Annonse

The Well naken nakenspa

NAKENSPA: Mine venninner er skeptiske til å bade nakne på spa og å bruke The Well-badetøy. Jeg dro derfor alene. Her kan du lese om mine erfaringer på The Well: Slik taklet jeg taklet sjokket på nakenspa.

Naken på The Well – erfaringer? 

«Må jeg bade naken på The Well? Noen med erfaringer?» Det er mange myter forbundet med Nordens største spa – velværesenteret The Well 4 kilometer fra mitt hjemsted: Da jeg ville invitere med noen venninner på en spa-dag, møtte jeg protester: En var skeptisk til å bade naken. Å låne badetøy og ikke få bruke sitt eget, bød henne i mot. Jeg dro på egen hånd for å gjøre mine egne erfaringer.

Denne nakenspa- bloggen er mest populær på googlesøk. Mange vil lese erfaringer fra The Well. De vil ha svar om naken-regler og badetøy. Les og lær fra Helsetine, nabo og stamgjest. 

Først reglene: Nakensjokk-historier lenger ned i artikkelen.

  1. På nakenspa må du vasse rundt i et hav av nakne kropper og være naken selv. Det er feil. Mange bruker badetøy og håndkle rundt kroppen på The Well – eller pesthemal – et tynt, tyrkisk klede du får kjøpt rimelig  på stedet. Tirsdager er det valgfritt med badetøy. Da kan du bruke badetøy i badstuene. Andre dager er det ikke lov med badetøy i saunaene. Nyheter: Mandager frister The Well nå med bohemian monday, med litt mer spenstige badsturitualer. Onsdager er det sauna club, med intense lange saunaritauler, for de som vil. 
  2. Du må låne badetøy. Det er også feil. Det går ikke an å låne badetøy på The Well. Det er heller ikke lov å bruke eget badetøy. Derimot kjøper du bikini eller badedrakt/badebukse til overkommelig pris. Den kan du vaske når du kommer hjem og bruke flere ganger. Nyhet: the Well frister med en nye økologisk blå badetøy-variant.
  3. Det er rom hvor par kan boltre seg og mye kan skje. In your dreams, boys! Det er ingen private avlukker på The Well hvor du kan stikke deg bort for intime øyeblikk. Par gir hverandre et kyss i jacuzzien eller i en av sofaene i lounge-områdene. Vil du noe mer, må du booke et hotellrom. Et nytt skilt  forteller  at du kan bli utestengt for livstid for usømmelighet og at seksuell aktivitet ikke er lov. Det kan virke voldsomt når du kun har kjøpt deg en smoothie. Men slik vil The Well unngå klager fra hotellgjester og sørge for at yre beilere holder seg i skinnet..
  4. På nakenspa må du spise naken. Nei. I restauranten må du ha på badekåpe. Den er stor og dekker alt – du ser mer nakne kropper i syden og på stranden. I barområdet ved utebassenget må du ha badetøy på når du vandrer rundt. Det er egne områder bak anlegget for de som vil sole seg med kun nakne.
  5. I saunaene på nakenspaet er det ikke lov med tøy, og jeg vil ikke sitte  naken! Du trenger ikke sitte naken. Alle må sitte på et stort håndkle og du må også ha håndkle under føttene på badstubenken. Dette av hygieniske årsaker. Mange sitter med håndkle rundt seg, eller pesthemal.  Men noen nyter nok å sitte der nakne og kjenne det krible litt ekstra. Tirsdager kan du ha på badetøy i sauna, som før nevnt.
  6. Det verste jeg kan tenke meg er å bli massert av en mann.  Ingen masserer deg på The Well, om du ikke selv bestiller behandling i velværeavdelingen. De har også kvinnelige terapeuter. Minuset er at det er dyrt og plaint. Ingen roser, ingen champagne! Jeg bruker heller pengene på thai-massasje et sted der jeg får to timer for prisen av en på nakenspaet. Vil du ha det rimelig, kan du skrubbe deg selv med en bodyskrubb under et av ritualene på The Well eller få partneren til å skrubbe deg på ryggen. Selv ble jeg tilbudt massasje en gang av en kjekk spagjest, og takket ja . Jeg hadde vondt i nakke og skuldre og han inviterte meg inn i en tom sauna. Det gikk pent for seg.
  7. Nakenspaet The Well er for dyrt. Denne myten stemmer. Stedet tapte penger i koronatiden, stedet har skrudd opp prisene og du må betale kr 745 for en hel dag lørdager. I ukedager og kvelder er det litt billigere. Sjekk tilbud på nettsiden: Prisene endrer seg stadig. Kjøper du klippekort, kommer du heldigere ut. Mange synes nakenspaet er for dyrt og velger det bort for en time i en svømmehall. En hel dag på nakenspa gir deg selvsagt mer for pengene. Men som sagt – pengene går unna! Derfor dårlig gjort at ikke The Well sponser denne bloggen. De har sponset Marna Haugen og Fotballfrue. Og de har betalt VG for å ta bilder av gjester som nyter fossefall fra taket i grotten. Helsetine derimot, har som frivillig promotør, fått refs fra markedsavdelingen. Mer om dette lenger ned i saken.
  8. Litt nysgjerrig? Jeg har en venninne som liker å svømme naken i bassenget. Samtidig er hun sjenert. Hun legger badetøyet på kanten slik at hun lett kan ta det på igjen før hun forlater bassenget. Det store spa-bassenget nede har massasjestråler og bobler. Dysene kan hjelpe for mer enn muskelspenninger. En leser forlate meg at kona opplevde full nytelse ved å presse seg mot en massasje-stråle i riktig høyde.

 

Er du sjenert og ikke liker bikinien jeg viser på bildet, har nakenspaet badedrakter i mange størrelser. Foto: The Well

Nakensjokk? Med et pesthemal er du mer beskyttet på nakenspa. Foto: The Well

Her er Helsetines nakensjokk-historier

Nakensjokk med menn som viste alt 

Så til nakensjokket: Første gangen jeg var på nakenspaet The Well føltes det rart at noen var nakne i jacuzzien og i bassenget. Min svigerdatter som da var svært ung, stusset over de små bikiniene: Hun sa til meg: «Nå ser vi ut som to sluts.» Jeg lo og syntes bikinien var grei; det er varmt i anlegget, den gjør deg ikke svett og den tørker raskt. Jenta kommenterte også  synet av eldre menn (nudister)) som hadde nakenfest i poolen. Det var slik hun oppfattet det. Senere vennet vi oss til det.

Badetøy med bedre kvalitet

Når jeg er på nakenspa nå, tenker jeg ikke på om folk har badetøy eller ikke. I andre land, som Tyskland,er nakenspa og fellesbadstu helt normalt. Mange nordmenn er bluferdige. Selv bruker jeg som mange andre bikinien de selger der. Den er som du har lest minimal, men dekker det viktigste. Kvaliteten kunne vært bedre, det er en annen sak. Heldigvis er de ikke dyre å bytte ut. Og jeg føler jeg vel.

Naken – til offentlig beskuelse – et kortvarig nakensjokk på nakenspa

Jeg har kastet tøyet i isbadet fordi jeg ikke har giddet å ta bikinien av og på mellom saunaøktene. Vel – isbad – kaldkulpen holder faktisk 16 grader, selv om det kjennes kaldere ut. Vil du ha ekte isbad, les tips om isbading nederst i artikkelen. Uansett – DER – i kaldkulpen/isbadet, møtte jeg en gang en beiler som ba om nummeret mitt og ville booke et rom. Litt morsomt at det skjedde der. Som sagt er jeg mest komfortabel med pesthemal når jeg vandrer rundt i anlegget: Men da jeg dro uten mine venninner, skjedde det en glipp. Jeg sto i kø for å delta på et badsturituale: I det jeg skulle ta av den våte bikinien og iføre meg det tynne kledet, ramlet kledet på gulvet. Jeg ble flau og skyndte meg å ta det på igjen. Så noen sekunder var jeg naken, til offentlig beskuelse. Jeg så rundt meg og så en mann  i køen smile. Resten fikk det ikke med seg. Jeg pakket kledet fort rundt meg og lot som ingenting. Slik overlevde jeg nakensjokket på nakenspaet The Well.

Nyhet: Jeg har nakenbadet med 25 personer i isbadet og varmkulpen under et 90 minutters rituale. Det ble for tett for min del. Jeg foretrekker litt mer space. Men deilig å merke at koronatid og avstand er helt borte og at vi kan bonde in nature. 

Nakensjokk på nakenspa: Her kan du møte ivrige beilere og få et kyss i jacuzzien.

Vil du gå på nakenspa – hvorfor og hvorfor ikke?

Hans kjære nøt massasjestrålene…

Når jeg skriver slike blogger, tenker jeg på selvsagt på mitt privatliv. Folk kan misforstå: En mann kontaktet meg på messenger: Han hadde lest en blogg jeg skrev om et kyss i jacuzzien, og var nysgjerrig. Hadde det skjedd noe mer? Den samme mannen tipset meg om nytelser i bassenget jeg ikke hadde tenkt på: Som nevnt før i artikkelen nøt hans kjære nøt en av massasjestrålene i nedebassenget til det fulle. Dysen var akkurat i riktig høyde.

Les storyen om kysset her. 

Nyhet: En god venn dukket opp på The Well før jul. Intense førjulskyss i jacuzzien er ikke å forakte. Det frister til gjentagelse.

Nakenspa sensurerte blogg om pisking

Etter at The Well fikk hotellgjester, har de som sagt blitt strengere med kundene og strammet inn reglene. Jeg fikk selv påpakning  fra markedsavdelingen for å ha brukt stedets bilder og for å ha nevnt fornavnet til en ansatt i en blogg: Det var en tre år gammel blogg, den var morsom, og badstumesteren  som alle kjente og tiltalte med navn var offentlig kjent for å ha vunnet konkurranser! Hva var greia? Ble det for drøyt at jeg nøt piskingen med bjørkeris, et russisk rituale, banja, og fleipet om Fifty Shades?  Jeg tok det til etterretning og valgte å fjerne navnet til den populære aufguss-mesteren. Fortsatt lurer jeg på om de har for lite å gjøre der oppe, når de bruker energien sin til å kontakte bloggere som gir dem god PR helt gratis.

Nyhet: Banja med pisking er tilbake (onsdager.) Har de sparket den pripne markedsdirektøren? 😉 

Les Helsetines artikkel som nakenspaet The Well ville sensurere her:  Badstu-opplevelse: Jeg ble pisket, og likte det!

Nye etikette-regler på nakenspa skremmer bort kundene

Det er som før nevnt satt opp skilt på stedet hvor det står at du kan bli utestengt for livstid om du oppfører deg usømmelig og at seksuell aktivitet ikke er lov: Så pass på den kyssingen eller armen rundt din kjære (spøk),  og ikke kast deg over en blondine i bassenget eller saunaen som du synes er lekker.

Måtte dytte bort en fyr i varmtvannskulpen

Faktisk måtte jeg selv dytte bort en fyr som kom lovlig nær i varmtvannskulpen. Det var nærmest et nakensjokk.  (alvor.) Å ta det videre og lage drama rundt det, var aldri i mine tanker, forøvrig. Det er bare å si nei. Han fikk ikke telefonnummeret. 😉

naken the Well badetøy
naken the Well badetøy

Bloggere sinte over å ikke få bruke eget badetøy på The Well

Flere bloggere har i senere tid gått ut mot reglene om at man ikke får bruke egen badedrakt eller bikini på nakenspaet. Selv har jeg godtatt reglene uten å si noe. Men da trekantbikinien raknet og snorene tovet seg inn i hverandre og jeg ikke engang fikk en kopp kaffe som god kunde, bare refs for tulleting, ble jeg sur og skrev bloggen under.

Les her: Får ikke bruke eget badetøy på The Well: Må kjøpe kjip bikini som rakner:

Vil de snikinnføre nudisme?

De kan godt sørge for bedre kvalitet, ta bedre vare på naboer og stamgjester – og ikke minst – oppdatere badetøyet med litt freshere varianter og farger! Håpet er kanskje at flere skal kaste tøyet når alle ser like ut? Snikinnføre nudisme? Kanskje er det også på tide å lempe på kravet om forbud mot eget badetøy. Motargumentet er at det ikke tørker like raskt som The Wells badetøy. Hva synes du selv? Den røde badedrakten under får jeg ikke benytte, da må jeg ut i fjorden selv om det er 10 grader der ute. Det er greit – jeg driver med vinterbading!  Isbad er en hott trend akkurat nå, og noe ekte isbad blir det ikke med 16-17 grader i kulpen på The Well.

Les om ekte isbad her.

Nesodden folkebadstu: Ut av deg selv-opplevelse med sauna og isbad

8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Nyt badet – hvor enn du er!

Les også: 10 tips: Slik kan du takke for bursdagshilsener! 🙂

Les også: Unn deg massasje og velvære: Spa gjør deg lykkelig

Les også: 5 tips til friske føtter i en fei!

Les også: Jeg ble sensurert av The Well av samme grunn som TV2-Linn: Blondiner får ikke bruke ordet diktatur!

Les også: The Well-ansatt: Holdt ut en måned. Etter det hadde jeg ingenting

Lea også: Diktatur-Norge:Jeg nøt et glass på The Well med avstand- timer etterpå var det forbudt

Les også:Det nærmeste jeg kom syden: Nakenspa med bad, sauna og naturlig snacks

Les også: Bursdag på The Well: Jeg liker et godt glass cava i hyggelig selskap!

Les også Helsetines erfaringer med Farris Bad: Saunaer landet over ble stengt, til tross for at sauna hindrer dødsfall og er hlsefremmende.

Les også: Logisk brist: Sauna hindrer dødsfall- likevel ble badstuer stengt

Les også: Gave til meg selv: Feiret med et bra tilbud fra Farris Bad

For spaelskere: Les om min dag på Amadores Beachclub på Gran Canaria

Amadores Beach Club: En dag på spa reddet helsen før påske

For spaelskere: Les om en dag med ekte tyrkisk hamam:

Tyrkisk bad: Jeg har aldri følt meg så avslappet og renset for stress