Annonse

Du som skrek opp og skrev Fy faen! På et uskyldig innlegg på FB. Hadde du drukket? Er du  syk? Hva er det du vil oppnå med disse ordene? Du vet ikke hvor mye det sårer.

Hva er det du lirer av deg på min FB-side? Fy faen! Står det. Du er sinna på et relativt uskyldig innlegg jeg skrev om forsvinningssaken på Lørenskog og du er ikke nådig med ordene.

Jeg blir lei meg

Jeg blir lei meg. Det gjør også en kollega som har kommentert på innlegget. Hun føler seg uthengt som et nettroll. Det gjør jeg også. Jeg sletter først den illsinte kommentaren din. Deretter hele innlegget.

«Kollegaen og jeg har en prat på messenger. Vi lurer på hva som går av deg. Hva du vil oppnå? Bare å såre?  Har du en skikkelig dårlig dag? Har du drukket? Er du syk? Er det sjalusi? «

Det verste er at du kjenner meg

Hva har jeg gjort for å fortjene dette? Jeg har aldri gjort deg noe. Det verste er at du kjenner meg. Du vet at jeg har vært alene med barna, for vi har hatt barn i samme klasse. Du vet hva jeg står for ellers også, for vi er partifeller i Ap – der din mann har et fremtredende verv.

Respektløst og sårende

Du har tidligere også vært ute etter å ta meg og svarte ganske respektløst og sårende på et innlegg hvor jeg skrev åpent om at jeg og min sønn feiret jul sammen i Dubai. Vi har ikke mye familie og følte på ekstra sårhet den julen. Men sammen fikk vi til en slags feiring og en tur sammen, bare vi to. Helt uten omtanke for meg og min lille familie, trampet du rett over meg den gangen også.

«Du ville aldri reist dit og raste over at jeg støttet dette grusomme regimet.»

«Støttet jeg dette regimet? Hvor var fornuften, hvor var empatien?»

» Du har aldri en eneste gang vist omtanke for meg og spurt hvordan jeg har det – hvordan jeg klarte alt dette alene mens du satt der med din mann som støtte hver dag, hele året. Men kritisere meg kan du.»

Problemet er ditt

Det er du som har et problem, her, ikke jeg. Det er du som eier problemet.

«Hva skal jeg svare deg? Fy, fy faen til deg også?»

Jeg trenger ofte betenkningtid når jeg føler meg overrumplet på denne måten.  Ord kan gjøre like vondt som slag. Det tok derfor et døgn før jeg svarte deg på messenger. Da hadde du rukket å slette meg som venn. Og noe svar fikk jeg ikke.

Si hva du vil, men vær snill

Hva var det debattpanelet konkluderte med da de diskuterte nettdebatt på Kulturhuset nylig: ”Si hva du vil, men vær snill.” Det er et godt slagord som kan brukes av alle, men som er vanskelig å etterfølge når sinnene koker over.

Vet aldri hvordan andre har det

Nettavisen har stengt kommentarfeltet på grunn av for mye hets fra sinnatagger som går over streken. Det kostet millioner av kroner for redaktøren å følge med og slette stygge kommentarer. Endel andre aviser og publikasjoner følger etter. Det viktigste er dette: Når du skal ta noen for noe: Vær varsom. Du vet aldri hvordan andre har det. Den du fyrer løs mot, kan kjempe en kamp du ikke vet noenting om.

Les også: Nettavisen har stengt kommentarfeltet på grunn av hets.

Les også: Bloggere blir svett av at illsinte bestemødre kommenterer nedlatende på bloggen.

Les også: Haterne ødelegger for mange