Annonse

The Well naken

Mine venninner er skeptiske til nakenkonseptetet og å låne badetøy. Jeg dro  derfor  alene. Her kan du lese om hvordan jeg taklet nakensjokket.

Det er mange myter forbundet med Nordens største spa – velværesenteret The Well 4 kilometer fra mitt hjemsted: Da jeg ville invitere med noen av mine venninner på en spa-dag, møtte jeg protester: En  var skeptisk til nakenkonseptet. Å måtte låne badetøy bød henne direkte i mot. Da dro jeg på egen hånd for å se om mytene stemte.

Denne bloggen er mest populær på googlesøk i juni 2021. Mange er nok glade for at the Well har åpnet igjen. De vil ha svar om naken-regler. Les og lær. 

  1. Nakenkonseptet gjør at du må vasse rundt i et hav av nakne kropper der, og være naken selv. Det er feil. De fleste bruker badetøy og håndkle rundt kroppen eller pesthemal – et tynt, klede du får kjøpt for en billig penge. Tirsdager er det valgfritt med badetøy, så da kan du bruke badetøy i badstuene. Andre dager er det ikke lov med badetøy i saunaene.
  2. Du må låne badetøy. Det er også feil. Det går ikke an å «låne» badetøy på The Well. Det er heller ikke lov å bruke eget badetøy. Derimot kjøper du bikini eller badedrakt/badebukse til overkommelig pris. En trekantbikini får du til kr 79,- per del. Den kan du vaske når du kommer hjem og bruke flere ganger.
  3. Det er rom hvor par kan boltre seg alene, og mye kan skje. In your dreams, boys! Det er ingen private avlukker på The Well hvor du kan stikke deg bort for intime øyeblikk. Par gir hverandre et kyss i bassenget eller i en av sofaene i lounge-områdene. Alt går pent for seg. Vil du noe mer, må du du nok booke deg et hotellrom.
  4. Du må spise naken. Nei. I restauranten må du ha på badekåpe. Den er stor og dekker alt – du ser mye mer nakne kropper på stranden. I barområdet ved utebassenget, må du også ha badetøy på når du vandrer rundt. Det er egne områder bak anlegget for de som diskret vil sole seg med kun nakne.
  5. I saunaene er det ikke lov med tøy, og jeg vil ikke sitte der naken! Du trenger ikke sitte naken. Alle må sitte på et stort håndkle og du må også ha håndkle under føttene på badstubenken. Dette av hygieniske årsaker. De aller fleste sitter med håndkle rundt seg, eller pesthemal. Faktisk er det forbausende lite nakenhet å å se under ritualene i badstuene. Tirsdager kan du ha på badedrakt som før nevnt.
  6. Det verste jeg kan tenke meg er å bli massert av en mann. Hvor kom denne angsten fra? Ingen masserer deg på The Well, om du ikke bestiller en dyr behandling i velværeavdelingen etter eget ønske. Og de har også kvinnelige terapeuter. Du kan skrubbe deg selv med en bodyskrubb under et av ritualene eller få partneren til å skrubbe deg på ryggen. Det er alt.
  7. Det er for dyrt. Denne myten stemmer. Derfor dårlig gjort at ikke The Well sponser denne bloggen. 😉 Etter nedstengingen har stedet vært nødt til skru opp prisene og du må betale hele 745 for en hel dag lørdager. I ukedager og kvelder er det litt billigere. Sjekk tilbud på nettsiden. Kjøper du klippekort, kommer du heldigere ut. For tiden må spabesøk bookes og betales i forkant online, og du må sjekke selv på nettsiden, da reglene endres stadig.  Mange synes The Well er for dyrt og vil velge det bort for en time i en svømmehall. Her får du selvsagt mye mer for pengene. 🙂
  8. Litt nysgjerrig? Jeg har en venninne som liker å svømme naken i bassenget. Samtidig er hun sjenert. Hun legger badetøyet på kanten slik at hun lett kan ta det på igjen før hun forlater bassenget. Bassenget nede har også massasjestråler og bobler for den som trenger det. En jeg kjenner ble kvitt vondter i kroppen etter å ha brukt dysene for rygg og nakke.

 

Foto: The Well

Foto: The Well

Rart med nakenhet i boblebad

Så til nakensjokket: Første gangen jeg var på The Well føltes det litt rart at en og annen satt nakne i jacuzzien og sto nakne i bassenget. Neste gang enset jeg det nesten ikke. Så var det glemt. Selv bruker jeg som mange andre bikini. Den er minimal, men dekker det viktigste. Slik føler jeg meg vel. Jeg er litt sky og ikke naturist, bare så det er sagt.

Naken – til offentlig beskuelse

Men da jeg dro siste gang og uten mine venninner, skjedde det en glipp. Jeg sto i kø for å delta på et badsturituale: I det jeg skulle ta av den våte bikinien og iføre meg det tynne kledet, ramlet kledet på gulvet. Jeg ble lflau og skyndte meg å ta det på igjen. Så noen sekunder var jeg faktisk  naken, til offentlig beskuelse. Jeg så rundt meg og så en mann langt bak i køen smile. Resten fikk det ikke med seg. Jeg pakket kledet fort rundt meg og lot som ingenting. Slik overlevde jeg nakensjokket på The Well.

Slik er den rimeligste bikinien på The Well og med dette kledet er du trygg.

Vil du gå på nakenspa – hvorfor og hvorfor ikke?

Når jeg skriver slike blogger, tenker jeg på selvsagt på mitt privatliv. Folk kan lett misforstå: En mann kontaktet meg på messenger: Han hadde lest en gammel blogg jeg skrev om et kyss i jacuzzien, og var nysgjerrig. Hadde det skjedd noe mer? Nei, det gjorde ikke det. Den samme mannen påsto at hans kjære nøt en av massasjestrålene i nedebassenget til det fulle. Den var akkurat i riktig høyde.  Dette kommenterte jeg heller ikke. Privatliv er privatliv.

Les storyen om kysset her. 

Les også: Badstu-opplevelse: Jeg ble pisket, og likte det!

Les også: Friday Night Lounge på The Well; festen som uteble

Les også: Spa gjør deg lykkelig

Les også: 5 tips til friske føtter i en fei!

Les også: Tyrkisk bad: Jeg har aldri følt meg så avslappet og renset for stress

Les også: Jeg ble sensurert av The Well av samme grunn som TV2-Linn: Blondiner får ikke bruke ordet diktatur!

Les også: The Well-ansatt: Holdt ut en måned. Etter det hadde jeg ingenting

Lea også: Diktatur-Norge:Jeg nøt et glass på The Well med avstand- timer etterpå var det forbudt