Annonse

I år orket jeg ikke alt maset med barna som ringer på og skal ha godteri. Er det lov å stikke av fra Halloween-kjøret?

Jeg har gjort det før, altså! Kjøpt inn godteri i bøtter og spann og vært den smilende damen som gavmildt deler ut søtsaker til alle barna i nabolaget. Men i år orket jeg ikke. Jeg skrudde av alle lys, dro på trening og inviterte sønnen min og kjæresten på middag ute i steden. Er det lov å være så slem?

Hjertet mitt hadde det vondt når jeg tenkte på alle de skuffede barna i veien som kom til stengt og mørklagt hus. Selv satt jeg og gjemte meg på en kina-restaurant ved Bjerke i Oslo. Jeg sendte Halloween-hilsener til venner og bekjente på Instagram og Snap, og koste meg med

  1. OKSEINDREFILET Sliced beef tenderloin, served on teppan (hot iron plate) with Chinese pepper sauce

og hyggelig selskap nesten helt uten dårlig samvittighet.

Min sønn er stor forlengst og for å være ærlig ville jeg heller spandere litt knask på ham i stedenfor alle de nye ungene i veien jeg ikke engang kjenner foreldrene til.

Knasket var

  1. KYLLING A LA THAI

Det var noe annet når barna var små – da funket Halloween som en godisutveksling: Mine barn fikk snop av andre, kompisene deres fikk av meg. Der var gøy, det var et slags sjokisfellesskap, og vi kjente hverandre.

I år hadde jeg ikke lyst til å være godtedame og jeg ville ikke late som jeg ikke var hjemme – og la være å lukke opp. Jeg vet noen som gjemmer seg i kjelleren til det hele er over. Selv valgte jeg altså å dra bort de timene Halloween-styret varte. Er det lov? Jeg ventet meg dopapir og verre ting på hekken da jeg kom hjem sent på natt, men ikke en eneste nabounge hadde hevnet seg. Takk for det.

Hvordan feiret du Halloween – og er det lov å stikke av fra hele greia?

Klem fra helse-Tine.

Les også: Regler for Halloween.

Les også: Sunt godteri på Halloween

Trenger du å kontakte meg? Mail til tinecec@gmail.com