Annonse

Mine venninner var skeptiske til nakenkonseptetet og å låne badetøy. Jeg måtte derfor dra alene. Her kan du lese om hvordan jeg taklet nakensjokket.

 

Det er mange myter forbundet med Nordens største spa – velværesenteret The Well 4 kilometer fra mitt hjemsted: Da jeg nylig ville invitere med noen av mine venninner på en spa-dag, møtte jeg ville protester: En  var skeptisk til nakenkonseptet og å måtte låne badetøy bød henne direkte i mot.  Da dro jeg på egen hånd for å se om mytene stemte…

  1. Nakenkonseptet gjør at du må vasse rundt i et hav av nakne kropper der, og være naken selv. Det er feil. De fleste bruker badetøy og håndkle rundt kroppen eller pesthemal – et tynt, klede. Tirsdag er det påbudt med badetøy, så da kan du unngå nakenhet helt.
  2. Du må låne badetøy. Det er også feil. Det går ikke an å «låne» badetøy på The Well. Det er heller ikke lov å bruke eget badetøy. Derimot kjøper du en enkel bikini eller badedrakt/badebukse for en rimelig penge. Den kan du vaske når du kommer hjem og bruke der flere ganger.
  3. Det er rom hvor par kan boltre seg alene, og mye kan skje. Dette er også feil. Det er ingen private avlukker på The Well hvor du kan stikke deg bort for intime øyeblikk. Par gir hverandre et kyss i bassenget eller i en av sofaene i lounge-områdene. Alt går pent for seg.
  4. Du må spise naken. Nei, nei, nei. I restauranten må du ha på badekåpe. Den er stor og dekker alt – du ser mye mer nakne kropper på stranden.
  5. I saunaene er det ikke lov med tøy, og jeg vil ikke sitte der naken! Du trenger ikke sitte naken. Alle må sitte på et stort håndkle og du må også ha håndkle under føttene på badstubenken. Dette av hygieniske årsaker. De aller fleste sitter med håndkle rundt seg, eller et klede du kjøper billig på stedet, et pesthemal. Faktisk er det forbausende lite nakenhet å å se under ritualene i badstuene.
  6. Det verste jeg kan tenke meg er å bli massert av en mann. Hvor kom denne angsten fra? Ingen masserer deg på The Well, om du ikke bestiller en dyr behandling i velværeavdelingen etter eget ønske. Du kan skrubbe deg selv med en bodyskrubb under et av ritualene eller få partneren til å skrubbe deg på ryggen. Det er alt.
  7. Det er for dyrt. Denne myten stemmer. Derfor dårlig gjort at ikke The Well sponser denne bloggen. 😉 Du må betale opptil 640 kroner for en spadag i i helgene om du booker ved oppmøte. På nettet er det litt billigere. Normal takst er 495 for en hel dag. Det billigste du kommer unna med er 290 kroner for tre timer på kveldstid mandag-torsdag og da må du leie badekåpe også. Mange vil derfor velge bort The Well til gjengjeld for en kummerlig time i en svømmehall. Her får du selvsagt mer for pengene. 🙂

Rart med naken stump i boblebad

Så til nakensjokket: Første gangen jeg var på The Well føltes det litt rart at en og annen satt nakne i jacuzzien og sto nakne i bassenget. Neste gang enset jeg det nesten ikke. Så var det glemt. Selv bruker jeg som mange andre bikini. Den er minimal, men dekker det viktigste. Slik føler jeg meg alltid vel.

Naken – til offentlig beskuelse

Men da jeg dro siste gang og uten mine venninner, skjedde det en liten glipp. Jeg sto i kø for å delta på et badsturituale: I det jeg skulle ta av den våte bikinien og iføre meg det tynne kledet, ramlet hele kledet på gulvet. Jeg ble litt flau og skyndte meg å ta det på igjen. Så noen sekunder var jeg faktisk helt naken, til offentlig beskuelse. Jeg så rundt meg og så en mann langt bak i køen smile. Resten fikk det ikke med seg. Jeg pakket kledet fort rundt meg og lot som ingenting. Slik overlevde jeg nakensjokket på The Well.

Vl du gå på nakenspa – hvorfor og hvorfor ikke?

Les også: Badstu-opplevelse: Jeg ble pisket, og likte det!

Les også: Friday Night Lounge på The Well; festen som uteble

Les også: Spa gjør deg lykkelig

Les også: 5 tips til friske føtter i en fei!

Les også: Tyrkisk bad: Jeg har aldri følt meg så avslappet og renset for stress