Annonse

Restriksjoner til nye dimensjoner: Hvem vil ta inn på spa-hotell hvor spa og treningsrom er forbudt å bruke for  gjestene? Jeg skulle på treningshelg, men kansellerte. Å skrive om nytt hotell uten å få bruke fasilitetene er umulig – for ikke å si idiotisk.

Må kunne gjøre det vi har lyst til

Hva har Norge kommet til? Vi har regler så dustete og strenge at verden ler av oss. Danske eksperter sier rett ut at gjenåpningen av landet vårt går uhørt tregt og at reglene er altfor strenge og skulle vært løst opp for lengst.

Norge har vektet frykten for dødsfall og sykdom for mye opp mot frihet, trivsel og økonomi. (VG.) 

«Det er et menneskelig behov å fritt kunne møte hverandre. Dypt inni oss ligger det at vi må kunne gjøre det vi har lyst til, når vi har lyst til det.» Man kan ikke forkleine de menneskelige omkostningene koronatiltakene har hatt.

Fornuft og verdighet

Så er det noe som heter sunn fornuft og verdighet i tillegg. Og når folk blir presset til å bruke uvirksomme masker mens de går fra resepsjonen til et treningsapparat – eller nektes å bruke fasilitetene der de er, så går det for langt for meg.

Fikk smake Ernas medisin

Da jeg nylig vurderte en helg på nye Miklagard hotell ved Gardermoen, fikk jeg smake Ernas medisin: Jeg kunne komme å bo der for en høy pris, men uten å få bruke det nye spa-anlegget de skryter så mye av og reklamerer med.

Selv trimrommet, som jeg ønsket å benytte ved ankomst, var stengt for gjestene.

Årsak: Jeg bodde i feil kommune. Kun gjester fra egen kommune, Ullensaker,  kunne bruke fasilitetene.

Er det virkelig mulig?

Sjekker inn for å få tilgang

Grunnen til at du tar inn på hotell er jo nettopp for å få fri tilgang til alle hotellets fasiliteter, inkludert basseng, badstue og treningsrom. Det er normalen!

Jeg ville svømme, ta badstu, boblebad og skrive om det nye anlegget på Miklagard, Lily Country Club.  Det går ikke under slike premisser.

Selv treningsrommet som jeg ville benytte ved ankomst, var stengt for gjestene!

Hotellet viste seg lite fleksible og særdeles lite rause og sto på sitt.

Samtidig ble en av treningsinstruktørene som skulle lede treningen på min tur, koronafast i Kristiansand og kunne ikke komme.

Ny lockdown der.

Velkommen til stenge-Norge

Velkommen til strenge, stenge-Norge der all fornuft forlengst er borte og ingenting lenger  henger på greip. Mens verden ler av oss og rister på hodet,  mister vi hverandre, litt etter litt, og ingenting er som før.

Jeg blir hjemme og tar en svømmetur på The Well, som, iallfall for øyeblikket, er åpent for alle.

Les også: Kaos, bryske vekter og timelange køer  på Gardermoen. Hva er det Norge driver med? 

Les også: The Well-ansatt: Holdt ut en måned. Etter det hadde jeg ingenting

Les også: Venninnene mine nektet å være med: Slik taklet jeg nakensjokket!

Les også: Logisk brist: Sauna hindrer dødsfall- likevel ble badstuer stengt