Annonse

Takk for innkalling til møte i borettslaget for å bidra i vårt trygge og gode nabolag. Jeg må dessverre takke nei.

Dere har sikkert de beste hensikter med dette brevet. Dere vil at vi skal jobbe sammen for å beskytte vårt trygge og gode nabolag mot innbrudd i garasjer, mot inntrengere utenfor borettslaget og mot støy fra busser som står på tomgang tidlig om morgenen. Det er viktige saker. Jeg velger likevel å avstå.

For meg er det nemlig noe som er viktigere enn å advare mot innbrudd og jobbe mot støy fra bussgarasjer. Der er hvordan vi behandler hverandre.

Hensynsløs adferd

Saken er den at mannen som skrev under dette brevet og brukte ordene vårt trygge og gode nabolag, for få dager siden angrep meg i hagen og kalte meg «et skikkelig rasshøl.» Det oppleves så lite trygt og godt at jeg vil hevde at brevet dere sendte ut, ikke holder hva det lover.

Grunnen til at han skjelte meg ut, var at jeg hadde med meg en ny beboer. Det første denne nye beboeren i vårt trygge og gode nabolag møtte, var en mann som skrek «Du er et skikkelig rasshøl» og fulgte opp med ordene «han skal ikke gå her, jeg sperrer veien rundt her!»

Varmt velkommen – not

Et skikkelig hyggelig førstemøte med borettslaget, med andre ord. Et sånt «varmt velkommen» som svenskene pleier å si det. Velkommen hjem – jeg mener «dra dit pepperen gror!» Jeg fikk beroliget den nye beboeren og loset ham ut.

Det er ikke sånn man oppfører seg

«Det er ikke sånn man oppfører seg,» sa den unge mannen. Dette, borettslaget, er barnelærdom.  Men vi ble hensynsløst angrepet uten å gjort en flue fortred, her i vårt trygge og gode nabolag.

I dag flyttet han inn, og jeg ønsket varmt velkommen. Hagen og den sinte mannen holdt vi oss unna. Vi fant en annen vei.

En annen skrev brevet

Etter å ha sjekket saken, er jeg gjort kjent med at det er en annen mann som har skrevet brevet om vårt trygge og gode nabolag. Det eneste den sinte naboen har bidratt med er signaturen.

All ære til han som skrev og forhåpentligvis mente ordene som sto der om vårt trygge og gode nabolag. Dette er ikke din feil.

Jeg må likevel avstå fra å delta på kommende møter i borettslaget.

Et godt og hyggelig bomiljø handler for meg mest av alt om å være snille mot hverandre og behandle andre med respekt, varme og velvilje. Det handler om inkludering og brobygging. Om folkeskikk. 

Ikke om å opptre som maktkåte, primitive bøller.

Mvh og lykke til.

Les også: Vi er verdensmestere i å krangle med naboen.

Les også: Shoutout! Jeg hørte bønnerop, og kom ikke til skade!

Les også: Fleip eller fakta? 14 myter om sommerferie