Annonse

Spa mot depresjon og for mer glede og velvære! En god massasje og noen deilige runder i bassenget kan  hjelpe mot corona-angst og tøffe dager. Jeg anbefaler varmt badstuopplevelser som aufguss og banja for bedre helse. Her er 5 grunner til å gå oftere på spa. Du blir lykkeligere, sunnere og friskere, melder forskere. Les også om da jeg ble pisket og likte det.

Bloggen er delt tidligere. 

Les også: Badstu-opplevelse: Jeg ble pisket, og likte det

5 grunner til å gå på spa oftere! Bli med neste gang. 🙂

  1. Jacuzzien: Du blir rett og slett lykkelig av boblebad! Når jeg av og til besøker badeanlegget i mitt nærområde, The Well, setter jeg meg rett i boblebadet og der blir jeg lenge. Boblene og varmen frigjør lykkkehormoner og kroppen renses. Og leddene blir smidere. Bildet er tatt et annet sted, jeg hoppet i boblebadet før et kurs.

Les også : Boblebad gir intenst velvære (iform)

  1. Bassenget: Svømming styrker hele kroppen, du forbrenner kalorier og føler deg vektløs mens du trener – vondtene kjennes ikke. Svømming virker også beroligende og avspennende.

Les også: Ti grunner til å svømme. (kk.)

3. Badstuen: Badstu er bra for hjertet og blodtrykket og du holder varmen. Det er ikke for ingenting at det er finske forskere som har funnet ut at du lever lenger om du tar sauna.

Les også: Badstu forebygger god helse. (forskning.no)

  1. Massasje: Å unne seg massasje en gang i blant, er sunt for kropp og sjel. Massasje kan dempe angst og stress og du blir roligere og blir kvitt muskelspenninger.

Les også: Derfor er massasje bra for deg (forskning.no)

5. Hygge, velvære og god mat: På spa serveres alt fra  pizza til salater som du kan nyte i hyggelig selskap med andre. Ønsker du å oppnå sunnere kosthold og livsstil over tid, så kan et besøk på Finnskogtoppen helsehotell lønne seg, der kan de alt om dette.

Les også: Maten som gjør deg glad (godt.no)

Ha en fin mandag i kulda, og varm deg på litt boblebad om du kan! 🙂

Klem fra Helse-Tine

Jeg er journalist og blogger

Mail meg på tinecec@gmail.com

Foto: Britt Krogsvold Andersen

Bildene er tatt i Son.