Annonse

-Ja, Espresso House. Det er der vi henger etter skoletid, kidsa og jeg og de viktige med PC. Ungjentene bak meg i de brune skinnstolene er opptatt av akkurat det samme som meg; kjærester, psykisk helse og blogg!

-Jeg vil ha kjæreste jeg også, sier ungjenta til venninnen. Hun synes det er kjedelig å være alene.

– Tro meg, det er et er slit, svarer venninnen på rundt 17.

-Ja, men det er kjedelig å være alene!

-Ja, men det er slitsomt med kjæreste og. Jeg krangler mye med han. Egentlig er jeg ikke sint, det er bare fordi jeg er så usikker.

De unge er den nye vinen

Omtrent slik kommuniserer jeg med venninnegjengen også. Det er lite forskjell på temaene. Kanskje rett bortsett fra at de unge er den nye vinen – de unge er åpne – de er ikke fossiler  – de snakker om alt, også på café.

Fritt diskuterer venninnegjengen alt fra kjærlighetsproblemer, bloggen sin, en familie som har problemer med barnevernet. Og mamma:

-Mammaer er så snille, de tenker bare på barna sine hele tiden de. Stakkars.

Psykolog er dumt

Den ene betror den andre at hun prøvde psykolog. Men kjemien stemte ikke, hun følte at alt hun sa var feil og ble bedt om å fylle ut tusen idiotiske skjemaer. Bombe! Psykiatrien har mye å lære av de unge: Den funker ikke! Ungdomsjenter sliter psykisk, men blir møtt med skjemaer og robotmennesker som ikke snakker deres språk. Her er det en stor jobb å gjøre.

Jeg mener ikke å tyvlytte, men de snakker høyt rett bak meg, og jeg er interessert. Det er litt som å følge en hverdagsepisode i Skam, som jeg også så på. Hvem som har hooket med hvem og om det er noe seriøst. Bare venner? Det tror de ikke. Gutten i klassen, hvordan får han tak i damer som virkelig liker han, liksom? Han er jo ikke så spesiell, men plutselig så er han i et forhold og elsker henne og alt – etter to timer. Sånne ting lurer jeg på også!

Dype skinnstoler og cool musikk

Jentegjengene ser ut til å ha det gøy sammen, de viser hverandre bilder, ler og prater – om livet. Musikken på kafeen er drivende listepop, akkurat svak nok til at du likevel kan prate, lese og slappe av over croissanten eller salaten. «Vi har fått bra plassering midt i senteret,» smiler en av de ansatte. Før var det et dullt bakeri her, nå er det dype skinnstoler, kule sofaer, runde bord og livlige folk i prat. Noen sofaer står vendt mot hverandre og det fører til at fremmede kommer i prat også. Genialt.

Vi skal kjøpe noe om 5 minutter

-Espresso house, jeg er der, sier en gutt med viktig stemme i telefonen. Det er tydelig coolt å si man er på Espresso House rett etter skoletid i stedetfor hjemme for å gjøre lekser.

De unge guttene lever ikke lenge in heaven. Like etter får de påtale av den unge servitrisen:

– Var dere her i går og?

– Nei, nei, det var ikke oss.

– Men dere sitter her med medbrakt, det er ikke lov. Her er det spiseplikt!

– Vi skal kjøpe noe om fem minutter, juger gutta. Kanskje har de ikke penger, selv om en muffins med bringebær og kardemomme koster kun kroner 25, og egg- og spinatbowlen fylt med egg, baby-spinat og soyabønner toppet med pepper og sitron som jeg prøver meg på bare 35 kroner. En stund etterpå ser jeg at de er borte; minuttene in heaven er over.

Hodebunnsmassasje som recover

Grunnen til at jeg har flyttet hjemme-kontoret er at hjemmet mitt ser ut som en byggeplass fordi jeg pusser opp og jeg orker ikke være der. Forrige uke satte malerne på plass sengen og møblene for raskt og hele gulvet ble ødelagt, så nå må de male på nytt. Jeg våknet med skallebank av en annen verden etter å ha sovet i malings-dunsten, og bestilte meg 20 minutters hodebunnsmassasje hos en frisør som recover. Det og sunne småretter fra kafeen får meg gjennom dagen. Grunnet hodebunnsmassasjen igår har jeg en lett dag i dag også, uten hodepine. Utrolig så bra det virket!

Sunn te og kokte egg

Jeg drikker for mye kaffe til vanlig og nå tester jeg ut nye sunne teer, grønn te i går, hvit i dag – den hvite er servitørens favoritt. Te er sunt, den inneholder antioksidanter, og 2 egg med spinat og soyabønner til lunsj, jeezzes  (430 sunne kalorier) jeg oser snart av sunnhet. Det er en test, og jammen sitter den sunne egglunsjen lenge i magen enda så liten den er. Jeg holder to timer før jeg unner meg en knøttliten kardemommemuffins.

Kaffe og boller i helse-Norge

Kaffe og bolle på Narvesen er billigere – 25 kroner – men du kan ikke sitte og henge og ta inn folkelivet der, eller jobbe på PCen og de bollene har lite næringsinnhold og setter seg virkelig rundt magen. På Espresso House har de mye annerledes snacks – som ingefærshots, grønne veggisjuicer og salater og digge vaniljeyoghurter med bær og müsli, og nærings- og kaloriinnhold er oppgitt, noe som er praktisk.

Resten av kundene tygger i seg boller og drikker svære kaffe latter, mens jeg tester meg gjennom grønnsakene og salaten med kylling & quinoa. (Kun 170 kalorier! i denne minisalaten.)

Et perfekt lite mellommåltid. Men Helse-Norge vil heller ha kos. 😉

Et evig slit

Januar er hard og kald og livet er et evig jag etter å holde seg slank og sunn. Jeg har funnet ut at så lenge jeg trener 3 ganger i uken, styrke og litt kondisjon, og godbitene med sukker jeg unner meg er små, så går jeg ikke særlig opp i vekt, selv om jeg fortsatt har litt rundt magen.

Det er vinterfettet, det forsvinner til våren, sikkert. Ta deg et eple!

Hva er dine sunne favoritter?

Hva er din yndlingscafé?

Med vennlig muffinshilsen. 🙂 Hmm, over 400 kalorier i den lille greia her, det kan vel ikke stemme? 😉

Les også: Sunne alternativer til deg som elsker søtt (VG vektklubb)

Les også: Derfor elsker jeg SKAM