Annonse

TV2s Linn Wiik fikk høre at hun bommet kraftig da hun skrev at Erna var en diktator og at vi lever i et diktatur. Kronikken måtte skrives om. På samme måte ble jeg sensurert da jeg skrev at diktaturet Norge gjorde vin på The Well ulovlig få timer etter at jeg hadde vært der. Det ble for sterkt for The Wells venner. Får ikke blondiner være morsomme?

Menn deler drittprat i pausen

Har du hørt menn på pauserommet eller i garderoben? De raljerer og brøler, bruker store ord og deler i følge seg selv – en haug med drittprat. Her kan de henge ut både seg selv, damer de kjenner og samfunnet.

Når kvinner prøver det samme, blir det ikke like gøy. Det er faktisk mange som har erfart at kvinner ikke får ironisere og være morsomme i samme grad. Kvinner skal le av menns vitser, ikke være morsomme selv, mener noen.

I tillegg har det blitt veldig smalt i coronatid hva man kan fleipe om og ikke:

Linn måtte endre tittelen

Da TV2-Linn skrev en småmorsom kronikk om diktaturet Norge, fikk hun haugevis av kjeft. TV2 og Linn måte beklage, og kronikken skrives om. På få timer var ordet diktatur borte og tittelen ble endret fra VI LEVER I ET DIKTATUR til DRITTLEI.

Ble plassert milevis fra badevenninnen

Selv erfarte jeg det samme, da jeg skrev en bloggsak om en opplevelse på The Well: I restauranten ble jeg plassert noe som føltes milevis fra min badevenninne. Det var nesten komisk. Hvor farlige kunne vi være for hverandre og kelneren? Jeg drakk et glass vin – det var ikke lov i bassengbaren lenger – men det var lov når man spiste mat samtidig i restauranten.

Må være lov å sette ting på spissen

Få timer senere var ikke DET lov heller; Erna forlangte skjenkenekt i hele landet i to uker! Dette inspirerte meg til å bruke ordet diktatur-Norge i tittelen på et blogginnlegg om nyttårsopplevelsen på The Well. Det er å sette det på spissen, men det er et ord mange tyr til, nærmest i desperasjon og sikkert litt ironisk.

Det som skjer i Norge om dagen er så langt fra normalen og fra demokratiske spilleregler at vi må få lov å snakke om det. En advokat har senere gått ut og sagt at dette nye tiltaket om nasjonal skjenkenekt er ulovlig. Forbudene og påbudene gjelder foreløpig frem til 18. januar, og fører til at serveringssteder over hele landet ser seg nødt til å stenge dørene igjen. Noen må også avlyse planlagte gjenåpninger. Hoteller og spa-anlegg bør skjermes, er min mening.

Postet blogginnlegg i The Wells venner

Problemet startet da en venninne sendte meg invitasjon til Facebook-gruppen The Wells venner. Her postet jeg to bloggsaker om The Well til en leser som etterspurte informasjon om stemningen på spa-senteret.

Ville ikke ha politikk på siden

Tilbakemeldingen fra The Wells administrator var at de ikke ville ha politikk på siden.  Om jeg kuttet tre ord fra innledningen, kunne jeg poste innlegget igjen, skrev han. Han la til for egen regning at jeg skrev bra.

Endret og ble sensurert på nytt

Jeg skrev om setningen. For egen regning ordet diktatur lenger nede i teksten til en følelse av diktatur. Ordet diktatur i tittelen fikk stå. Da jeg postet innlegget på nytt, gikk det ikke lang tid før en mannlig leser kommenterte: «Hva er diktatur?» Jeg svarte litt morsomt med at jeg hadde satt det på spissen. Minutter etter var innlegget fjernet igjen. Da jeg spurte admin på messenger, svarte han at jeg måtte skjønne at ordet diktatur ville by på problemer. Jeg måtte altså selv ta ansvar og skyld for et innlegg han hadde godkjent med de endringene han ba om.

«Jeg kommenterte at jeg ikke kunne vite at hans lesere ikke ville forstå ironien. Så beklaget jeg misforståelsen.»

Ikke snakk om det 

1.Blondiner/kvinner kan ikke være morsomme. 2.Den meget spesielle situasjonen vi er inne i, hvor The Well har måttet stenge i flere perioder og må forholde seg til de villeste drikke- og smittevern-regler  – skal ikke diskuteres. 3.Gruppen er altså kun til for å klage på maten, slitsomme gjester og diskutere om det er bra nok smittevern og renhold.

«Det er mange grupper hvor du kan boltre deg,» mente admin. Hvor?

Jeg er «drittlei.»

Les også: Varme bad og sauna i samvær med andre er sunt for psykisk og fysisk helse