Annonse

Coronaviruset hjemmekarantene

I dag er jeg rosablogger. Jeg tillater meg derfor å si at jeg er lettet over at kun syv i Norge er døde av coronaviruset hittil. Snittalder er 89 på de første fem og de var syke fra før. Trolig ville de dødd av influensa også. Å hevde dette, ga et ras av kommentarer på FB. Rosabloggere får alltid kjeft.

Helsetine blogger om livet i hjemmekarantene etter en tur til Tenerife. Dette er dag 3 i karantene. I dag er jeg kledd i rosa. Det er vår og jeg er håpefull. Stjerneluen er kjøpt på danskebåten, genseren er fra Gina Trikot og skjerfet fra HM. Jeg rydder i klessskapet og det er lenge siden klærne er brukt.

  1. Unner ingen å miste sine: Jeg vil starte med å si a jeg unner ingen å miste en bestemor eller oldefar. Ethvert dødsfall er trist. Det skjer på sykehjemmet hver dag, men er ekstra tungt nå som vi alle er livredde for coronaviruset. Jeg tar viruset på alvor,og leser derfor statistikk og nyheter hver dag: Det er tross alt beroligende å lese at det som så ut som et ras av uforståelige dødsfall i Italia ikke er det: De som døde var svært gamle og hadde underliggende sykdommer. Italia er også det landet som har eldst befolkning. I Norge har syv mistet livet: De fem første hadde en snittalder på 89 og var syke. I den tilstanden og den alderen er det dessverre vanlig å dø. Det er ingenting ekstraordinært eller sjokkerende ved det. For meg gir det trøst og styrke å forstå hva som skjer: At det ikke rammer vilkårlig, men av en grunn. Men jeg understreker igjen at det følger en sorg ved ethvert dødsfall. Jeg forstår også at venner med underliggende sykdommer er redde for å bli syke. Da er det en trøst å se at svært få dør av dette, og at mange, også de med underliggende sykdommer, klarer seg godt. Så får vi håpe det fortsetter positivt.
  2. Droppet vinterbad mot besøk: I dag ble det ikke noe vinterbad. Det skyldes at jeg våknet med migrene og sår hals. Det skyldtes også at jeg ventet besøk. Å få besøk når man sitter ensom i hjemmekarantene er en opptur. Den første som kom var megleren. Jeg er ikke i stand til å selge noe hus nå. Jeg tviler også på at noen tør å komme på visning uten maske og med en garanti om at huset er sterilisert. Men – DnB-megleren ville ha meg til undertegne på en spesialdeal: Jeg ville miste den om jeg ikke undertegnet før 16. Etter i dag vil ikke meglerne tilby superdealen lenger på grunn av usikkerheten vi lever i. Selv var megleren oppgitt. Han måtte droppe ferieturen med familien til Tenerife og satt på hjemmekontor med hjemmeundervisning med barn. Megleren nevnte i et hjertesukk at de som dør i Norge er 89. Hvorfor stenger vi da hele Norge og permitterer alle? Dette delte jeg på FB og fikk helt uventet et ras av sinte kommentarer. Og litt støtte da. Hva er det som hjelper?
  3. «Vil dere heller at jeg skal skrive at jeg sitter hjemme isolert og hoster og gråter i fortvilelse fordi alle dør rundt meg? Det er jo ikke sant. Ingen jeg kjenner er smittet engang. Jeg er vant til å klare meg alene og plukke mose i skogen siden jeg var 5 og gir meg ikke så lett, altså! Ja, jeg er berørt jeg også, og jeg blir deppa av å sitte inne. Men vi må holde motet oppe og trøste og støtte hverandre, ikke bruke kjeft.»

4. Massasje-date: Besøk nummer tre var litt mer spesielt. Det var en mann med sorte krøller som kom på kaffe. Han var bekymret for coronasmitte etter en utenlandstur nær Kina og klarte å skrike seg til en test. Han hostet litt. To timer måtte han vente på Oslo Legevakt og de ville ikke teste han før han gasset på med symptomer. Testen kom ut negativt. Så nå er han ikke i karantene lenger. Jeg hadde stive skuldre og hodepine og han tilbød massasje. Men prinsessen av Holteveien ble målbundet. Jeg måtte nemlig massere hans skuldre først, og det er jeg ikke vant til: Prinsesser og rosabloggere masserer ikke, de blir massert. Faktisk var jeg ikke så dårlig som jeg trodde. Og min hodepine og verkeskulder forsvant etter at at mannen med de sorte krøllene gjorde jobben. Massér hverandre mer, krangle mindre, er dagens motto. Olje kan du kjøpe på apoteket, Vita eller Kondomeriet. Oljen jeg brukte er en naturlig Kamasutra-olje og heter Coconut, Pineapple Massage oil.

5. Må komme meg ut for ikke å bli deppa: Det er viktig å komme seg ut for ikke å bli deprimert og få brakke-sjuke. Selv er jeg vant til å ha hjemmekontor. Jeg er veldig lei av det og savner kolleger. Derfor en nedtur at jeg ble tvunget til å dra hjem fra Tenerife pga lockdown og gå tiltake til den isolerte hjemmekontortilværelsen. For meg er ikke dette noe nytt, men en langvarig tilstand jeg ønsker å komme ut av. Det er derfor jeg reiser og deltar på events i Oslo. Jeg blir sjuk av å sitte å se på de samme veggene. Jeg blir deppa om jeg ikke kan trene. Humor og galgenhumor hjelper. At Sats er stengt og cafeer er stengt, steder hvor man kan trene eller se litt folk, er  ille. Mange kan bli deppa nå, og jeg er bekymret over at de ikke får hjelp.

En kveldstur rundt Hvervenbukta var oppløftende. Luften var så frisk, solen så nydelig og helsebringende og jeg kjente duften av bål. Jeg kjente hvor mye jeg savner å samle noen venner rundt bålet og skal be med noen så raskt det går: Selv om jeg er i hjemmekarante kan jeg ta med en venn å gå tur og holde avstand. Håper ikke det er lenge før jeg kjenner duften av bål igjen.

6. Måtte krangle meg til medisin: Jeg var også en tur på apoteket for å hente migrenemedisin. I går tok folk helt av da jeg skrev på FB at man kan gå i butikken selv om man har hjemmekarantene etter en sydentur: De mente det var uforsvarlig og at alle varer skal bestilles på nett. Men i følge folkehelseinstituttet kan vi altså gå nødvendige ærend: Å hente medisin på resept er et slikt nødvendig ærend. En sur dame ville nekte meg medisinen, hun sa det kun var to uker siden sist. Med hjemmekarantene skal jeg gå minst mulig på apoteket, og jeg fikk smisket  til meg tablettene. Jeg kjøpte også D-vitaminer og fettsyretabletter. Nå er det viktig å styrke immunforsvaret for å unngå coronaviruset. Hva du kan spise og bør få i deg for å styrke immunforsvaret skal jeg skrive en egen blogg om. Og du trenger ikke å bruke pustemaske. De har ikke fler igjen og de bare samler bassilusker. Er du smittet og vil beskytte andre, er det en annen sak.

Da blir det TV eller Netflix resten av kvelden. 

Ha det så godt du kan så lenge! Vi høres. Klem fra HelseTine

Les også:

Dag 1 i karantene: Jeg vinterbader og går tur med to meters avstand

Coronaviruset:Ta av deg politihatten! Vi trenger trøst og kjærlighet! ❤️

Hey! Skulle ikke du være hjemme i karantene? Les min blogg og lær deg reglene!

Her er bilder fra dagen:

I