Annonse

Det er nok nå. Slutt å mobbe Märtha. Det er prinsesse hun er, og hun har ikke noe etternavn. Hva mener du hun skal kalle seg? 9 av 10 av Helsetines lesere støtter Märthas nye kjærlighet! I følge en ny undersøkelse mener også halve Norges befolkning at Märtha skal få beholde prinsessetittelen. Posisjonen hennes er styrket.

Ras av negative reaksjoner

Da vår nydelige prinsesse sto frem med sin nye kjæreste, Shaman Durek, kom det et ras av negative reaksjoner. Jeg leste et sted at sjamanen satte Norge på hodet i løpet av få dager, men det var omvendt! Det var skeptikere, kritikere og sinnatroll som satte forholdet deres og intensjonen med foredraget på hodet: Paret ville så vel, men ble hetset og misforstått. Så trangt kan det føles, og så vanskelig kan det være å være annerledes i lille Norge.

Støtteblogg til Märtha

Jeg skrev støtteblogg til Märtha og markedsførte den på Facebook for 120 kroner. Det førte til at innlegget nådde over 6000 personer og til at over 1000 engasjerte seg. (Statistisk fakta fra FB.)

Av de som kommenterte var samtlige kvinner. Kun én person var negativ: Hun skrev at Märtha ikke kunne bruke prinsessetittelen til å drive humbug. Resten sendte hjerter og ga all sin kjærlighet  til prinsessen.
«Flotte Marta Louise 🌹🌹Følg ditt hjerte ❤️Og lykke til med kjærligheten,» ❤️❤️skrev en av de rundt 20 som uttalte seg.
Med dette kan jeg konstatere at flest kvinner er opptatt av Märthas kjærlighet, og at 9 av 10 av mine lesere er positive. Det er de eldre som engasjerer seg, de unge, den nye generasjonen bryr seg ikke verken om titler eller om å sette folk i bås og trekker på skuldrene av hele greia.

Jeg ba henne kjøre på

«Du må ikke tro du er noe, bare fordi du er født prinsesse. Og tjener du penger som alenemor til tre, halshugger vi deg. Jeg er flau på nordmenns vegne og sier som svenskene: Kjør på, Märtha Louise!», skrev jeg i bloggen som nær alle reagerte positivt på. Les min støtteblogg til Märtha og Durek her: Heal yourself by shaman Durek and Märtha Louise

Posisjonen er styrket

Dagbladet avdekket også nylig at prinsessens posisjon utrolig nok er styrket. En ny undersøkelse viser nemlig at hele 50 % mener at prinsessen skal få beholde tittelen. I 2015 mente bare 1 av 3 at hun skal få beholde tittelen og flere enn nå var usikre.  Oppsiktsvekkende, skriver Dagbladets journalist.

Men er det egentlig så oppsiktsvekkende at vi vil beskytte en prinsesse som både lever og ånder som en prinsesse og som har fått så mye ufortjent kritikk?

Les saken fra Dagbladet her: Prinsessetittelen er tom

«Her har folket svart med hjertet! Man kan mene hva man vil om overtro, engler, sjamanisme og prinsessetitler – men størst av alt er kjærligheten!»

Les også: Märtha, prinsessen vi elsker å hate

Les også: Prinsebryllupet: 5 grunner til å elske Meghan Markle

Les også: Nettroll: Menn står for 3 av 4 hatefulle ytringer på sosiale medier

Les også: Statsviter: Bare tull! (VG)