Annonse

Märtha snakker til oss fra Instagram: La oss skape en ny verden sammen. Bruk denne tiden til å visualisere den verdenen du vil våkne til når dette er over. Ta ansvar for dine egne følelser, slik at det ikke lenger føles nødvendig å bruke pekefingeren mot andre, men at vi kan se på andre som våre lærere, skriver hun. Innlegget er illustrert med bilde av et påske-egg.

Gir mot og trøst til Norge

Märtha er opptatt av det alternative og åndelige. I en sorgtung tid hvor hun selv har fullt opp med å trøste sine tre døtre som brutalt mistet pappa, evner hun å gi mot og trøst til hele Norge.

Instagram trodde ikke på Märtha

Det gjør prinsessen gjennom sin Instagram-konto I am Märtha. Hun laget denne Instagram-kontoen da hun fikk kritikk for å bruke sin offisielle side til å skrive om private sysler. Instagram trodde en stund ikke på at det virkelig var prinsessen selv som sto bak den alternative Instagram-kontoen: De fjernet helt enkelt hele siden! Men det hjalp å klage via media: Nå er siden oppe og går igjen – forlengst.

Måtte ta pause fra Durek

Det har vært tyst fra Märtha etter at eksmannen Ari Behn så ufattelig tragisk valgte å avslutte livet andre juledag. Hun og døtrene var knust av sorg. Tiden som kom ble så tung å bære at hun og kjæresten Durek måtte ta pause. Men nylig sto de frem og avviste stygge bruddrykter og sa de var mer forelsket enn noensinne.

Måtte i karantene to ganger

Märtha måtte derimot forlate Durek i USA og dra hjem til Norge etter alvorssamtaler med foreldrene. Nå har hun sittet i karantene nummer to, og sikkert fått god nok tid til å reflektere over livet og fremtiden.

Påskehilsenen hennes til folket er skrevet på engelsk.

Se for deg den verdenen du vil våkne opp til

Budskapet er at vi skal bruke tiden riktig: «Bruk denne tiden hvor vi er innesperret til å se for deg den verdenen du ønsker å våkne opp til når verden igjen åpner opp. En verden hvor vi ser hverandres verdi, samme hvilken nasjonalitet, sivilstatus, religion, kjønn og etnisitet vi har. En verden hvor vi kan se hverandres verdi, selv om vi har forskjellige meninger og tro på hva som er riktig og galt,» skriver prinsessen.

Fått skarp kritikk

Märtha har selv fått skarp kritikk i årevis for å gå langt utover rollen som prinsesse. Det er spesielt prinsesse-skolen og overnaturlige evner som har blitt kritisert. Blant annet en påstand om at hun kan snakke med døde. Onde tunger har kalt henne for kvaksalver. Etter at hun traff Durek, eskalerte kritikken. Ingen av dem har blitt godtatt, og endel sier rett ut at de ikke støtter forholdet.

Tro mot seg selv

Men Martha er prinsessen som ikke lar seg målbinde. Hun er tro mot seg selv, noe spesielt eksmannen Ari berømmet henne for. Det at hun nå maner til en bedre verden er både forståelig og klokt.

I påskehilsenen på Instagram skriver prinsessen videre mer spirituelt om naturen vi omgir med oss med:

En bedre verden

Hun håper på en verden hvor vi kan motta goder fra naturen i stedet for å bare ta, hvor vi kan forstå at vi ikke kan erobre jorden men bidra til at den blir bedre å leve på.

Durek må være med å møkke

Selv er prinsessen jordnær og lite jålete. Hun rir på hest og kjører traktor. I følge et intervju med Se og Hør sier Durek at  han blir beordret rett i arbeid når han er med henne i stallen. Han må være med å møkke.  Det er tydelig at han setter svært pris på denne naurlige væremåten hennes.

Ber om fred og forståelse

Folk har dømt forholdet og Durek nord og ned. Märtha har stått rolig i stormen. Nå ber hun om fred. Hun ønsker seg en verden hvor vi ikke lenger dømmer våre medmennesker, men tør å se på alle våre erfaringer som  lærdom. En verden der vi tar ansvar for våre følelser, slik at det ikke er noe behov for å rette pekefinger mot andre, men heller se på hverandre som lærere. En verden hvor vi tør å stille opp for hverandre med kjærlighet, omtanke og takknemlighet.

La oss skape denne verden sammen,» avslutter prinsessen og ønsker god påske.

Media har kalt Märthas påskehilsen for varm, utradisjonell og raus. Disse støttende ordene fortjener prinsessen fullt ut. 

Nydelige refleksjoner, Märtha. God påske til deg og dine. 🙂

Her er teksten til Märtha på engelsk. God påske! Happy Easter! Use this time of confinement to envision the world you would like to wake up to when the world again gets unlocked. A world where we see each other’s worth, whatever nationality, civil status, religion, gender, ethnicity, even past our different opinions and beliefs of what is important and right. Where we may receive from nature in stead of take, where we understand that we can not conquer, but may contribute. Where we no longer judge our fellow women and men, but dare to look at all our experiences as our teachings. Taking responsibility for our emotions, so there is no need to point fingers at anyone else, but regard others as our teachers. How we dare to show up for each other with love, compassion and gratitude. Let us create this world together. Happy Easter! #easter #happyeaster

Les også: Snakker ut om følelsene. Livstegn fra Märtha Louise i en vanskelig og sorgfull tid.

Les også: Det er nok nå! Slutt å mobbe prinsesse Märtha Louise!