Annonse

tilbud Farris Bad

The Well fikk ikke åpne og Son Spa holder fortsatt stengt. Men Farris Bad kom med et godt tilbud. Spastedet passer for alle, enten du vil kjøpe en gave til andre eller deg selv. Men jeg var ikke forberedt på at jeg måtte holde meg til min egen kohort.

Bursdag 2021 er like utfordrende som bursdag 2020. I fjor skulle jeg til Alanya i Tyrkia, men det var umulig å reise. I stedet ble det utetrening med SATS i slalåmbakken, sjøbad i hagl og middag med sønnen og hans kjæreste.

Les saken om fjorårets bursdag her. 

I år var det same procedure igjen: Alanya har portforbud en tid fremover og myndighetenes reiseregler gjør det vanskelig å reise generelt.

Hva gjør du da når reiselysten er stor og du drømmer om syden, paraplydrinker, velvære og vann og bad i hyggelige omgivelser?

Work&Stay

Jeg hoppet på et tilbud fra Farris Bad – et Work&Stay-opphold. Her kunne jeg jobbe med bloggen og samtidig unne meg en fridag. I prisen er overnatting, tapas-middag, kaffe og te hele dagen, spa begge dager og badetøy (bikini eller badedrakt/badebukse)  inkludert. Pris fra 1375 per person. Abonnerer du på nyhetsbrevet, får du bedre pris. Selv nøt jeg god nytte av rabatten.

Her er reglene som gjelder: 

  1. Må overnatte: Farris Bad i Larvik får for tiden ikke selge dagspa. Du må booke minst en overnatting – i forkant.
  2. Book tider før du drar: Spa-tider, tid for middag og eventuelle behandlinger booker du enkelt i forkant via hjemmesiden eller på mail. Innsjekk er fra kl 16 og utsjekk kl 12.
  3. Avstandsregler: Du må holde deg til din egen kohort, noe som jeg fant litt pussig i og med at jeg denne gangen reiste alene. Jeg så et par vente i kø etter meg for å få plass i boblebadet. Den skiltingen kan med hell fjernes. Her liker jeg The Wells regler bedre, som sier maks 4 i jacuzzien. Selv spurte jeg to jenter om jeg kunne joine i uteboblebadet, og det var ikke noe problem for dem. Vi holdt avstand. Ellers er badet romslig, og du bruker hele området fritt i de tidene du har avtalt med resepsjonen. Det eneste jeg savnet var et større basseng: Her er The Well overlegent.
  4. Badsturitualer med sjøbad: Farris Bad arrangerer badstuevents og disse kan du booke i spa-resepsjonen. Da jeg var der, var det god plass og jeg trengte ikke booke i forkant. Ankomstdagen rakk jeg et kveldsrituale etter 50 minutter skrubb og massasje. (Anbefalt.) På bursdagen min, dagen etter, holdt profesjonell badstumester, Lasse Eriksen et spontant rituale; og gikk selv rundt og inviterte gjester. «Skyld på meg om du sjekker ut for sent,» sa han, og dermed ble oppholdet litt lenger. Fabelaktig. Dette var en positiv og mindful opplevelse. Vi badet i sjøen to ganger midtveis, og det var effektfullt og styrkende for kropp og sjel.Spesielt likte jeg godt fjordbadstuen med varmekulp med fjordutsikt. Der går det en trapp og stige ned til havbad. Jeg var opp og ned 4-5 ganger for maks effekt og måte løpe for å nå middagen.
  5. Lov å nyte alkohol til middagen:  Jeg valgte siste bordsetning som er 2130. Du kan bytte ut tapastallerken med burger eller chevresalat om du ønsker. Selv holdt jeg på tapas; for sydenfølelsen.Middagen ble servert i baren oppe og jeg hadde god plass. Servitørene var vennlige. Drikkemenyen måtte jeg scanne inn selv, men jeg fikk bestille fra servitøren  og drinker ble servert ved bordet.  Vær oppmerksom på at baren stenger tidlig.
  6. Frokost med dumt påbud: Frokosten serves i spisesalen nede. Her ble jeg skuffet over at stedet oppfordrer til maskepåbud (og to meter avstand).

Maske er sååå 2020

«Avstand er ok, men å kreve maske er veldig 2020 -stadig flere forskere sier at det ikke har noen effekt. » 

Jeg bruker ikke maske og forsynte meg da det var tomt i buffeten. Da jeg ville si fra til en servitør at jeg har fritak fra maske, kom jeg bare halvveis i setningen: Hun og kollegaen overrasket meg med et brett med bær, sjokolade og kake – siden de hadde hørt at jeg hadde bursdag! Denne servicen var storveis.

Det rareste var å se enkelte bruke plasthansker ved buffeten.  Det minner meg om husmødre fra 60-tallet… Vasker du her eller skal du spise, liksom? Heldigvis er det frivillig.

7. Kunne fått mer tid: Spaet er stort og flott, men man kunne godt få benytte hele åpningstiden. Særlig når det er få gjester tilstede. Nå spaet er fullt, forstår jeg at man må rasjonere.

8. Egen parkering: Farris Bad har egen parkering. Bare husk å scanne koden du får i resepsjonen innen et døgn etter at du sjekker ut, for å unngå gebyr. Det koster 180 kroner for et døgn. Visstnok finnes det også parkeringsmuligheter litt rimeligere over gaten.

9. Besøk venner – og nyt: Har du venner i området, kan du kombinere med et besøk. Selv avsluttet jeg oppholdet med bursdagsfeiring med en venninne i Sandefjord. Her dro vi til restaurant Alanya – som har god tyrkisk meny og alle rettigheter. Det var det nærmeste jeg kom Tyrkia, denne våren også.

Drar du kjensel på meg og min studievenninne på bildene under? Slik så vi ut for mange år siden. Bildet under er fra Larvik faktisk – vi var på togaparty. De to nederste bildene er fra kollektivet vårt Druen i Kristiansand under studier ved distriktshøgskolen. 🙂

Les også: Slik takker du for bursdagshilsener

Fortell gjerne om hvordan du feirer bursdag og unner deg fristunder i denne rare tiden vi lever i.

Ps, er du lysten på flere spa-tilbud? Son spa håper å åpne 17. mai og the Well fra 21.5.2021.

Les også: Unn deg massasje og velvære: Spa gjør deg lykkelig

Les også: Oslo og Nordre Follo suger: Måtte til Kongsvinger for å finne åpent bad

Les også: Diktatur-Norge:Jeg nøt et glass på The Well med avstand- timer etterpå var det forbudt