Svaret er nei, men bøker gir meg trygghet og jeg liker dem. For tiden pågår oppussing og mye av boksamlingen er stuet i poser i kjelleren. Det har jeg dårlig samvittighet for, at bøkene bare ligger til oppbevaring.

Les også bloggen til ære for min forfatter-mormor: Jeg savner deg, mormor.

Det er ikke alltid jeg klarer å konsentrere meg om lesingen hjemme, så noen ganger drar jeg på café eller spa for å lese. «LESER du på spa?» spør venninner. Det går ikke an å lese en hel bok på spa på en dag, sier de, men svaret er feil, for det har jeg gjort flere ganger når det haster å lese ferdig en bok.

Jeg driver med yoga også, men det fungerer bedre på Elixia. 😉

I dag har jeg en bokklubb der vi er noen damer som møtes. Vi startet opp med en bok som het Barnevakten og har  vært innom mye forskjellig. Indias datter er en av bøkene jeg har likt best. Og Snakk til meg av Vigdis Hjorth. Etter en periode med Lucinda Riley og 7 søstre-serien, leser vi nå Anne B. Ragde og boken Alltid tilgivelse (Oktober forlag.) Det er fjerde bok i serien som startet med Berlinerpoplene og fortsatte med Eremittkrepsene og Ligge i grønne enger.

Er det ting som ikke kan tilgis?

Neste gang er det min tur til å varte opp damene med ost, te og kjeks, så nå gjelder det bare å bli ferdig med boken og ordne huset.

Hvilke bøker leser du for tiden?

5 grunner til å elske bøker:

  1. Du lærer deg å reflektere og blir mer empatisk
  2. Bøker kan fungere som ren terapi – du kjenner deg igjen. Kronprinsesse Mette Marit hadde blant annet stor glede av Knausgård og et kapittel som handlet om Knausgårds far. Det hjalp henne i sorgprosessen da hennes egen far døde.
  3. Du får mer kunnskap og mer perspektiv, større ordforråd og bedre språk.
  4. Det blir lettere å diskutere samfunnsspørsmål med andre.
  5. Du blir mindre stresset og sover bedre.

Mer info i artikkel fra Kvinneguiden. Les her.

Les bloggen min om Mette-Marit og boken til Knausgård. Les her.

Klem fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

Kontakt meg på tinecec@gmail.com

Foto: Said