Annonse

Jeg liker ikke feige mennesker, enten de er venner eller statsministre. Nå har jeg fått nok av Ernas likegladhet. Sylvi må innordne seg i klassen og slutte å sjikanere andre, eller kastes på gangen for evig tid!

Mobbere er ynkelige mennesker

Vi ser de i klasserommet og i skolegården hver dag. Gutten eller jenta som opponerer mot alt og alle – som gang på gang trår over streken og ikke lar seg skremme av autoriteter. De fremstår sterke og tøffe, men de er mobbere: Mobbere som blir giret av å trykke ned og skremme andre – og/eller de usikre menneskene med lav selvfølelse. De får energi av  den makten de får når de lokker andre med på sitt skremmespill.

Mennesker med god selvfølelse bitcher ikke

Elever med normalt utviklet følelsesregister og god tro på seg selv og egne evner, oppfører seg aldri slik. De bitcher ikke, fryser ikke andre ut, driver ikke med splitt og hersk, nekter ikke å innordne seg, er snille mot seg selv og andre.

En veps du ikke blir kvitt

Sylvi velger i stedet å vise vrangsiden ut. Fredag forrige uke, samtidig som Utøya-filmen hadde premiere, delte hun et bilde på Facebook av soldater med tildekkede fjes med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del». Terrorbildet viser det seg nå at hun har brukt ulovlig.

Listhaug er som en irriterende veps du forgjeves prøver å bli kvitt, hun er eleven som har tagget veggen for tiende gang og fortsatt synes det er tøft at det ikke er lov. Hun gjør det fordi hun kan, ikke fordi hun ikke forstår konsekvensene. Det er det som gjør det ekstra stygt, umodent og ondskapsfullt:

«En justisminister som på aller plumpeste vis og med tilbakelent overlegg, publiserer en påstand der hun kaller flertallet på Stortinget for terroristvenner?» skrev Aps Fredrik Mellem i en ytring i VG og ba  opposisjonen fremsette mistillitsforslag.

Les kronikken her.

Utøya-ofre reagerer kraftig, og står frem og forteller om hvor vondt det føles å bli hengt ut av FrP på et sårbart tidspunkt.  «Frp anklager Ap, og med det oss, for å sette terroristers interesser foran befolkningen. Som overlevende er det ekstremt grovt, » skriver de overlevende.Les kronikk fra Utøya-ofre her. 

Flaut å ha en mor som mobber andre

Lishaug har barn som alle oss andre, barn som går på skolen og i barnehagen og lærer at de skal være snille, vise respekt og ikke mobbe andre: Tre uskyldige barn, Signe (9), Lars (6) og Steffen på snart et år

Hadde jeg vært barna hennes, hadde jeg vært så flau! Tenke seg til å ha en mor som påstår å være et kristent, godt menneske og en god mor, men mobber, fordømmer og hetser andre – hver eneste dag i flere år. Det er omsorgssvikt.

Tillater at kona hetser andre mennesker

Selv har hun uttalt at det viktigste om du vil gjøre karriere, er å velge en god mann. Men for en pudding denne mannen, Espen Espeseth,  må være som tillater at kona hetser andre mennesker. Det er barnslig, umodent og flaut, Espen.  

De fleste menn ønsker seg noe helt annet, nemlig en snill og empatisk kvinne som viser storsinn mot andre og respekterer andres syn. Ikke en illsint veps som stikker til når du minst venter det. Ofte bitcher disse på hjemmebane også, er min erfaring.

Å vise disrespekt for sjefen er uklokt

Listhaug er også eleven som mobber læreren – i dette tilfelle Erna. Hun viser så totalt lite respekt for sin overordnede at det ikke hører hjemme noe sted, og i iallfall ikke i regjeringen.

Og nå er jeg lei. Ikke bare av Listhaug – som skriker høyest av alle med en umoden medierådgiver på 25 år som støttespiller – men av deg, Erna!

Du må slå hardt tilbake, ikke vike unna og la henne holde på. Herregud – du ble mobbet på skolen selv! Verst var det å bli stengt inne på en stinkende guttedo,  fortalte du i en bok om kvinnemobbing; Bitching En bok om jenter og mobbing.

Er det lov å banne i Sylvis kjerke?

Du har blitt mobbet for dysleksi, for dårlig klesstil, for overvekt! Du av alle vet hvor vondt det gjør. Og så lar du det skje i din egen regjering! Du lar Sylvi hetse Arbeiderpartiet og skade Utøya-ofre med et kynisk utspill som er plantet for å provosere mest mulig. Er det lov å banne i Sylvis kjerke og si  faen?

Jeg forstår at du er lei av  at folk sier du bør slanke deg for å oppnå sunnere helse –  selv om det er et godt poeng! Du står i sterk fare for å pådra deg livsstilssykdommer.

«Men nå handler det ikke om fett eller sykdom – men om å ta til vettet!»

Få satt denne dama på plass nå, endelig. Det er pinlig for Norge og det er ikke minst pinlig for deg, Erna at du har så lite kontroll i klasserommet og bryr deg så lite.

Det finnes verktøy for slikt. Du kan om du vil.

En mor som forsvarer mobbedatteren

Den grenseløse adferden må få konsekvenser snart! Det nytter ikke at du som «mor» må stille på intervju i beste sendetid for å forsvare eller forklare din slemme datters oppførsel. For det er sånn det virker!

«Ikke bare Sylvi har sagt dumme ting,» sier du. » Hun gikk for langt,» innrømmer du senere.

Det sitter langt inne, for jenta som erter og mobber er som en umoden datter du vil beskytte.  Eller er du bare redd for å miste velgere – alle de velgerne som er der på grunn av Sylvis hatretorikk og som du mister flertallet uten?

Vet ikke hvor jeg har Erna

Jeg vet ikke hvor jeg har deg lenger, Erna. Det er lenge siden jeg har visst det. Det føles utrygt på vegne av hele Norge. Selv gadd du ikke å feire kvinnedagen, du kjente deg ikke igjen, sa du – i paroler om MeToo og likelønn – at kvinner skal tjene like godt som menn for samme arbeid. Da lurer jeg på hva du kjenner deg igjen i?

«Kanskje du må tilbake til læreboka og lese den boken du selv har bidratt til  – der du fortalte om den hjerteløse mobbingen du selv ble utsatt for? Ellers kan vi ikke ta deg på alvor neste gang du besøker en skole og sier du er mot mobbing.»  

Med all respekt å melde, din plumpe venninne egner seg best til å pelle poteter i åkeren og servere på den lokale puben der sladderen går eller i beste fall å tale i tunger på bedehuset i bygda hun kommer fra  – ikke som justisminister.

Hun er venninnen vi må kvitte oss med

«Hun er intrigemaker-venninnen vi tilslutt ikke har noe annet valg enn å kvitte oss med, fordi hun gjør seg til uvenn med så mange og skaper så dårlig stemning på klasseturen at ingen orker henne mer. Og det er lov. Det er lov å kvitte seg med slike. Får de fortsette, blir de som regel bare verre.»

To kvinnelige  journalister, Liv Skotheim og Anna Holm Vågland,  skrev boken «Bitching. En bok om jenter og mobbing.» De håpet at den skulle føre til  at fenomenet jentemobbing tas på alvor. Men klimaet har blitt verre. I følge den engelske trendforskeren Nick Andrews  blir debatten i sosiale medier og kommentarfeltet bare hardere i året som kommer. Det er ingen myk linje på vei. Og vi hører ikke lenger på eksperter, hevder han – vi tviholder på våre egne følelser og meninger.

Da gjelder det å stå for kloke meninger og sørge for en stø kurs. Særlig når man er statsminister.

Les om boken om bitching der Erna står frem som mobbeoffer her. 

Bildet over er sakset fra boken bitching, en bok om jenter og mobbing.

Bildet av Andrews er fra et trendseminar på Aker brygge i år hvor han blant annet snakket om netthets og sosiale medier.

Les også: Jeg tar et oppgjør med jenteklubben ugrei!